Biztos megoldható, de szerintem öööö létjogosulatlan

Első kiállításunkon volt ilyen, talán H0, nem emléxem. Baromi "sivár" volt, pedig vasútmodellezők építették. Vagyis indokultan volt sivár, "nem történt semmi" a terepasztalon.... hosszú, hosszú, hosszú, mint egy unalmas vonatút. Nekünk volt egy teljesen szedett-vedett, imrpvizált, irreális terepasztalunk, mondjuk jó nagy volt, talán 40 nm. Mindenki azt csondálta, főleg a gyerekek, de még a vasútmodellezőknek is tetszett - noha teljesen más műfaj. A LEGO ugyebár nem egy modellező, hanem egy játszós játék. Ellenben LEGO-hangulatú moduláris terepasztalt építeni LEGO-ból már más kérdés, annak több értelme lenne

Tehát szerkezetileg olyan lenne, mint amire te is utaltál, de tartalmilag olyan, mint egy LEGO terepasztal, vagyis jó zsúfolt, teli épületekkel, járművekkel, minifigekkel.

Egyébként mi elkezdtünk egy ilyet, spéci asztalokkal, amik öööö öncsomagolhatók, tehát amikor kiállítod, akkor felül van a felül, alul van az alul, amikor szállítod, akkor alulra kerül a teteje, és az alja lesz a öööö "búra". (Látni kell, jobban nem tudom lírni.) De ott fulladt ki a dolog, hogy csak 1 valaki épített igazán, az egyik részén, a többi része pangott, illetve mindenki csak rápakolt. És igazán már abban sem sikerül megállapodásra jutni, hogy milyen legyen az úttest - épített vagy baseplate-es.

Valami minimál kiindulás lehetne pld. az, hogy a modul mélysége fix, a szélessége tetszőleges, de sín-többszörös. A mélység vagy legyen 48, akkor 48x48-as szürke baseplate lehetne az alap. Esetleg 2 db 32x32 azaz 64, akkor lehet egyből zöld alapot is használni. Ha megvan a "döntés", akkor ki lehet találni, hogy hol menjen a sín. Pld. a 48-as esetén a baseplate széle és a sín között 4L kell, akkor lehet jól kanyarítani, mint itt a középső ábrán:
http://www.brickpile.com/track-layout-geometry/Ha 2x 32x32 az alap, akkor a 64x64 es sarok modulon 20L-nyire 2 egyenes indul, majd a kanyar, majd 2 egyenes.
Persze lehet flexkanyarozi, de szerintem nem RC sínnel kéne dolgozni, ha a folyamatos vonatközlekedés a cél. Arra jobb a 9V.
Akos