MALUG

Magyar LEGO Users Group
Pontos idő: 2013. máj. 25. 22:20

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 47 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. máj. 4. 23:01 
Nem.

Akos

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MALUG Ákos 2006. márc. 12. 20:15-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. máj. 4. 22:48 
Csak egy fajta emberkéket lehet indítani a háborúba ????

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 27. 17:02 
MALUG Site Admin
MALUG Site Admin
Bionicle-vel is jót lehetne brikwar-ozni nem? Ott is vannak valami járműféleségek ha jól tudom. A sereg meg adott... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 21. 15:55 
Mert átlósan is kehet mozogni (persze a^2+b^2=c^2 alapon ki lehetne számolni a távolságot, de így könnyebb. Sőt, az sem feltétel, hogy LEGO alaplapokon játszuk a játékot, lehet szőnyegen is.

Akos

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MALUG Ákos 2007. jún. 10. 7:01-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 21. 14:53 
Án csak azt nem értem, hogy a mozgást miért cm ben mérik, miért nme lego kockában ??? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 15. 19:13 
MALUG Ákos írta:
Az a szerencsés, ha olyan partnerek csatáznak, akik kb. ugyanazt várják a játéktól.

Akos

Nekem mindegy milyen hátékot játszunk,de ezt lehetetlen komolyan játszani:))
El kezdtem lego alapokat begyûjteni ,hogy tudjak építeni terepet(nagy szürke,zöld,utak=ezeket lehet még ma is kapni legó boltokban?).
Ami gond lehet,hogy egymás legói összekeveredhetnek,de ez sem olyan nagy probléma.
Mérésre nem felelne meg a varrógépek közelében fellelhetõ mérõ szalag.1.5méter,és mindkét oldalával lehet mérni:))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 14. 18:54 
csapla írta:
Valaki tudna küldeni e-mailben egy angol szabálykönyvet?

A hivatalos oldalon fent vannak a szabályok, és képek is vannak.

http://www.brikwars.com/

Akos

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MALUG Ákos 2006. márc. 12. 20:14-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 14. 18:52 
Dgreguss írta:
A QuikWarban nincsenek ún. Pontok, amiből meg lehet vásárolni az egységeket?

A Quikwars annyira le van egyszerűsítve, amennyire csak lehet. De saját szabályokat mindig lehet csinálni... Pld. Grunt 1 pont, Hátas 1 pont, Jármű 5 pont, építmény x pont stb, és mindenkinek van 100, 200, 1000 stb. pontja. De itt nem is az a fontos, hogy győzzön a sereged, hanem, hogy szétröhögjétek magatokat. Pld. Indiánok a Gunganok ellen, stb. Tehát nem fontos, hogy kiegyenlített, vagy igazságos legyen a csata. Illetve ez szubjektív dolog, lehet komolyan is csinálni. Az a szerencsés, ha olyan partnerek csatáznak, akik kb. ugyanazt várják a játéktól.

Akos

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 12. 19:08 
1. Nem, a kalózos az ún. Tengeri csatákhoz tartozik

2. Persze, szerepelhetnek hajók, de leginkább a Tengeri Csatákhoz érdemes használni. Lehet személy- és jármû szállítónak használni a sime BrikWarban.

3. A terep akármekkora lehet, de a legelfogadottabb minimum egy asztal mérete.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 12. 18:57 
Most a kalózos környezet a középkoros részéhez tartozik a brickwarban,ugye? :wink:
Hajók nem szerepelhetnek a játékban?
A terep kábé mekkora,ahol a küzdelem folyik?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 12. 15:05 
De a tank szerintem egy Nagyágyút tartalmaz, mert kell egy ember a kezeléséhez
És max. két kis fegyvert lehet rátenni

De a QuickWar inkább csak a figurákra van kihegyezve...
És a Hõs Az Elképesztõ mutatványt támadás helyett hajthatja végre, lehet védekezésre is használni, viszont akkor nem támadhat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 12. 11:47 
MALUG GM írta:
És a különböző egységek sebzési pontjait, illetve a megtenni képes út hosszát ki, és mi alapján határozza meg? Pl. építek egy tankot, és én megmondom, hogy ez mennyit fog tudni menni, és mennyire lesz sebezhető?

Szerintem a mutatvány a támadás helyett van. De tényleg nem egyértelmű.

A tank egyszerű:

A lánctalp szerintem 2 pár keréknek számít, tehát 10" (25 cm) távolságot tud megtenni. A sebezhetősége az alkatrészeinek kapcsolódásából adódik, de nem kell kiszámolni, hiszen mindig elég az éppen támadott alkatrészt figyelni.

Akos

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 12. 11:08 
Természetesen nem kötelező megtennie, mehet kevesebbet is. Ha pld. a kocsid maximum 200 Km-t tud megtenni 1 óra alatt, attól még te megtehetsz mondjuk csak 30-at is, mert lassan mész.

Ami nekem nem világos, hogy a Hős az Elképesztő Mutatvány-t a normál támadásain felül kapja, vagy azok helyett... (Szerintem helyette, de nem egyértelmű.)

Akos

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 12. 11:04 
MALUG Site Admin
MALUG Site Admin
Játszotta már valaki élesben ezt a quikwars-t? Nekem vannak benne ködös foltok. Pl. ha a mozgási fázisban meg van adva, hogy egy egység mittomén 25cm-t mozoghat, akkor az most azt jelenti, hogy ennyit mindenképp mozognia kell, vagy ezen belül tetszőlegesen, akár pl. csak 2cm is mozoghat?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. ápr. 11. 21:55 
Egy tipp azoknak, akik a QuickWarban nem akarnak össze-vissza a vonalzóval szórakozni:
-fogj két megfelelően szélesz papírcsíkot
-az egyik legyen a mozgási, másik a támadásí csík
-vonalazd be a megfelelő távolságoknál, ás jelöld hogy egy vonal minek a távolsága
-és ha mostantól mozgást vagy lövési távolságot kell mérni, csak illeszd oda a csíkot a figura lábához vagy az ágyú csövéhez, és rögtön lemérheted!

Különben van még egy MicroWar nevű játék is, ami tényleg nagyon fanoknak és stratégiai tudással megáldott ambereknek van, amiben szinte csak járművek vannak, és ezek szörnyen picik, szinte jelképesek. Viszont így hatalmas seregeket lehet mozgósítani! És matalmas (az aodd méretre legalábbis) gépekkel lehet harcolni! Ha valakit érdekl, leírom ennek a szabályát!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 47 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Időzóna: UTC