Úgy látom ehhez a témához már rég nem volt új hozzászóló, most megtöröm a jeget.
Én a LEGO csatában inkább a mennyiség. mint a minoség rabja vagyok (a gyürük urás csatákat kedvelem).
Az én játékomban pl. nincs életero, mozgási fázis meg hasonlók.
A csatákat én kb. 50 emberrel játszom (csak azért, mert nincs még több lovagom).
Elég egy normális dobókocka.
A csata szabályainak rövid leírása:
1. fázis: lövés
2. fázis: párbaj
Az 1. fázisban felváltva mindkét csapat összes löni tudó embere lö.
Pl. egy íjász 4;5;6-tal bír kilöni egy embert, de ha van az ellenség kezében egy pajzs, akkor 5,6-tal, ha páncélmellény is van rajta, akkor már csak 6-tal bírja kilöni és így tovább.
Egy varázsló pl. 3,4,5;6-tal bír 2 fegyvertelen emberkét kilöni.
Ha mindenki lött jöhet a párbaj. Az ellenfél és mi felváltva odarakunk a másikhoz egy minifiget, ideális esetben így mindegyiknek lesz párja.
A saját emberünknek dobunk egy értéket pl. 5-öt, ha van egy kardja egy lova és egy pajzsa akkor az érték 8 lesz.
Az ellenfél is dob egyet pl. 2-t, neki csak egy bárdja van így a végeredmény 3 lesz (egy matek zseni vagyok mi

). Tehát a mi emberkénk gyözött, az ellenfelét eldönthetjük.
Az összes párnak dobunk és a felszereléseik függvényében hozzáadunk.
Ha ezzel készen vagyunk ismét a lövö fázis jön és így tovább.
Így egy fél óra alatt le lehet játszani egy nagy csatát.
Persze régebben én is csináltam olyan szabályokat, hogy egy háborút az unokatesóimmal több napig játszottunk, és ez most nem tulzás.
Nem tudom ki olvasott már játékkönyvet, ott meg vannak számozva a történetek és azt a számút kell olvasni amelyik útirányt választottuk, pl. ha balra megyünk akkor a 24-eshez lapozunk ha jobbra akkor a 37-eshez. Ha ellenséggel találkozunk, akkor elfuthatunk, megküzdhetünk vele vagy az életünkért könyöröghetünk stb.
Én most ilyet csinálok lego lovagokhoz, egy hét múlva kész lesz.
Hátránya, hogy aki csinálja az nem tud játszani vele.