MALUG

Magyar LEGO Users Group
Pontos idő: 2013. máj. 26. 6:49

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 45 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Tarsasjatek
HozzászólásElküldve: 2011. szept. 29. 8:35 
A dinós készletekhez kitaláltam egy játékszabályt, egy példán bemutatom.
A játék lényege, hogy minél több dinót befogjunk.
A játék megkezdése előtt ki kell sorsolni a járműveket és az embereket.
felváltva lehet próbálkozni befogni egy dinót.
A példa legyen egy triceratops befogás:
4x1-est dobva elmenekül a triceratops
6x2-est dobva megöl egy emberkét
4x3-ast dobva megrongál egy járművet
3x6-ost dobva elkapjuk

Ezek a szorzószámok aszerint változnak, hogy melyik állatról van szó.
Például a raptor az a járművekre nem veszélyes viszont az emberekre igen.
A T-rex pedig a járművekre és az emberekre is veszélyes.

A játék addig tart amíg az összes dinó elfogy vagy valamelyik félnek meghal az összes embere.

Mit szóltok :?:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 4. 18:53 
EB RP

Akos

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 4. 18:51 
ÁTHELYEZVE

Thomas írta:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=3087129

Ez hivatalos cucc,vagy valami házi kreálmány?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MALUG Ákos 2008. jún. 12. 14:04-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007. jún. 24. 15:59 
Úgy látom ehhez a témához már rég nem volt új hozzászóló, most megtöröm a jeget.
Én a LEGO csatában inkább a mennyiség. mint a minoség rabja vagyok (a gyürük urás csatákat kedvelem).
Az én játékomban pl. nincs életero, mozgási fázis meg hasonlók.
A csatákat én kb. 50 emberrel játszom (csak azért, mert nincs még több lovagom).
Elég egy normális dobókocka.
A csata szabályainak rövid leírása:
1. fázis: lövés
2. fázis: párbaj
Az 1. fázisban felváltva mindkét csapat összes löni tudó embere lö.
Pl. egy íjász 4;5;6-tal bír kilöni egy embert, de ha van az ellenség kezében egy pajzs, akkor 5,6-tal, ha páncélmellény is van rajta, akkor már csak 6-tal bírja kilöni és így tovább.
Egy varázsló pl. 3,4,5;6-tal bír 2 fegyvertelen emberkét kilöni.
Ha mindenki lött jöhet a párbaj. Az ellenfél és mi felváltva odarakunk a másikhoz egy minifiget, ideális esetben így mindegyiknek lesz párja.
A saját emberünknek dobunk egy értéket pl. 5-öt, ha van egy kardja egy lova és egy pajzsa akkor az érték 8 lesz.
Az ellenfél is dob egyet pl. 2-t, neki csak egy bárdja van így a végeredmény 3 lesz (egy matek zseni vagyok mi :D ). Tehát a mi emberkénk gyözött, az ellenfelét eldönthetjük.
Az összes párnak dobunk és a felszereléseik függvényében hozzáadunk.
Ha ezzel készen vagyunk ismét a lövö fázis jön és így tovább.
Így egy fél óra alatt le lehet játszani egy nagy csatát.

Persze régebben én is csináltam olyan szabályokat, hogy egy háborút az unokatesóimmal több napig játszottunk, és ez most nem tulzás.

Nem tudom ki olvasott már játékkönyvet, ott meg vannak számozva a történetek és azt a számút kell olvasni amelyik útirányt választottuk, pl. ha balra megyünk akkor a 24-eshez lapozunk ha jobbra akkor a 37-eshez. Ha ellenséggel találkozunk, akkor elfuthatunk, megküzdhetünk vele vagy az életünkért könyöröghetünk stb.
Én most ilyet csinálok lego lovagokhoz, egy hét múlva kész lesz.
Hátránya, hogy aki csinálja az nem tud játszani vele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. ápr. 8. 18:25 
En viszek egy kb 32x32-eset. Javaslom hozza a mar kidolgozott brickqueset szabalyokat tanulmanyozni, akinek problemaja van az angollal kerdezzen batran. http://gunth.com/brickquest/

amit kellene hozza hozni a kedves jatekostarsaknak: sajat karakter(ek), papir ceruza, vagy a fenti honlapon ajanlott inventory.

Gyors harcokat lehetne csapni, foleg csapat csapat ellen (max 2db 5fos csapat fer el szerintem 32x32on szerintem) egy harc lemegy kb 1/2 ora alatt (a fenti szabalyokkal).

De termeszszetesen semmi rosznak nem vagyok az elrontoja 8)

M

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. ápr. 8. 12:45 
Egyenlõre nem tudom hova rakjam fel, ezért bemásolom ide amit a wordbe írtam.Nincs még kész, este fejezem be. Ezen kívül csináltam még 1 táblázatot a fegyverekrõl+pajzsokról+tárgyakról

MÓDOSÍTOTT , 0.99-es VERZIÓ

HEROES OF MIGHT AND MAGIC �LEGO EDITION�
Szabálykönyv

I.karakterek adatai
(ezeket jó lenne átbeszélni a játék elött, pontosítani)
HP: karakter életereje

Induló : 20 alap karakternek , 10 a gyógyítónak/papnak

DP(Defense Point): védekezési pont =) alapérték + pajzsok értéke +sisak és egyéb tárgyak értéke

Induló : ?

AP(Attack Point): támadási pont =) alapérték + fegyverek értéke + egyéb tárgyak értéke

Induló : 2

CC(Carrying Capacity,teherbírás): alapból max, minden egyes fegyver és pajzs felvétele után csökken . Hátizsákkal megnövelhetõ . Értéke 0<=x<�

Induló : 10

CMP(Character Move Point) : alapból max, minden egyes tárgy (+fegyver és pajzs felvétele esetén csökken , függõen a tárgytól) , speciális tárggyal növelhetõ .

Induló : 2d6

Karakterlap: Papíron

II . Harc

Közelharc:
1.Támadó dob 1d6-al ha 1 fegyver van nála, ha 2 akkor 1d6-al(max 2 fegyver lehet nála , ehhez hozzáadja az AP-jét (a fegyverekkel+esetleges tárgyakkal megnövelt értéket)
2. A kapott értékbõl a védekezõ DP-je levonásra kerül
3.a maradék érték lesz a sebzés, amit az életerõbõl le kell vonni
4.A védekezõ dob 1d6-al, ha ez az érték 1 és 2 között van , visszatámadhat

Távolsági harc:

1.A védekezõ dob 1d6-al, ha ez az érték 1 és 2 között van akkor nem találta el a golyó
2.Ha 3-6 között van akkor a támadó dob 1d6-al ehhez hozzáadódik az AP
3. A kapott értékbõl a védekezõ DP-je levonásra kerül
4.a maradék érték lesz a sebzés, amit az életerõbõl le kell vonni

+Tényezõk:

ha a támadó magasabb szinten áll:
+1 szint esetén : + 1 AP
+2 szint esetén : + 2 Ap
+3 szint esetán : +3 AP
efölött nem tud sebezni
ha a védekezõ áll magasabb szinten:
+1 szint esetén : + 1 DP
+2 szint esetén : + 2 DP
+3 szint esetán : +3 DP

Távolsági fegyverek esetén:
ha a támadó magasabb szinten áll:
+1 szint esetén : +1 AP
+2 szint esetén : +2 AP
+3 szint esetén : +3 AP
+4 szint esetén : +4 AP
+5 szint esetén : +5 AP
E fölött már nem lehet eltalálni a karaktert

ha a védekezõ áll magasabb szinten:
+1 szint esetén : +1 DP
+2 szint esetén : +2 DP
+3 szint esetén : +3 DP
+4 szint esetén : +4 DP
+5 szint esetén : +5 DP

III : Mozgás
Alapból 2xd6

Módosító tényezõk talaj szerint:
Szürke : 0
Zöld : 0
Sárga : -2
Barna : -1
Fehér : -2
Kék : nem lehet mozogni vízen. (csónak és hajó szerintem egyenlõre nem kell a játékban)

Módosító tényezõk magasság szerint:
Max +2szintet �et tud ugrani a karakter
+1 szint esetén 2 pont kell
+2 szint esetén 3 pont kell

+Tárgyak és Fegyverek módosítása(i)

IV. Fontos tereptárgyak

1. Híd
4x4-es plate, egyszerre csak 2 figura lehet rajta
2 . Forrás ( 2x3-as átlátszó)round brick
Feltölti a HP-t maximumra, 5x használható a játék során
3. Kincsesláda:
tele mindenfajta dologgal(fegyverek , pajzsok, tárgyak)

V . csapatok

2-3 csapat , csapatonként legalább

Ø 1db pap/gyógyító/orvos aki nem tud támadni
- spec képesség/1 : 1-3 stud távolságból gyógyít, 1d6 értékben
- spec képesség/2 : a talajól adódó módosító tényezõk nem érintik
(megkülönböztetése: egy külön felsõtest tartozna hozzá)
VI . Célok

1. A pályán zászlók vannak elhelyezve , mindegyik növeli az egész csapat morálját (AP+1,DP+1,+1 mozgás minden karakternek), a cél hogy mindegyiket össze kell gyûjteni, vagy x kör után aki a legtöbbet birtokolja, az nyer.

2 . Csapatonként 1-1 karakter kiválasztva, õ a vezetõ, a cél az ellenség vezetõjének likvidálása (megkülönböztetés céljából esetleg egy elõre meghatározott felsõtestet viselhet)

VII . Indulás

1 . Tárgyak pályán való elhelyezése + kincsesláda megtöltése független személy által ( aki nem vesz részt a játékban )
2 . Figurák elhelyezése a kiinduló pontnál, tetszõleges formációban, a megadott területen belül
3 . Cél kijelölése
4 . Felszerelése a figuráknak : minden csapatnak van x mennyiségi felszerelése : pajzsok, fegyverek, tárgyak ezeket úgy osztja szét ahogy akarja

VIII . Korlátok

1 . Idõkorlát : pl . 25-35perc
2 . Kör korlát : pl. 30-40 kör

Kitaláltam egy másik szabályt is:

A pályán zászlók vannak elhelyezve , mindegyik növeli az egész csapat morálját (AP+1,DP+1,+1 mozgás minden karakternek), a cél hogy mindegyiket össze kell gyûjteni, vagy x kör után aki a legtöbbet birtokolja, az nyer.

Meg egyébként is meg lehetne határozni, hogy egy játék max hány körig tartson.(így mindenki sorra kerülne)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szondag3 2005. ápr. 8. 18:49-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. ápr. 2. 21:08 
Szerintem legyen de telelg csak egyszerubb szabalyokkal. Igy esetleg gyorsabb lesz, viszont tobb palya is sorra kerulhet.

Ajanlatom: mindenki aki akar epitsen egy 32x32es lapra valami nem tul bonyolultat, allitson ossze egy csapatot egyelore lo/allatok nelkul de legyen benne legalabb egy ijasz , kardos stb , legfeljebb majd csak a fele csapat fog jatszani.

legyen csak ugyeseg(attack) es eletero(defense) amit majd ott kidobunk.
1 lepes: lepsz max 4 mezot majd tamadsz (szomszedos mezok valamelyikere)
1 tamadas: dobsz kockaval ,meg akit tamadsz az is(ugyessegre) akinek tobb az megsebzi a masikat x-el(eleterobol megy le).
x et mondjuk legyen max 3 fele: nyilvesszo, kard, ketkezes akarmi

Vagy valami ilyesmi (ilyesmi csata volt a "lapozgatos" konyvekben)

A lenyeg inkabb a sorakozason legyen...

M

M

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. ápr. 2. 17:08 
Szerintem most már akkor el kéne dönteni, hogy legyen-e, mivel nincs már túl sok idő a találkozóig.

Én amondó vagyok, dolgozzunk ki egy egyszerübb szabályokkal operáló játékot( pl. max 3-4fajta fegyver, ebből 1-2 távolsági , csak normál minifigek legyenek , szörnyek ne stb...)

Szavazás esetleg? (bár szerintem felesleges,mert ha csak a topicban levőket összeszámoljuk, már megvan a létszám)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. márc. 27. 18:04 
Ez esetben talaljunk ki vmi eygszerubbet.
Mondjuk Lego WoW-t :lol:

Mindenesetre valamit jatszunk tablan dobokockakkal minifigekkel stb, persze csak ha van kedv. 8)

Esetleg, hogy egyszerusitsuk a dolgokat aki akar csinaljon egy 32x32 es palyat a sajat szabalyaival (ekkor nem kell egyeztetni) es villamjatekokat csinalunk a 3 legszimpatikusabbol (1-1ora), annyi, hogy a palyatervezo azert elore szoljon, hogy milyen karakterekkel lehet indulni starwars/castle/fantasy/stb vagy egyszeruen csak 1x1es kockakat kell tologatni, mint babukat.

Mindenesetre en szivesen kidolgoznek egy egyszerusitett FFTszeru dolgot, persze csak akkor, ha nem magammal fogok a vegen jatszani :twisted:

M

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. márc. 27. 17:01 
A topicon fellelkesedve a fiam nem hagyott du. nyugton, hogy játszunk valami hasonlót. Így kreáltunk egy egyszerűsített brickwars-t.
néhány tanulság:
a figurák mozgásuk során nem tudnak kellő közelségbe menni,
a felszedésre váró tárgyakat 1x1-es hengeres elemre kell tenni, hogy egyértelmű legyen a pozíciója,
a várszerű erődítésnek,alig volt jelentősége, csak az időt húzta (lehet alacsonyra vettük a védelmi értékét)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. márc. 27. 9:13 
Hogy ne legyen lincselés, lehet, hogy több irányba kellene fejleszteni a témát: pl.: LEGO - The RPG; Ki nevet a LEGO-n?; LEGOpoly; Felmászni és le(go)pottyani stb.

Az is lehet, hogy először el pollt kellene kiírni, melyik téma iránt van a legnagyobb érdeklődés.

Megj: Szerintem LEGO-val valami olyasmit kellene játszani, amiben építeni kell. Megmutatom, mire gondoltam. Itt letölthető egy Freeware játék. Neve Ants. Állítólag a Magic: The Gatehring elvén működik (nem tudom, mert ezta 3DO játékot nem ismerem). Szerintem valami ilyesmit simán össze lehet hozni LEGO-ból. Persze nem feltétlenül kell várral játszani, lehet helyettesíteni a várat űrbázissal, pizzériával, tengermélyi bázissal, építendő kalózhajóval stb...

A lényeg, hogy sok építés/szétszedés van benne, de kevés előkészület kell hozzá, csupán a kártyákat kell ki nyomtatni 1×.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. márc. 27. 8:11 
szondag3 írta:
azt mondom maradjunk egy közönséges monopoly-s verziónál legóból :lol:

Ez egy másik topic témája lehetne, de mivel szeretek monopolyzni, akár komolyan is vehetnénk. Mondjuk ház és szálloda építés helyett, ha van három egyforma katalógusod (értsd telek), akkor elkezdhetsz LEGO gyűjteményt vásárolni. Minél nagyobb a gyűjteményed, a mezőre lépő látogatok annál többet fizetnének. stb.

Nem offolok tovább, bocs :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. márc. 27. 7:59 
Szerintem 4 db 32x32 platet össze kéne tolni, megcsinálni a pályát a "Ki nevet a végén" nevű játék alapján és ennyi. Talán még azt meg lehet csinálni, hogy ha két ember azonos mezőbe lép nem azonnali kiesés van hanem kockadobással el kel dönteni kié a mező. Itt jönnének a képbe a speckó mezők ahol a bábukat lehetne tuningolni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. márc. 26. 16:13 
Remélem nem lincseltek meg érte, de szerintem túl bonyolult lesz... A végére kapunk BrickWars vagy egy AD&D méretű szabálykönyvet...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005. márc. 26. 11:23 
Egyenlőre ilyeneket találtam,annyira nem vaok otthon benne, ha vmi elkerülte volna a figyelmetet (biztos vaok benne) akkor szóljon.

A szimpla köpeny (teljesen mind1 milyen a mintázata; a mintázatokra legfeljebb kitalálunk később spec. dolgokat) mondjuk ad X defense-t és ha mondjuk víz (folyó, talán pocsolya :)) mellett van, ami csak 1 mező széles, akkor le tudja teríteni a köpenyét és át tud rajta kelni, de utána elveszik a köpenye.
Kép

Bőr mellvéd (legalábbis sztem) , dupla anyit véd, mint a köpeny (2X) és kb 2szer olyan nehéz is.
Kép

Nindzsa páncéling-mellény, 3X-et véd, még nehezebb
Kép

Páncélmellény,második legtöbbet véd , második legnehezebb
Kép

Ezüstös páncélmellény, legtöbbet véd és a legnehezebb
Kép

Hátizsákok meg mondjuk defense-t nem adnak, csak az invertoryjukat növelik.
Egy karinál lehet 1 nagy hátizsák , és mondjuk 2 kicsi
Arra gondoltam, h alapból 1 karinál 1 fajta fegyverből csak 2 lehet (1 nála és 1 az invertoryjában) - meghatározhajuk a potionok számát is, és a hátizsák meg ezt is megnöveli
Ez a hátizsák +1 invertoryt ad, tehát minden fegyverből lehet neki +1
ez a könnyebbik hátizsák
Kép

Nehezebbik hátizsák - dupla annyival növeli meg az invertoryját
Kép

Most ennyit találtam, de érzem hogy hibádzik a "gépezet" :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 45 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC