Zusammengebaut 2015 - Borken

Re: Zusammengebaut 2015 - Borken

HozzászólásSzerző: rixman » 2015. dec. 14. 17:47

:ty109: :ty45: :ty39:

Köszi a képeket, filmet. :D
Primum non nocere
Avatar
rixman
 
Hozzászólások: 727
Csatlakozott: 2010. nov. 25. 8:59
Tartózkodási hely: Győr

Re: Zusammengebaut 2015 - Borken

HozzászólásSzerző: Vazul » 2015. dec. 13. 13:15

Hát ez nagyon király! :D
Kép Kép Képlegolegolegolegolego
Avatar
Vazul
 
Hozzászólások: 942
Csatlakozott: 2004. dec. 4. 12:11
Tartózkodási hely: Kiskunhalas, Dél-Alföld

Zusammengebaut 2015 - Borken

HozzászólásSzerző: Gábor » 2015. dec. 13. 12:40

Sziasztok!

November végén úgy esett, hogy belecsöppentem a német kisvárosi Legós élet kellős közepébe! Annyira nem is volt kicsi! :)

A dolog úgy kezdődött, hogy az Eurobricksen ráakadt a Credomra ennek a német oldalnak a főszerkesztője. Engedélyt kért, hogy blogolhassa, és kért hozzá nagyfelbontású képeket. Én meg örömmel küldtem neki! Ezután néhányszor ez még megtörtént más alkotásaimmal is. Majd mesélte, hogy néhány barátjával most tervezik az első Lego kiállításukat és meg szeretne hívni engem is!

Ez már tényleg az „el sem hiszem” kategória volt! :D

De hát több dolog miatt is igent mondtam, szinte azonnal. Elsőként a „miért ne?” miatt, aztán például nemrégiben sok pénzt költöttem valami olyasmire, amire így utólag nézve nem érte meg, és ez meg úgy látszott, hogy megéri. Úgyhogy ez a lelkivilágomnak is jót tett!

Szóval első út egyedül külföldre, első út repülővel, első alkalom, hogy valóban használnom kellett a nyelveket, amiket tanultam, stb! :O

A kiállítás egy kb 12 000 fős kisvárosban, Borkenben, egy szállodában volt, Németország legközepén. Ahogy egyre közeledett az esemény, a kiállítók létszáma egyre nőtt, a kezdeti ötről tizenegyre emelkedett. A kiállítás plakátját leközölte a helyi újság, sőt még a helyi játékbolt is bejelentkezett eladóként és reklámozóként is.

A kiállítás középpontja egy város volt, további nagy területet lefedő építmény volt a középkori életkép, melybe mindenféle poénos dolgot is elrejtettek. A tűzoltóság témakörét hárman is képviselték, MOCokkal és készletekkel is. Rengeteg vonatot is meg lehetett nézni. Ezeken kívül még elég sok készlet volt kiállítva elég sok témakörben.

KépKép
KépKép

Még több képet itt lehet találni: http://zusammengebaut.com/zusammengebau ... lung-3055/

Gondolom, már fúrja az oldalatokat a kíváncsiság, hogy én mit vittem ki. Eleinte féltem, hogy a repülőre felvihető csomagméret miatt kompromisszumokat kell kötni, de aztán semmit nem kellett kihagyni. Hát ez volt az én részem (természetesen az örök nagyágyúval, a Mercedes csuklósbusszal az élen! :D ):

Kép

Videó is készült, nem hosszú, de ha valaki belepörgetne, akkor a legelején is szerepel a busz és 1:38-tól pedig az is látható, ahogy felmegy a vonatra:Még e-mailben megbeszéltük, hogy kapok egy holtvágányt (csak használatra, nem örökbe). A dolog lényege az volt, hogy bárki mehetett a busszal az utcákon, és aki akart, megpróbálhatott felmanőverezni a vonatra. Most nem túlzok, mindenki odavolt érte, mert nem csak nézni lehetett, hanem játszani is velük! És a gyerekek egy részének egyáltalán nem okozott nehézséget csuklósbusszal felmenni, lejönni a vonatról, sőt még gond nélkül tolattak is! A balesetek meg még élvezhetőbbé és örömtelibbé tették az egészet! A biciklist 35-ször, a rendőrmotorost 41-szer sikerült elütni, de a villanyoszlopokat, a fákat, a többi kocsit, sőt még a vonatokat sem kíméltük! És kinek kell az az idióta előrenyúló tükör? Csak zavar, másra nem jó! :D

Érdekes, hogy a felnőttek kint is olyan félénkek, mint itthon. Csupán néhányan játszottak a busszal. Látszott rajtuk, hogy érdekli őket, de mégsem akartak menni vele.

A kiállítás a méretéhez képest világsiker volt! :D Szombaton 6, vasárnap 5 órát tartott nyitva. Ez alatt az idő alatt szinte végig telt ház volt, esetenként több mint 60-an tartózkodtak a teremben. Hivatalos adat nincs, de állítólag 1000-nél is többen néztek be!

Azért maradt idő egy kicsit megnézni a környéket is! A szomszéd kisváros például teljesen olyan, mintha vasútmodell terepasztalon lenne!

KépKép

Szóval rettentő tanulságos volt egyedül megszervezni és végrehajtani ezt a túrát! Például rájöttem, hogy angolul is tudok szóviccet gyártani :D És végre élőben láttam olyan dolgokat, amiket néztem az NGC-n, vagy olvastam a MiMicsoda sorozatban, mikor kicsi voltam. Láttam ICE-t, voltam egy felhőkarcoló tetején, és még sorolhatnám! Az egész fantasztikus volt!
Alkotásaim: Flickr, Mocpages, YouTube
Avatar
Gábor
 
Hozzászólások: 409
Csatlakozott: 2012. jún. 8. 15:33


Vissza: Külföldi rendezvények

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron