Oldschool Spacer írta:Brob, én biztos az első vevőid között leszek...!
Mennyiben volt ihletadó minta a 3739-es készlet (ez nem kötözködés!)? Én már régóta kokettálok vele a BL-en. Remélem, árban alámégy...
Nem a LEGO hanem a Playmobil e témában kiadott készletei voltak a minták. Ezért is nem a széthajtható, hanem a nyitott oldalú házak irányába mentem. Természetesen megnéztem más Medieval MOC-okat is, mert tanulni mindenből lehet.
Oldschool Spacer írta:Engem nagyon érdekel, hogy hogy is van a LEGO kockákból készülő saját kreációk értékesítésének jogi háttere!
Sajnos nem tudom, még senki sem tudott ebben semmi biztosat mondani. Mások is árulnak saját tervezésű készleteket. Majd meglátjuk mi lesz.
Oldschool Spacer írta:... még a LEGO logó sincs feltüntetve...
Az előzőekből következik, úgy tudom a logó nem rakható fel, még ha minden darab eredeti LEGO alkatrész is.
Oldschool Spacer írta:Utánajártál annak, hogy a feltöltött MOC-ok értékesítése hogy zajlik? A TLC által kalkulált árból (ld: Check Price) mekkora jutalékot kap a "szerző"? Tervezed így is árulni a készleteidet?
Néztem pár Factory készletet és megsaccolva az alkatrész mennyiségeket, nekem úgy tűnt, hogy majd dupla annyiért adják mint én szándékozom. Valószínűleg ebben a magas alkatrész ár is benne van, Bricklinkről jóval olcsóbb a normál alkatrészeket beszerezni. Lenne előnye a Factory-nak is, nem kellene nekem vesződnöm a csomagolással és a BI-vel (pl. doboz tervet csinálok, már van jobb mint ami fent van a képek közt, de hogyan lesz ebből szép doboz)

Borda R.
[url=http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=345622]Medieval Life - saját készletek[/url]