MALUG

Magyar LEGO Users Group
Pontos idő: 2013. jún. 19. 6:48

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 

Értékelés
Kiváló 25%  25%  [ 2 ]
50%  50%  [ 4 ]
Közepes 13%  13%  [ 1 ]
Gyenge 0%  0%  [ 0 ]
Rossz 13%  13%  [ 1 ]
Szavazatok száma : 8
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: 8802 - Dark Fortress Landing
HozzászólásElküldve: 2010. dec. 15. 18:59 
5/3

Közepes... mert én lebontottam! Nem passzol a várhoz, jóval át kell alakitani (inkább épitek egyet). A kikötő rész elég kicsir sikeredett, vagy csak fura... nekem legalábbis!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 7. 17:23 
Szerintem ez remek készlet, több okból is:
:arrow: Nagy elemeket (BURP-okat) tartalmaz amiből egy másik vár építése gyorsan megy.
:arrow: Nagyon jó az a ferde festett, vagyis nem matricás lábazat, bár MOC-ba mindig nehéz volt beépítenem
:arrow: Van benne ajtó, lépcső, torony
:arrow: Jók a színei, 2-3db ilyen készletből már egy igen szép gonosz várat lehet építeni és ne mondjátok, hogy ez minden közepes készletből lehetséges, amelyben épület van :ty18:
:arrow: Ilyen nézetből olyan, mintha teljes négyzet alakja lenne, mármint olyan, mintha nem csak két fal lenne az egész

Én az egész témáját baklövésnek tekintem, de ezt az egy készletet érdemes beszerezni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. márc. 1. 19:38 
nekem nincs meg a készlet,de tetszik.A századik készlet,amibe kiadták a gonoszok vezérét,de nem baj,mert MOC-ba jó.A katonái is tetszenek,kár,hogy ebbe a készletbe csak egy kapott helyet.A kis csónakra a vitorla elég fölösleges volt,de így legalább nem üres az egész(evezőket meg nem tehetnek mindenhova)
A kis vár nem nagy szám,de egyike a jó kidolgozású KK készleteknek.MOC forrásnak is megteszi sztem,mert vannak benne jó faldarabok meg ajtó is.A lávaüstről mintázott védelmi fegyver jó lett,2005-ben minden gonosz KK várból ilyen lávát öntöttek vagy lőttek(Fireball Catapult)A vár legmagasabb tornya(lényegben az egyetlen) nem lett túl nagy,sztem hely sincs rajta.A várfal kidolgozása jó lett,tetszik az üst is,meg a lépcsők az ajtó alatt.Belülről nincs túlságosan berendezve,sőt szinte egyátalán nem,de az a zászló a bal szárnyon jól néz ki.
A hajónál sztem jobb volt,szal adok rá egy 4-est.

ATTACK ATTACK
LIKE MOTHS TO FLAMES
WE CAME AS ROMANS
FIVE FINGER DEATH PUNCH

Egy kis LOTR: http://www.youtube.com/watch?v=Wb5QEaM9p2k

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. márc. 1. 6:39 
Tényleg nem egy nagy szám, de vannak benne lehetőségek, ahogy már írtad kettő kiváló helyőrséget tenne ki. Nekem tetszik (a KKII legjobb része a shadow knightsok).

Keresem:
http://www.malug.hu/comxs/viewtopic.php?f=16&t=11915

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: 8802 - Dark Fortress Landing
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 25. 20:47 
http://brickset.com/detail/?Set=8802-1
Kép
A skorpiós lovagok egy kisebb vára. A név alapján tulajdonképpen kikötőnek szánták a nagy erődhöz. A stílusa is hasonló (összeépített emelt alapzat), és nem is túl bonyolult hozzákapcsolni - bár ehhez gyárilag nincsenek benne az alkatrészek.

A készlet azonban önmagában is tekinthető egy kis várnak. Ekkor a legnagyobb hátrány az, hogy csak két szárny van. (Lehetséges megoldás mondjuk kettő készlet összeépítése egy zárt várrá.) A meglévő két szárny azonban szép kialakítású, jól használják a nagyobb elemeket, a vár méretéhez képest tágas a tér a bástyákon és a belsőben is. Az oromzat kialakítása viszonylag hagyományos, de van a skorpiós témára jellemző egyedi részlet is (pl. a torony). Jól kombinálja a fekete és szürke elemeket, és a darabszámra kevés, mégis hangsúlyos vöröset.

Vladek mellett egy alabárdos jár a készlethez, ez egyértelműen kevés figura. Így a csónakos mellett csupán egy védő jut a várba, neki kell az izzó köveket a támadók nyakába zúdítani :). Plusz pont viszont a nagy skorpiós lobogók használata, és az is, hogy kapunk eleget a sima vörös zászlóból.

Összefoglalva: a készletnek vannak hiányosságai, de a benne rejlő lehetőségek miatt mégis nagyon tetszik. Tulajdonképpen egy önálló vár, lényegesen elérhetőbb áron, mint a skorpiós témához tartozó nagy kastély.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC