Oldal: 1 / 1

Re: 71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2017. jún. 4. 16:09
Szerző: Surel-Nuva
Végre megkaparintottam, így másfél év késéssel :D
Mivel Kopakának mind a négy előző formája megvan, ezért vétek lett volna kihagyni pont ezt a szettet, Melum meg egyszerűen jópofa kis lény. Ahogy a JTOból kiderült, Melum Gorillaként mozog, ez megmagyarázza a rövid lábakat és a hosszú karokat.
Annak ellenére, hogy ozsi kezdőbemutatója alapos lett, én is leelemezném a saját véleményem alapján.

A doboz nagy... Hatalmas, ha a hatszög alakúakat nézzük, 2017 első félévéig a legszélesebb. (nem tudom, hogy Umarak the Destroyernek is ilyen széles-e a doboza, ha nem, akkor ez a legszélesebb hatszög doboz) Már a doboz elején lévő kis képen, még ha tükrözve is, fel van tüntetve az "Egyesült" csapat lényege. A háttérben Kopaka mellett egy oszlopon rajzszerűen fel van vázolva az egyesülés, míg Melum mellett Umarak látható a ki-nem-dott-és-nem-JTO-hű árnyékcsapdáival. A Bionicle felirat mellett, a megszokott MoCo van elhelyezve zöldes-sárgás energiarobbanás kíséretében. A tetején Kopaka és a Teremtmény/Elemi lény szimbólumok díszelegnek. A hátoldalon a képregény, és az egység felett a készletfunkciók is helyet kaptak. Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az Melum maszkja 1:1-be a Golden Unity Mask of Ice mellől.

A maszk kisebb a 2015-ös változatnál, viszont díszesebb, és aprólékosabb. Tetszik a stud lencse ötlet, lapos, és kicsi, nem úgy, mint Kopaka Phantoka lézerszeme... Melum maszkja/feje szép, a fehér orrszarú szarv az arany maszkrészen jól mutat, a világoskékkel meg szépen összefolyik. A szem/agy darab súlypontja a fejen belülre esik, ezért nehezebb lelökni a maszkot, mint a 2015-ös változatnál, ahol majdnem az ezüst fejen kívülre esett a súlypont. Kopaka Jégmaszkjai hasonlítanak a Nuva maszkjára, főként a domináns egy-nagy lencse rész. Melum maszkja elvileg a lencse fölött kellene, hogy álljon, de ugyanakkor, a lencserész megakadályozza, hogy teljesen elfedje Kopaka másik szemét.

Melum lábai kicsit, amíg a kezei hosszúak, elsőnek valami sarki pocoknak hittem, de a JTO egyértelműen jelzi, hogy egy Rino/Gorilla. És Gorillaként nem zavaró ez a kéz-láb hossz kontraszt. Az öklein az arany kristályvért amolyan szőrnek tűnik, ami tetszik, mivel egy gorilla is részben.
Kopaka lábai ugyan olyan hosszúak, mint a mester formájában, csak a lábfejére egy toldót raktak, amíg a sípcsont elemét eggyel rövidebbre cserélték, így az ezüst sípcsontpáncél vége beleütközik a toldóba, ezért a lábfejének korlátozott a mozgása. Az arany combvért érdekes ötlet, mivel az ezüst lenne Kopaka mellékszíne, de mivel ő lenne a harmadik "nagyobb" Toa, amik az arany színt kapták ezért elmegy. A vállai és a felkarjai egyedi felépítésűek, olalra nem tudja őket ezért kinyújtani az nélkül, hogy hozzányomódnának a feje/maszkja oldalához. Az ezüst Vorox vért visszahozza a Nuva vállvértet, ami egy szép nosztalgikus lépés a maszk mellett. Ha nem lenne sötétkék minta a testpáncélon és a pajzsán, akkor sokkal zavaróbbak lennének a legszélesebb CCBS elem sötétkék színben az alkarjain.

Melum teste ezüst színű, pedig aranyban jobban nézett volna ki a kis teste, de így is jó. A funkció felépítése ugyan az, mint Ikirnél, csak Melum nem repül, hanem medve ölel, vagy ha ökölbe vannak a karmai/karjai akkor összeüt. A farka pedig ugyan az az elem, mint a szarva.
Kopaka testfelépítése hasonló Tahuéhoz, ha a bohrok szemes megoldást nézzük, viszont a karcsatlakoztatása más. Egyszerűbb, de elég szélességet ad a testének. A mellvért ugyan akkora magasságban és szélességben, mint a '25ös verziójának, csak valamivel mélyebb, vagyis a mellkasa jobban kiemelkedik, ezért nagyobb mögötte a tér. A mellvért sötétkék közepén ott van Kopaka Nuva szimbóluma, ami úgy tűnik a G2ban a jég szimbóluma lett. Ha a jelképet nem nézzük, a mintája teljesen szimmetrikus, csak kisebb sötétkék karcolások vannak itt-ott a fehér részben. Kopaka csípője szépen halkan forog. Semmi recsegést, se sípolást se semmit nem észleltem eddig. Lehet, hogy azért mert ilyen későn vettem :D

Melum fegyverei az öklei, amint kis karmok vannak. Kopaka fegyvere egy jégágyú, ami egy kisebb pajzsra van szerelve. A pajzs nagyon sokat nem véd, de elegáns, főként az azon absztrakt lévő miatt miatt. Az ágyút én kétféleképpen csatlakoztattam a hátához. Vagy a fekete technic elemhez csatlakoztathatjuk, ami párhuzamosan tartja a testével (lásd: itt és itt vagy az egység darab kék darabjához, így A kardja szépen lett kivitelezve a markolata két bika szarvat rejt, maga a kard pedig két ikerpengéből áll, közöttük egy minifig dárda elemmel. A kardot az egyik extra elem segítségével csatlakoztattam a lőszertárolóhoz (itt, itt és itt) Én egy plusz darabbal megoldottam, hogy Kopakának ne kelljen fognia a kardot.

Egyesítve jól mutatnak, akár Melum karmai oldalról, akár felülről vannak Kopaka vállán. Csak annyit fűznék hozzá, hogy ez a Kopaka eddig a legmagasabb az öt közül. Egyesülve se Sidorak , se Ultimate Teridax mellett nem tűnnek olyan kicsinek.

Szerintem tökéletes a maga hibáival együtt. Saját képek itt

Re: 71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2016. feb. 25. 21:09
Szerző: Omega Tahu
Az új dizájn videóban mondták is hogy visszahozták ezeket az elemeket a régi időkből. Én remek ötletlek tartom! Mindig is tetszettek ezek a darabok és az új szetteken remekűl néznek ki. :D

Re: 71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2016. feb. 25. 19:13
Szerző: ozsi
Köszi :)
Nem igazán vagyok tisztában a régi formáikkal, bocsi :)

Re: 71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2016. feb. 25. 19:09
Szerző: Omega Tahu
Igen de nem csak nekik hanem Uxar-nál is ugyanez van. :D

Melum-nál viszont fordítva működik :D

Re: 71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2016. feb. 25. 19:05
Szerző: Surel-Nuva
Csak nekem tűnt föl, hogy Melumnak és Ikirnek ugyan az a funkciófelépítése, csak Ikirnek socketjointok vannak, Melumnak meg Glatorian nyakak vannak az új gearxle-re illesztve? Mondjuk élőben még egyiket se láttam, csak az instrukciókból tűnt fel :D

A bemutató jó lett, én hozzáfűzném, hogy Kopaka ezüst vállvértjei egy kacsintás a Nuva vállpáncélra :)

Re: 71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2016. feb. 25. 18:55
Szerző: Omega Tahu
Igen tudom :D

A szarvak feletti rész úgy lett kialakítva. Tetszik hogy erre is gondoltak :D

Re: 71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2016. feb. 25. 18:53
Szerző: ozsi
Köszi :)
Ha megnézed, az Irányítás Maszkja is ilyen :)

Re: 71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2016. feb. 25. 18:47
Szerző: Omega Tahu
Nagyon tetszett a bemutatód! :D Részletes volt! :D Ma jöttem rá arra, hogy a Teremtmény fejek oldalán azért van az a befelé hajló körív, hogy Umarak agancsai ne jelentsenek gondot ha Egyesülnek vele. Így az tökéletesen ráillleszkedik. :D

71311-Kopaka and Melum Unity Set

HozzászólásElküldve: 2016. feb. 25. 18:27
Szerző: ozsi
Kopaka and Melum

A 2016-os szettek közül Ők tetszettek a legjobban, már a legkorábbi, nagyon halvány képeken is, így nagyon reménykedtem benne, hogy élőben is jól fog kinézni a szett.
Szerencsére nem kellett csalódnom :)

Mindkét modell fekete,fehér, szürke, kék és arany színekből áll.

A bemutatást Kopakával kezdem.

Maszkok:
Kopaka maszkja két színből áll, alul (kb a szemvonala alatt) fehér, felül szürke.
Kaptunk hozzá egy arany maszkot, ami szintén két színből áll, alul arany, felül átlátszó kék.
(Nekem a sima maszk jobban bejön)
Valamint a mostani maszkba egy "valódi" lencsét is lehet rakni, ami szerintem nagyon ötletes.

Karok:
Az idei szettek közül sokan kaptak Vorox páncélt, nem kivétel ez alól Kopaka sem, Ő vállvértnek kapta meg és nagyon jól néz ki :)
A felkarok apró alkatrészekből állnak, ami nekem személy szerint nagyon tetszik, növelték az építés élményét, a tavalyi szettekből ezt hiányoltam.
Az alkarok és a csuklók átlátszó kék elemből állnak, rajtuk egy sötétkék páncél elem van.

Mellkas:
A Toák idén új mellkas elemet kaptak, ez a tavalyihoz képest 1 darabból áll. A minta rajta nagyon tetszik, főleg a mellkas közepén elhelyezett Nuva szimbólum teszi egyedivé (a szimbólum egyébként a maszkon is felfedezhető)
A hát több alkatrészből áll és ráilleszthető Melum (vagy igazából amelyik Creature lényt épp rárakjuk :D).

Fegyverek:
Kopaka egyik fegyvere egy jéglövő, ez ugyan olyan fegyver mint amit már a Protektoroknál is megszokhattunk, viszont itt hozzáerősítettek egy fehér páncél elemet. Illetve két fehér elemből áll össze, amikre matricát lehet ragasztani. Mivel nem szeretem a matricás dolgokat, szkeptikusan álltam hozzá, mert valahogy soha nem tudtam semmire jól rárakni, viszont itt sikerült egész szépen ráragasztanom :) A matrica festése egyébként szép.
A másik fegyvere egy dupla pengés jégkard. Az új kard elem egész jó lett, viszont nagyon hajlékony, a dobozában pedig rosszul volt elhelyezve, így kissé elferdült az egyik penge. (Apró mozdulatokkal valamennyire azért sikerült egyenesbe hoznom)

Funkció:
Az új funkció szerintem remek, jól működik, könnyen lehet a figurát oldalra mozgatni vele :) Zavaró hangot itt sem tapasztaltam.

Lábak:
A felső lábszárakon helyeztek el új páncél elemeket, amik Kopakánál arany és kék színből állnak. Mivel ezeken kívül a szett nem tartalmaz aranyat, elsőre idegennek tűnhetnek, bár idővel megszokhatóak. Egyébként maga a páncélelem nagyon jó kidolgozású és szép. A bal lábszáron helyezkedik még el egy tölténytároló is.
Az alsó lábszárak hátsó része ki lett bővítve néhány technik elemmel, így vastagítva meg a lábat, szerintem jó döntés volt :)
A lábfejek a már megszokott elemekből állnak.

Melum

A Creature lények mindegyikének ugyan olyan a fej formája, csak színben és apróbb kiegészítőkben térnek el egymástól. Melum arany és kék színben pompázik, az orrán pedig egy kis szarv helyezkedik el. Valamint rúnákkal van teleírva az arca eleje, ezek nagyon jól néznek ki :)
Külön tetszik, hogy van funkciójuk is, nem csak annyiból állnak ezek a lények, hogy a toák hátára lehet őket szerelni. Melum ölelő funkciót kapott, amit a hátán a farok fel és le mozgatásával tudunk életre kelteni.
Maga az összerakás is azért volt élvezetes, mert kisebb alkatrészekből kellett megépíteni, hogy használható legyen az ölelés :D

Sajnos Melumnál van pár dolog, amit kifogásolok. Az egyik a karja, ami nagyon vékony,így nem passzol össze azzal, hogy egy nagy mancsban végződik a keze. A másik pedig a lába, ami nagyon kicsi. A harmadik gond a fej, bár ez mindegyik Creature lényre igaz, mégpedig hogy üres, értem, hogy így tud rendesen illeszkedni a Toa fejéhez, de valamennyi vastagságot adhattak volna nekik. Ezek ellenére úgy gondolom, egy aranyos kis lény :D

Egyesülés:
Alapvetően nem tetszenek az egyesült modellek, így érdemben nem tudok nyilatkozni arról, hogy milyen. De talán annyit mondanék, hogy nem rossz.

Természetesen ezt a szettet is csak ajánlani tudom :D

Köszönöm, hogy elolvastátok, ha bármi észrevételetek van, azt nyugodtan írjátok le.

És itt vannak a képek:
http://kepkezelo.com/images/3w7bepzp6sc5mgereyo4.jpg
http://kepkezelo.com/images/8epxzl86o0bj3sde5g90.jpg
http://kepkezelo.com/images/u3bl9exbadividx2wnbs.jpg
http://kepkezelo.com/images/fekivw561yiccw2lpcok.jpg
http://kepkezelo.com/images/zm502pof4dv9wiu52mmr.jpg
http://kepkezelo.com/images/wcfoeigbg4h6p212hcib.jpg
http://kepkezelo.com/images/nztzb8zkspfur2y5b05w.jpg
http://kepkezelo.com/images/w89toe9s8z1aqdvc5uth.jpg