71312 - Ekimu, the Mask Maker

71312 - Ekimu, the Mask Maker

HozzászólásSzerző: Everspark » 2016. aug. 1. 7:46

A készletet már múlt csütörtökön megvettem. Nagyon elkapott a hype-hullám az utolsó két JtO előzetes után, sokkal jobbnak tűnt, mint a végeredmény valójában sikeredett. Szóval, a nagy lelkesedésemben kölcsönöztem magamnak a félretett pénzemből, nem bírtam ki. Másnap, pénteken el kellett utaznom a munkám révén, nem tudtam megírni ezt az összefoglalót, így csak feszülten figyeltem milyen infok érkeznek a részekről. Aztán persze jött is a hideg zuhany. Nem arról volt szó, hogy annyira csalódott, vagy dühös lennék, egyszerűen nem értem. A hétvége folyamán gyakran megfordult a fejemben mi is történhetett, de persze ezt vagy megtudjuk vagy nem, ezért inkább összeszedtem a gondolataim a második Maszkkészítő készletről, amit most megosztanék veletek.

Kép

Fej/Maszk:
Ekimu feje teljesen megegyezik bármelyik '15-ös készletével. Ezáltal a tavalyi, hosszú agyat használja, ami személy szerint nekem jobban tetszik, már tavaly is mélyen elöntött tőle a nosztalgia. Mondanom sem kell, a maszk kilövő funkció is jelen van, de ez azt hiszem egyértelmű.
Új maszkot nem kapunk, azonban itt a Teremtés Maszkja az átlátszó kék világosabb árnyalatában. Ebből az álarcból tényleg süt az energia, ennél már csak akkor lenne jobb, ha meg tudták volna oldani, hogy a rúnák arany színűek maradjanak, ahogy az
epizódokban is láthattuk. Mindenesetre így is pompás darab.
A második darab pedig Umarak eredeti árnyak maszkja, átszínezve. A magja metál-szürke, aminek a magam részéről kifejezetten örülök, a szegélye pedig átlátszó narancs. Nos, utóbbinak kevésbé, elég elkoptatott szín, de végeredményben jól mutat, nem panaszkodnék. Sajnos azt nem tudjuk meg mi volt az eredeti cél ezzel a plusz álarccal, úgyhogy szimplán csak a kiegészítő funkcióját tölti be.

Test:
Ekimu torzója kiválóan ötvözi a '15-ös és '16-os technikákat, azaz a forgó derék és a gerabox is megtalálható rajta. Újat ugyan nem tud mutatni, de tekinthetünk rá egyfajta összefoglalóként, és egyébként jól működik ez a fajta keverés. A mellvértje ugyanaz az elem, mint az idei Toák esetében, ezúttal átlátszó kékben, arany festésekkel. Ez az alapszín választás bajos lehetne, de Ekimu teste jobban ki van töltve, mint a többi Toáé, így semmilyen irányból nem tűnik üresnek.
A torzópáncél felett egy egy CCBS elemhez ugyanolyan add-on alkatrészeket csatlakoztatunk, mint Ekimu korábbi verziójának vállán. Ezek pózoláskor és a funkció használatakor csúnyán útban vannak és nehéz eligazgatni, hogy jól is mutassanak, de útban se legyenek.

Végtagok:
Azt hiszem Ekimu lábai jobban mutatnának, ha az alsó lábszár csontelemei lennének a hosszabbak, de ehelyett a combok azok. Nekem ez így fura, de lehet, hogy van akinek pont így tetszik. A páncélozás egyszerű átlátszó kék CCBS darabokkal történik, alul pedig lábszárvédőként egy-egy tavalyi Bio add-on szolgál. Mindig szerettem, ha térdtől szélesedő hatást kelt a páncélozás, így ez is tetszik. A Maszkkészítő talpa természetesen a szokásos, ahogy azt már megszokhattuk.
A karok ellenben nem szimmetrikusak. Ahogy Onua esetében is a kalapácsot tartó felsőkar egy szürke elemet kapott a szorosabb tartás érdekében. Kicsit furán mutat, révén, hogy a bal kar mindkét csont eleme átlátszó kék, de nem zavar sok vizet.

Fegyverzet:
A készlet ebben a tekintetben is sokat átvesz az elöző inkarnációjából, hiszen egy kalapácsra és egy fűrészfogú pajzsra szorítkozik a fegyvertár. A kalapács ezúttal nélkülözi a lövedékeket és az új kristályos páncélt használja ütőfejként, ami egy HF add-onnal van lefedve felül. Egész ötletes megoldás, habár ami a fegyver összességében nem tetszik, hogy túlságosan közel esik a fejhez a fogása. Talán valahova középre helyezném inkább, vagy egy kétkezes megoldást választanék, de így nem tűnik túl esztétikusnak számomra.
A pajzs alapja ezúttal átlátszó kék, akárcsak Izotor kezében. A pörgő funkciót most kivették és egyenesen a CCBS páncélhoz csatlakozik. Még nem találkoztam ezzel a verzióval, de részemről rendben van.

Színek:
Ekimu nagyrészt átlátszó kékkel operál, ami segít elképzelni, hogy a karakter fel van töltve valamiféle energiával. Az elöző verzióhoz képest arany színt csak elvétve találunk, más idei készletekhez képest szürkét vagy feketét pedig csak elvétve. Összegezve remek színsémája van és örülök, hogy ezúttal nem az aranyra mentek rá.

Összegzés:
Úgy gondolom Ekimut tekinthetjük a G2 két évének konklúziójaként. Semmi újat nem kapunk, de minden lényeges elemet felhasználtak a tervezése során, amit fontosnak lehet nevezni az új Bioban. Sajnos az új megjelenése igazi hátterét már nem tudjuk meg, de mindenképp jól mutathat akármelyik gyűjteményben. Nem emlegetném Lava Beast vagy Skull Warrior mellett, hiszen ők a saját éveik funkcióit ragadták meg, ellenben a Maszkkészítő összekapcsolja mind a két esztendőt.

Pro:
-Energiától vibráló megjelenés
-A két újraszínezett maszk
-A '15-ös és '16-os funkciók egyesítése
-Új páncélelem okos felhasználása

Kontra:
-Fura vállpáncél
-Pajzs nem forog
-(Szerintem) furán áll a kezében a kalapács
Everspark
 
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2013. máj. 28. 14:32

Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron