71306 - Pohatu, a Kövek Egyesítője/Pohatu Uniter of Stone

71306 - Pohatu, a Kövek Egyesítője/Pohatu Uniter of Stone

HozzászólásSzerző: Surel-Nuva » 2017. júl. 16. 14:41

Mivel eddig nem készült róla bemutató, így felrakom a sajátomat :D Nagyjából egy hónapja van meg a készlet és, a sok rossz kiritika ellenére, kellemeset csalódtam benne.

https://brickset.com/sets/71306-1/Pohat ... r-of-Stone

Kép

A doboz a megszokott egyenletlen hatszög alak, elején Pohatuval, a háttérben Ketarral és az Árnyékcsapdákkal. A doboz hátoldalán a funkciók feltüntetése, 1:1es rajz az aranymaszkról a Buildable action figure jelzés mellett, képregény kicsi mása és az Egység. Ahogy a többinél.

Ahogy Kopakánál, Pohatu maszkja is kisebb a tavalyi verziónál (a mester készlet nincs meg, de Skull Scorpióhoz járt az erő-vesztett maszk :D ) viszont sokkal díszesebb. A rúnák és a Nuva szimbólum (G2-ben talán a kő szimbóluma? :ty102: ) jól mutat a közepén. A maszk felső része, még ha egységet akar kelteni a másik 5 maszkkal, kicsit a 2002-es Kakama Nuvát idézi fel bennem. A méretekről jut eszembe, Ketar maszkja szinte teljesen le tudja fedi az Aranymaszkos fejét.

A lábak a legkisebb gömbcsuklós CCBS csontelemeket használják, mindkét féléből. Az ezüst láb, lábvért és a kristálypáncél ezüstje egy csizma/hosszú szárú bakancs látszatát keltik. A homokszínű páncélelem plusz színt ad a készlethez, még akkor is, ha csak a testpáncél ugyan ilyen színű. A felkarjai egyedi építésűek, amíg az alkarok ugyan azt az elemet használják, mint a lábszárai. Az ezüst Vorox/Skrall páncél a Nuva vértjére emlékeztet, és itt sokkal élesebb ez az utalás, mint Kopakánál, mert oldalról vannak ráillesztve a karra. A Bohrok szemek a felkaron szélesítik a kart, és (a JTO alapján) az elemi erejének színét hangsúlyozzák. Az ezüst öklök helyett használhattak volna homokszínűt is, de így egy páncélkesztyű látszatát kelti.

A test egyedi építésű, ahogy a másik 5 Toánál is, viszont a hordika nyakak több artikulációt engednek meg a karjainak, mint a többi készletnél: össze tudja fonni a kezeit, úgy, ahogy a JTO-ben is teszi folyamatosan.[=url] Ahogy Kopakánál, itt se tapasztaltam semmi recsegést a csípőjénél, valószínűleg meg későn szereztem be. A testpáncélon 3 (nem csak Tahunál van 3) helyen lelhető fel a Nuva/Kó szimbólum, egy középen és felül két oldalt 1-1. Annyit hozzátennék, hogy az enyémnek a középsőnél/nagynál hiányzik a lefele néző karcolat az alsó vonalról. Maga a mellvért rész úgy néz ki, mintha egy skorpió lenne, a szimbólum körül ez egész jól kivehető.

A fegyvere nekem tetszik, az igazat megvallva sokkal könnyebben és praktikusabban lehet tárolni, mint bármelyik Toánál, és sokkal több pózba is lehet vele állítani. (a képgalériámból ez egész jól kivehető.) [Url=http://www.brickshelf.com/gallery/Surel-nuva/Bionicle/71306-Pohatu/34.jpg]Ha a fegyvert a hátára akarjuk rakni, ahogy a JTO-ban a két piros axle-t, a hordika nyakakba be tudjuk szúrni, így elölről nem is látni őket,
és a kezek is szabadak. Ha csak egy kézbe akarjuk tenni a fegyvert, ugyan úgy a megmaradó piros axle-t a az egyik hordikanyakba bele lehet rakni. A buzogány pedig szép utalás a 2001-es készletre, még ha nem barna akkor is.

A méreteivel nekem nincs bajom, az MNOLGben Pohatu mondta, hogy "az erő sokszor a kis dolgokban rejlik", és ez rá teljesen illik, meglepett, nagyobb örömmel fotóztam, mint Kopakát, aki az egyik kedvenc karakterem. Körülberül akkora, mint '15 Kopaka, de Pohatu Phantokánál nagyobb. Roodakánál kb 2 fejjel kisebb... UD kb 2x akkor mint Pohatu

Egyesülve nekem tetszenek, Ketar fegyvereit lehet állítani, így a JTOhoz hűen is vagy akár szárnyként is jól néznek ki. Ha a JTOhoz hűen állítjuk őket, akkor még Ketar funkcióját is lehet használni.

Lehet, hogy sok ember a színei miatt nem venné meg, de nekem tetszik, még Unity módban is. A karjai plusz artikulációt kaptam, a fegyvere a funkcióval együtt hatásos. Viszont a maszkja lehetett volna dark tan, nem pedig burnt orange.

Saját képek itt.
Megjegyzés: Pohatut idegesítik az árnyék-sün-csapdák.
"Personally, I always find my comments and observations most interesting. You haven't truly lived until you have seen the world through the eyes of madness."
— Vezon, Federation of Fear
Avatar
Surel-Nuva
 
Hozzászólások: 555
Csatlakozott: 2008. aug. 29. 14:13
Tartózkodási hely: Spherus Magna

Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég