Oldal: 1 / 6

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2019. okt. 11. 7:26
Szerző: AshiValkoinen
Sajnos a nyomorult facebook teljesen kiirtotta a fórumozást, úgy zusammen, nemcsak ebben a hobbiban, de más érdekeltségeimben (vasútmodellezés, élőszerepjáték) is a kék közösségi portálra terelődött a diskurzus. Vannak még üdítő kivételek, de pl. mind az Eurobricks, mind a hazai index-fórumok közétett hozzászólásszáma masszívan csökken sajnos, de ezeken még van élet.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2019. okt. 10. 18:02
Szerző: Anak
Ati, én bizti nem vagyok köztük. Még fészbuk profilom sincs. Beszélgessünk ezen a felületen :)

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2019. okt. 7. 2:39
Szerző: Ákos
öööö?

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2019. jún. 20. 12:39
Szerző: Ati8821
Én sokszor fellépek az oldalra, de mindig kihalt. Alig vannak új hozzászólások. Talán tényleg a fb csoportok sokasága nyelt el mindenkit. Alapból minden második ember ott éli az életét. Viszont az még sem ugyan olyan, mint egy fórum. 90%-a az adás-vételről szól, a nyerészkedésről. Nincsenek jó beszélgetések, készletértékelések, ötletelések.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2019. jún. 12. 20:04
Szerző: Mnarko
Nekem a Castle téma hiányzik. A többit csak a srácaimnak veszem, de engem nem hoz lázba.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2019. jún. 11. 17:51
Szerző: Anak
Gondolom nem tett jót a több hónapos leállás a már amúgy is megcsappant felhasználói létszámnak. Az emberek új helyeket kerestek; szerintem sokaknál a zárt fészbúk csoportok vették át a helyét az online közösségi legóéletnek.
Nálam nem, nálam az Eurobricks és a Játékokapolcról blog dominál. Úgy látszik törvényszerű ez az elpártolás. A klikk fórum is miután kinyirta önmagát, hiába indult újra, már nem találta meg a közönségét, így ismét kihalt státuszú fajjá vált.
És persze van, aki kinőtt a Legóból.
Emlékszem egy StarwarsSampi nevű fiatal felhasználóra, akit néhány éve azért dorgáltak meg, mert rengeteg készletértékelést indított Star Wars témában. Emlékszem a későbbi évekből TKAnikóra, aki rendre mindent megvett, amit akciósan látott és erről jól be is számolt nekünk. Emlékszem mennyire felbolydult a fórum, amikor egy-egy kereskedői katalógusból kiszivárgott új megjelenésről társalogtunk. Emlékszem Rob folyton bővülő készletlistájára. Emlékszem Malug Ákos "öööö"-ire.
Sajnálom, hogy már ez is mind retró és nem jelen.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2019. jún. 11. 11:51
Szerző: KRONOS
Üdv!

Látom, alig érkeznek új hozzászólások a témákra, hányan maradtunk még?
Pedig anno mekkora pezsgés volt itt, ennyire kinőtte a népség a Lego-t?

Látom közös rendelések sincsenek már, emlékszem még multipla kis cicás képére, ahogy egymás után nyitotta a rendeléseket.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2019. feb. 22. 14:21
Szerző: MALUG GM
Az oldal működésében, karbantartás és frissítés miatt pár napig anomáliák jelentkezhetnek, esetenként nem lesz elérhető. :!:

Kis türelmet kérünk, ha netán kellemetlenség adódna.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2018. szept. 17. 16:36
Szerző: AshiValkoinen
MALUG GM írta:A kényszerszünet oka egyrészt az volt, hogy az évek során nem sikerült bevonni senkit az üzemeltetésbe (nekem pedig 15 évnyi egyszemélyes finanszírozóként már egyre kevésbé volt motiváló a hátamon vinni a dolgot),


Én nem tudok kódolni, bővíteni, de az üzemeltetés költségeibe szívesen beszállnék.

Innen indultam anno, és jó lenne újra régi fényében látni ezt a helyet.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2018. aug. 20. 18:58
Szerző: Mnarko
Szuper!
Köszönjük! :ty109:
Ha kell valami segítség szólj! (Inkább privátban, mert arról jön értesítés mailen :)

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2018. aug. 20. 18:49
Szerző: MALUG GM
Hello for All,

Az oldal ismét működik és egy pár évig még biztosan működni is fog.
Jelenleg is én tartom fent, ahogy kb. 15 éve.

Nem tudom ki akart elérni és hol, de ha máshogy nem, akkor az oldalt annak idején velem együtt indító "MALUG Ákoson", vagy Gergőn keresztül (multipla), akivel annak idején a kockaboltot csináltuk, elérhető voltam bármikor.

A kényszerszünet oka egyrészt az volt, hogy az évek során nem sikerült bevonni senkit az üzemeltetésbe (nekem pedig 15 évnyi egyszemélyes finanszírozóként már egyre kevésbé volt motiváló a hátamon vinni a dolgot), másrészt szimplán el is felejtettem a domain-t meghosszabbítani, más irányú elfoglaltságaim miatt.

Lényeg az, hogy most minden megy, és a tervek szerint ki is fog bővülni az oldal, feltéve, hogy azoknak, akik eddig ehhez felajánlották a segítségüket/részvételüket, lesz is rá idejük majd.

üdv
GM

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2018. aug. 19. 20:40
Szerző: Tomi
Köszi az infókat és a sok közbenjárást! Ha lejárt a bérleti idő, akkor jelenleg ki az üzemeltető? Hogyhogy most működik? Stabil marad?

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2018. aug. 19. 1:03
Szerző: Konyvtaroslany
Most, hogy ez működik, a malug.hungarianforum.com-nak nincs jelentősége. Az csak kényszerűségből lett csinálva, hogy legyen valami, mert MALUG GM-et, ennek az oldalnak a regisztrálóját/fenntartóját egyszerűen nem lehetett elérni, amikor lejárt a malug.hu domain bérleti ideje. Mobilt nem vette fel, ímélre nem reagált. Azt a másikat Safiati dobta össze hirtelen felindulásból.

A háttérben nagyon sok mindent megpróbáltunk elintézni akkor, amikor a malug főoldala helyett a domain regisztrátor üzenete jött be a lejáratról. A cserefórum csak egy volt, hogy megmentsük ezt a fórumot, hogy ne hulljon szét a közösség. Kapcsolatba léptem a regisztrátorral, hogy kifizethetem-e a bérleti dijjat, de sajna azt csak az eredeti megrendelő, a tulaj teheti meg, közben meg égen-földön próbáltuk elérni MG-t.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2018. aug. 15. 9:59
Szerző: Anak
Itt találod:

http://malug.hungarianforum.com/

De a madár se jár arra.

Re: Új fórum

HozzászólásElküldve: 2018. aug. 14. 21:54
Szerző: Gábor
Hol találom meg az újat?