AMCP

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: a-hun » 2012. jún. 8. 15:05

Diorámán egyszer már vendégszerepelt kommandós egységem továbbra is örömmel rendelkezésetekre áll! :wink:
a-hun
 
Hozzászólások: 620
Csatlakozott: 2005. ápr. 5. 21:18

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: Rudi95 » 2012. jún. 8. 14:38

pepe620 írta: De ha továbbra is szándékodban áll a csatlakozás (anno -kb. egy éve? Felvételiztél, jól emlékszem?- elég lelkesen fogadtad a topik megnyílását), vagy legalább a nyomon követés egyelőre...


Hát, már második évemet fejezem be idén ott, ahova felvételiztem. :)
Az űrkikőtő természetesen szimpatikus ötlet ( 8) ) . Az én gépem is egy ilyen gyalogsági szállító/támogató féleség. Szerintem ez már méltó a magyar AMCP-hez:)
Alátámasztás: talán látszik a képeken, van 2 db X-pod-os (?) tároló középső része, nagyon stabilan meg lehet vele emelni az adott járművet.
Esetleg a házamat is fel tudom ajánlani, ha van rá igény. A fehér birckek nagyrészben sárgultak, vagy sérültek. Már csak egy kicsit meg kell bontani néhol, oszt illik is a témába :)

Üdv.: Rudi
Avatar
Rudi95
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2012. máj. 22. 13:25

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: kereszteslovag » 2012. jún. 8. 12:46

Igazi stratégák vesztek el bennetek, Napóleon hozzátok képest.... :D
Avatar
kereszteslovag
 
Hozzászólások: 2141
Csatlakozott: 2007. jún. 15. 20:17
Tartózkodási hely: Szászberek

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: safiati » 2012. jún. 8. 10:18

De a szállítót is biztosítani kellene.
A fedezéshez inkább egy önálló repülőegység lenne ideális, ami a kirakodás/kiszállás alatt is képes ellenőrzése alatt tartani a területet, mert a szállító akkor a legsebezhetőbb.
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
Avatar
safiati
 
Hozzászólások: 3279
Csatlakozott: 2007. nov. 25. 10:37

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: pepe620 » 2012. jún. 8. 9:45

Remek ötlet! Már csak valami átlátszó kell alá :D Vagy 4 km damil :D Szerintem következő lehetőségnél megjátszom, bár erre a célra egy másik hajót terveztem. Mivel a DEM fegyvertelen, de elég nagy, hogy akár egy tank is beleférjen, ezért inkább háttértámogatásra való. Most készül itthon egy kifejezetten gyalogsági szállító, nehézfegyverzettel ellátva, hogy kiszállás előtt (vagy utána) fedezettüzet biztosíthasson az osztag(ok)nak.
Köszönöm a figyelmet, megyek vissza alkotni...
MOC-topik; Brickshelf; Flickr;Petik's Shop
A modik csoport tagja vagyok, moderálási kérelmeket/észrevételeket PÜ-ben nekem is lehet jelezni!
Avatar
pepe620
 
Hozzászólások: 549
Csatlakozott: 2007. aug. 13. 14:55
Tartózkodási hely: Érd V.ker.

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: safiati » 2012. jún. 8. 8:50

A nagy szállítóhajót a parkoló szélén lebegve (mivel sem hely sem idő nincsen egy normális leszálláshoz, csak gyorsan lecsapják a rámpát és kifelé) is el tudom képzelni, ahogy rajzanak belőle az erősítésül küldött egységek, vagy utánpótlást rakodnak ki
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
Avatar
safiati
 
Hozzászólások: 3279
Csatlakozott: 2007. nov. 25. 10:37

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: pepe620 » 2012. jún. 8. 7:52

Így, emígy, és állt már ilyeténképpen is. A két elöl lévő kép a legutóbbi kiállításon készült, a a nagy szállítóm (Deus Ex Machina) is megvan még, csak most parkolópályán áll, layout-összeférhetetlenség miatt (magyarul nem passzol a belvárosba). Visszakeresheted a MOC-topikomat, ha szeretnéd, de nem javaslom, tekintve, hogy legalább egy éve nem írtam bele, ez a hiány kb egy hónapon belül pótolva lesz.

De lényeg a lényeg: a Project - szigorúan nagy P-vel :D - nem halt meg, nem szünetel, csak a háttérben dolgozik :D Mivel eddig egyedül (illetve Opival karöltve, de vele inkább személyesen tartom a kapcsolatot) dolgoztam, ezért a topik kiesett a szórásból, el is felejtettem, hogy létezik. De ha továbbra is szándékodban áll a csatlakozás (anno -kb. egy éve? Felvételiztél, jól emlékszem?- elég lelkesen fogadtad a topik megnyílását), vagy legalább a nyomon követés egyelőre, akkor tessék, iderakom egy másik -zárt alfórumban lévő- hozzászólásom, mely a terveimről, ezáltal a Project ezidáig egyetlen fő csapásvonalát:

pepe620 írta:Ma vettem egy 6991-es készletet (Monorail Transport base). Távlati terveim között szerepel a sínpálya bővítése, majd diorámába integrálása, hogy igazodjak a HUNLTC T betűjéhez. Igazából ennek eddig csak anyagi korlátjai vannak.

Kevésbé hosszútávú tervem egy könnyű, mobil egységekből álló bázis kialakítása egy hatalmas parkolóban. A séma hasonló lenne, mintha összemixelnénk a Gyerekvilági és a Garays diorámát. Saccra olyan 96X192 stud (3X6 bp) méretű lenne maga a parkoló, mellette egy plázajellegű dolog, 3X1 v. 2 bp méretben (természetesen lerombolva).

Másik lehetőség, hogy egy űrkikötő szélét építem meg (ez esetben indokolt lenne a nagy szállítóhajóm megjelenése), és a mobil bázis az űrkikötő védelmét hivatott ellátni. Az űrkikötő állna magából a hajóból, egy másik részen pedig egy kupac konténer lenne, amolyan teherpályaudvar-szerűen. Ez az egyszerűbb lehetőség, emiatt kevésbé látványos. A bekötőút, ami összeköti a várost az űrkikötő szélével szinte önálló dioráma lesz a sok lerobbant-elhagyott járművel.

S végül a legnagyobb terv, ami akkor lép életbe, ha a város elérte az 5XN bp-nyi háztömb méretét: Megjelenne végre az ellenség, a bogarak hordája. A ,,szomorú" az egészben az, hogy az ellenséges katonák már megvannak (és egy ellenséges óriásbogár, amolyan élő tank gyanánt), és így kezdődhetne a csatajelenet. Ennek előnye, hogy hozzáilleszthető az űrkikötős jelenethez, így az áll nyerésre.

A monorail pedig közben a városképhez igazodva kapna megállókat, és egy valamivel komplexebb pályát. Szerencsére a PF-9v átalakítókábellel egyszerűen meg lehetne oldani a távirányítást, bár félelmetesen találékony rendszer ez a monorail, én letettem az arcom építés közben. Sajnos a fent nevezett készlet erősen hiányos, bár szerencsére szinte csak általános alkatrészek hiányoznak (szinte, egy lejtő - kompletten, szóval alsó és felső rész egyaránt - nincs meg sínileg, így az egyik váltó a semmibe vezet: ehhez muszáj lesz egy leszakadt felüljárót heggeszteni).

Igazából ami még említésre éltó, az az egyik mechám szabvánnyá tétele. A kék-fekete, Fürkész névre keresztelt mechám teste általános lesz a seregben, abból több is felkerül majd az asztalra. Mindenképpen várható még egy mobil parancsnokság, illetve egy mobil fegyvertár, természetesen a mechákhoz méretezett fegyverekkel :D

Ha megnyerem a lottót, nem fogok unatkozni :D . . .

Kérdés, óhaj sóhaj jöhet nyugodtan :wink:

Üdv.
Peti


Pár napja este láttam a szállítódat, majd reagálok rá a topikodban, csak úgy hajnalban már összefolytak a studok és a betűk a szemem előtt. De úgy vélem, és nyugodtan javíts ki, ha tévedek, neked az űrkikötő még szimpatikus is lehetne, nem? Mindenesetre, várom az ötleteidet, javaslataidat, elképzeléseidet.

Jelenlegi elképzelésem a fent ismertetett űrkikötős elrendezés megvalósítása, emellett több érv is szól, például ezáltal a DEM is felkerülhetne az asztalra, hitelesebb is lenne az elrendezés, miszerint a zsoldoscsapat az űrkikötőből indulva tisztítja meg a várost. Az ,,űrkikötő" jelenleg még csak papíron, és agyban létezik, de aránylag egyszerű lesz kivitelezni, N darab 48X48-as baseplate, az egyik szélére valami egyszerű, de látványos kerítés. a BP-ken kijelölt (pl tile-okkal) parcellák a hajóknak, esetleg 1X1-es rounded plate/tile, valamiylen trans (pl trans red, vagy tr. orange, esetleg tr. neon green) színben. Kisegítő személyzet, néhány jármű (egy 4tengelyes vontató már tervezve van, csak alkatrészre várok), és máris kész egy aránylag egyszerű, de mégis látványos lerakat. Innen egy 2-3 roadplate-nyi út vezetne a város széléig, aminek a mentén lenne pár jármű, otthagyva, megrongálódva, stb.-zve, a plate-ek szélén a járda felett futna a monorail. A város szélétől Opi is tudná magát igazán aktivizálni, a napokban vázolt fel nekem 2-3 olyan ötletet, hogy komolyan leesett az állam, hogy ennek a srácnak hogy jut eszébe ilyen épületeket tervezni.

Ez lenne maga a háttér, a katonai egységek felhelyezése változna alkalmanként, néha a városkép is, esetleg.

Egyelőre ezek a tervek, várom a véleményed, min ehetne javítani, mit csinálnál másképp, stb. Ezek nem kőbe vésett szabályok, úgyhogy nyugodtan variálj :)

Üdv.
Peti
Köszönöm a figyelmet, megyek vissza alkotni...
MOC-topik; Brickshelf; Flickr;Petik's Shop
A modik csoport tagja vagyok, moderálási kérelmeket/észrevételeket PÜ-ben nekem is lehet jelezni!
Avatar
pepe620
 
Hozzászólások: 549
Csatlakozott: 2007. aug. 13. 14:55
Tartózkodási hely: Érd V.ker.

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: Rudi95 » 2012. jún. 7. 16:03

Elég kihalt ez a téma...
Hogy halad a projekt?
Avatar
Rudi95
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2012. máj. 22. 13:25

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: pepe620 » 2010. aug. 25. 17:38

Az alapötlet jó, a kivitelezés viszont már kevésbé. Látszik az alakján h nagyon jó 5leted/5leteid volta/voltak mikor elkezdted. Csak összecsaptad. A hajtómű tengelye az vmi brutálisan ortopéd. Amondó vagyok, szedd le a tetejét és felejtsd el ezt a kialakítást. Nyújtsd meg még 4-8 studdal, tedd áramvonalasabbá, adj neki egy főrotort meg egy farokrotort és csinálj belőle igazi helikoptert. Javaslom a 6X2X2-es ablaküveg elhagyását és egy ilyennel történő pótlását. Ha nincs ilyened szólj és adok egy kéket.

Meditálj egy sort rajta, próbáld meg és majd megszakértjük :wink:

Üdv.
Peti
Köszönöm a figyelmet, megyek vissza alkotni...
MOC-topik; Brickshelf; Flickr;Petik's Shop
A modik csoport tagja vagyok, moderálási kérelmeket/észrevételeket PÜ-ben nekem is lehet jelezni!
Avatar
pepe620
 
Hozzászólások: 549
Csatlakozott: 2007. aug. 13. 14:55
Tartózkodási hely: Érd V.ker.

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: Opi » 2010. aug. 24. 17:23

Hello Rudi. A háznak a kilőtt oldala nagyon király lett, minden más azonban sajnos nem tetszik nekem, lásd idézet:

Opi írta:Fontos, hogy egyrészt a színválogatás jó legyen (Fekete, Szürkék árnyalatai, barnák, tan, fehér, esetleg darkblue), másrészt, hogy romosak legyenek, lepusztultak, kiégettek, stb.
Könnyen mondom én ez, mikor anno egy rohadt színes házzal kiálltam a nagyközönség elé, hogy "Ide nézzetek", de mégiscsak kell egyfajta séma, mivel a színes tiritarka város nem éppen egy AMCP, ahogyan azt a korai próbálkozásból látni is lehet. Hopp mégvalami, az alaplapja is legyen szürke (akár dbg, akár lg, vagy ami tetszik)


Javaslom, hogy a sárga színt fejleszd tovább, ha nagyon ezekkel a színekkel akarsz dolgozni, a tarkát mindenféleképpen kerüld. De ha lehet, a fenti színeket inkább preferálnám :) Egy szó mint száz, az ötlet nagyon jó, komor lenne a hangulata az egésznek, ha a színvilág árnyalatnyival szürkébb lenne.

A hátulját, meg nem feltétlenül kell beépíteni, bár tény, jobban mutat. Egy 360°-os beláthatóságú vitrinnél, viszont jobb ha beépíted.
Avatar
Opi
 
Hozzászólások: 168
Csatlakozott: 2008. feb. 24. 17:10
Tartózkodási hely: Érd

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: kereszteslovag » 2010. aug. 21. 13:29

Látom vannak neked is randa lényeid :D
Jó a harc meg a csapatszállító, de a házon még dolgozhatsz :ty18:
Persze ezt pepe620-nak kell eldöntenie, én csak... :oops: nem tudtam megállni szó nélkül :oops:
Avatar
kereszteslovag
 
Hozzászólások: 2141
Csatlakozott: 2007. jún. 15. 20:17
Tartózkodási hely: Szászberek

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: pepe620 » 2010. aug. 21. 10:52

Azért halt ki, mert kevés a jelentkező, egyedül meg nem tudok hetente posztolni :wink:

Képeket kíváncsian várom.

De azért nem kell aggódni a H-AMCP ,,klub" első kiállított diorámája nagy sikert aratott a székesfehérváriak körében. Kép-1; Kép-2; Kép-3.

Azért posztoltam ki ide is, mert nem tudom, az esetleges érdeklődő mennyire követte a kiállítós topikot.

Lényeg a lényeg, az AMCP nem halott téma Magyarországon, csak kicsit döcögős.

Itt szeretném megragadni a figyelmet h felhívjam a kezdő városépítők figyelmét (és haladókét, esetleg a profikét is), h kicsiny projektünk házakban nem kifejezetten bővelkedik, ezért aki érez magában elég indíttatást, h építsen egy romos/kevésbé romos házat nyugodtan jelentkezzen nálam. 16X16 és 32X16-os méretekkel operálunk (jómagam a 32-es homlokzatot preferálom), más kikötés nincs, formavilág nem lényeges (bár annyira nem kéne h kilógjon a már meglévő2-3 ház mellől). Nem kell feltétlenül totálkárosnak lennie, elég ha csak annyira romos mint Alibabo mesterműve /más szögből/.

Üdv.
Peti
Köszönöm a figyelmet, megyek vissza alkotni...
MOC-topik; Brickshelf; Flickr;Petik's Shop
A modik csoport tagja vagyok, moderálási kérelmeket/észrevételeket PÜ-ben nekem is lehet jelezni!
Avatar
pepe620
 
Hozzászólások: 549
Csatlakozott: 2007. aug. 13. 14:55
Tartózkodási hely: Érd V.ker.

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: Ágost » 2009. nov. 21. 20:10

Nagyin jó lett a Hummer az ablaktörlő ötlet nagyon ötletes eddig fel se tült, hogy ilyen topik is van, de azért sok sikert továbbra is. :ty109:
desmond.tiny96@gmail.coml
[url=http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Desmond-Tiny]Brickshelf[/url]|[url=http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=Desmond+Tiny]Brickset[/url]
Avatar
Ágost
 
Hozzászólások: 463
Csatlakozott: 2009. márc. 12. 12:14
Tartózkodási hely: Veszprém megye

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: pepe620 » 2009. szept. 12. 19:00

Sajnálom h nem tudsz részt venni, de azért szurkolok h minden összejöjjön :wink:

Eléggé zűrös hetem volt, ezért csak most jelentkezek itt.

Először is:

Publikus lett a Hummer mappa (bár holnap v a jövő hét folyamán még mennek bele képek).

A dolgok állása az üzemben:

Elkészült itthon egy kupac újabb harcimarci (1 mutáns kétüzemmódos tank, egy teherautó meg egy Howitzer), képek köv. hétvégén.

Fehér sorház folyamatban, úgyhogy alakulgatnak a dolgok.

Természetesen továbbra is várjuk a lelkes klubtagok jelentkezését akik szeretnének csatlakozni.

Üdv.
Peti
Köszönöm a figyelmet, megyek vissza alkotni...
MOC-topik; Brickshelf; Flickr;Petik's Shop
A modik csoport tagja vagyok, moderálási kérelmeket/észrevételeket PÜ-ben nekem is lehet jelezni!
Avatar
pepe620
 
Hozzászólások: 549
Csatlakozott: 2007. aug. 13. 14:55
Tartózkodási hely: Érd V.ker.

Re: AMCP

HozzászólásSzerző: Opi » 2009. szept. 11. 16:06

Semmi gond, sok sikert a tanuláshoz! Visszavárunk ettől függetlenül!
Avatar
Opi
 
Hozzászólások: 168
Csatlakozott: 2008. feb. 24. 17:10
Tartózkodási hely: Érd

Következő

Vissza: Közös építés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron