Proaxonn

Re: bioexofan

HozzászólásSzerző: Proaxonn » 2009. aug. 29. 12:46

Hetedik fejezet: VII. Harcosok vagy helytartók

Itt: http://kincsesszigetkari.gportal.hu/gin ... g=31120324
Avatar
Proaxonn
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009. aug. 15. 13:52
Tartózkodási hely: Desert

Re: Vohlix Krónikái

HozzászólásSzerző: Proaxonn » 2009. aug. 26. 16:57

és itt a második...

II. A Hazaút nagy maszkja

Az egyik nap utazók érkeztek Tren Krom szigetére. Éppen hínárt szedni voltam a tengerparton. A bozótosban követtem őket. Egy szedett vetett társaság volt élükön egy bika szerű titánnal. Egész a barlangik meneteltek. Kerestek valamit. Tren krom a 'mesterem' nem fogadta szivélyesen a látogatókat, csapdába ejtette őket. A vezetőjük Mata Nui Rendjének képviselőjének adta ki magát. Valami Brutaka nevű egyén volt. De ekkor hirtelen felkaptam a fejem. Egy rákszerű lény megtámadta Tren Kromot. Persze ő nem hagyta magát, és egy harmadik szemmel elporlasztotta. Ekkor bele akart nézni Brutaka elméjébe, de nem ment neki, a vezért védelmezte a maszkja. Ekkor az egyik segédje elméjébe nézve Tren Krom elborzadt. Én csöndben és hidegen vártam, mi fog történni. A bölcs óriás elképedt. Borzalmas dolgokat láthatott, ha ezek a történésem őt is hideggé, rémültté tették. Megijedt. Elengette az idegeneket a csapdából és valami ilyesmit mondott:

-Menjetek, ez a világ már nem az a világ, ami egykoron volt, a sötétség és a cselszövés irányítja. -Nem büntetlek meg benneteket, mert ebben a világban élnetek és harcolnotok nagyobb büntetés, mint amivel én valaha megróhatnálak titeket.-Menjetek látni sem akarlak titeket!

Az idegenek elmentek. Bár az elméjükben dolgozott a félelem. Követtem őket. Azt hittem tehetnek valami azért, hogy elmehessek a hazámba. Nem így lett. Visszautaztak oda, ahonnét jöttek. Szomorúan visszaindultam a barlang felé. De már sosem láttam többé. Egy furcsa Rahi repült felém. Karmai közt egy maszkot tartott. A maszot leejtette a földre egy fa tövébe. Csak óvatosan közelítettem meg. Sugárzott mint egy reaktor. Megérintettem. Vonakodva, de felvettem a földről. Ebben a pillanatban rásütött a nap egy sugara és a maszk fénye mindent elborított. A fénye engem is elvakított. Olyan érzésem támadt mintha szétesnék. A maszk a részecskéimet egy távoli dimenzióba küldte. A maszk eltűnt, de én.... Én már megint eltévedtem. Egy bolygón voltam amire hat hold vigyázott. Minden hold egy-egy régió volt. A tűz, víz, levegő, kő, föld és a jég holdjai. A körülöttem elterülő bozótos megmozdult. Egy zöld alak egy másik Sioran lépett elő.

-Te meg mi-kicsoda vagy?-Kérdezte

Tágranyílt szemekkel válaszoltam neki:

-Vo..vo...vohlix!

-Hehehe...-Az enyém-nevem Planeo.-Egy levegő Sioran vagyok.-Hát te?

-Én?-Azt hiszem én egy tűz Sioran vagyok.

-Na ha már így egymás-találtuk egymást, akkor gyere velem.

-Hová viszel?-Hisz nem is ismersz.

-Elviszlek a Turagához, meg a hőseink templomához.

-Nem egy Toa templomba?

-Toa?-Hehehe....-Itt már rég nem volt Toa.- Idegenek.-Milyen butaságokat beszélsz-fecsegsz barátom?

Rádöbbentem, hogy ez egy teljesen más világ, messze a Matoranoktól és a kúltúrájuktól. De ez a nyelv. Ahogy az újdonsült barátom beszélt. Mintha egy Le-Matoran lett volna.

-Na mivan?-Most nem követsz-jövel utánam?

-De.-Feleltem kíváncsian.

És elindultunk az új vagy a régi, életem kezdete felé...
Nuparu 2009.08.03
Avatar
Proaxonn
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009. aug. 15. 13:52
Tartózkodási hely: Desert

Re: Vohlix Krónikái

HozzászólásSzerző: Proaxonn » 2009. aug. 26. 16:56

Úgy döntöttem felrakom ide az első két fejezetet...

I. A Titkok őrzője

Születésem napjáról csak ködös emlékeim vannak. Egy kísérleti asztalon feküdtem. Látszólag nem volt ott más csak egy üres üveg kapszula és egy furcsa, sötét alak. Se az arcát, se a teste többi részét nem láttam. Egy sötét köd vette körül. Mintha zöldes-feketés füst szállt volna a fejembe. Körbenéztem a teremben. Vagy 10-20 ugyanolyan kapszula hevert mellettem mint az enyém volt, de ezekben furcsa Rahi szerű lények lebegtek zöldessárga folyadékban. A kapszulám felirata a következő volt: ' Sioran 114.123 '. Nem tudtam mit jelentett a felirat, de nem is volt időm rájönni. A sötét figura felém fordult, karmaiban egy hatalmas tűvel és rekedt, torz hangján azt mondta:

- Most elmész egy olyan helyre, ahová még a legbátrabb lények és hősök sem merészkednek.

Végigfutott a hátamon a hideg. Mintha egy villám csapott volna keresztül rajta. Minden elsötétült. A torz hang nyugodtan suttogott mellettem, de nem értettem, hogy mit mondd. Enyhe fájdalmat éreztem, majd elvesztettem az eszméletem.

A következő emlékem az, hogy kidobnak egy szigetre. Homályos látásommal körülnéztem. A szigetet dús növényzet borította. Minden jel arra utalt, hogy nem volt ott rajtam kívül senki. Nem tudtam ki vagyok és nem tudtam miért vagyok itt. A következő pillanatban este lett. Enyhe narancssárgás pislákolás simogatta meg a vállam, majd a szigetet elnyelte a sötétség. Még kába voltam egy kicsit, de meg akartam tudni, hogy mi célból kerültem ide. A parton egy penna és néhány pergamen feküdt mellettem, elhatároztam, hogy életem minden fontos eseményét megírom. Elindultam a dzsungel kesze-kusza ösvényein. A világító bogár rahik vezettek utamon. Mindenféle fura zaj szűrődött ki a bozótosból.

- Úgy tűnik az éjszakai rahik kíváncsiak az új jövevényre.-Mormoltam magamban

Szép tiszta este volt és én éberen figyeltem a csillagok fényét. Mihejst reggel lett egy nagy pálmalevél tövében ébrettem. Nagyot nyújtóztam és folytattam utamat. Néhány Gukko madár suhant el felettem a változás szelével a hátuk mögött. Egy nagy barlanghoz értem. A barlangot nem őrizte senki és semmi, úgyhogy gondoltam bemegyek. A barlangban egy csúf, ijesztő, öreges lény pihent. Megszólított. A borzalom és félelem lett úrrá rajtam.

- 23-as, 23-as te vagy az?

Ijedt hangon rákiáltottam, ami először az eszembe jutott.

- őőőő....Én nem!....Én, én Vohlix vagyok!

Nem tudtam, hogy ez a szó mit jelent és azt sem, hogy miért mondtam ezt. Úgy tűnt a sorsom nem kerülhetem el... Az undorító lény ebben a pillanatban hangos nevetésben tört ki. Szinte beleremegett a barlang.

- Hahaha! -Azt hiszed engem át tudsz verni? -123-as! -Én mindenek felett állok, csak a Nagy Szellem ismeri utamat! -Ordított rám mogorván.

Szörnyű külseje miatt teljesen kifordultam magamból, de összeszedtem magam (és persze adott egy kis biztonságérzetet az a tény, hogy tudta ki vagyok). Betessékelt a barlang mélyére. A falakat mindenféle furcsa írás borította. A fényt pedig kis világító rahibogarak szolgáltatták. Igen azok a rahibogarak, akik az én utamat is megvilágították. A szörny leült és mesélni kezdett. Meglepődtem, hisz nem ismerem őt, de ő ismer engem. Mindezek ellenére mindent, amit fontosnak tartott elmesélt nekem. Meséiben Nagy Lényekről, hős Toákról, Testvériségekről és Szövetségekről hadobált, és nem utolsósorban Matoran és más Univerzumokról. Végezetül említést tett a Nagy Szellemről Mata Nuiról is. Minden, ami más számára titok volt, előttem nyitott könyv, bár azért nem mondott el mindent.

Évekig hallgattam a történeteit és bölcsessége megdöbbentett. Ennyi idő elteltével vonakodva ugyan, de megkérdeztem, hogy kicsoda ő maga. Nem mondott mást csak ennyit:

-Tren Krom.

Oly hatalmas és fenséges név volt, ugyanakkor nagyonis primitíven csengett. Furdalt a kíváncsiság. Tudtam, ha ennyi mindent tud mások és a saját világáról, akkor talán tudja, hogy ki vagyok. Megkérdeztem. Válaszában melegség és nyugalom párosult.

-Egy jól sikerült kísérlet.-Mormogta gúnyosan. -Te egy Sioran vagy a Matoranok rokonfaja, akiket a tudás megszerzésére tenyésztettek ki. -Te vagy a 114.123. Sioran.- A te hazád egy távoli Univerzum a Ny-i csillagokban. -Te vagy a kiválasztott!

Nem értettem. Ha ott a hazám akkor mit keresek itt, és miért lennék kiválasztott? El akartam menni innen. Akármennyire is vonzott ez a világ és Tren Krom hatalmassága. Honvágyam volt. Itt születtem, de nem ide tartoztam.

Sajnos nem volt lehetőségem elmenni. Még nem. Csak ültem, tanultam és vártam, hogy sorsom beteljesedjen...Nuparu, 2009.08.01
Avatar
Proaxonn
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009. aug. 15. 13:52
Tartózkodási hely: Desert

Re: Vohlix Krónikái

HozzászólásSzerző: Proaxonn » 2009. aug. 20. 17:49

Hatodik fejezet VI. Új horizontok

Katt ide: http://kincsesszigetkari.gportal.hu/gindex.php?pg=30962676
Avatar
Proaxonn
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009. aug. 15. 13:52
Tartózkodási hely: Desert

Re: Vohlix Krónikái

HozzászólásSzerző: Proaxonn » 2009. aug. 19. 19:40

Kész az V. fejezet!!!


Már tudod, hogy hol keresd :mrgreen:
Avatar
Proaxonn
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009. aug. 15. 13:52
Tartózkodási hely: Desert

Re: Vohlix Krónikái

HozzászólásSzerző: Proaxonn » 2009. aug. 18. 17:22

IV. Tragédia

Már olvasható az oldalamon!!!
Avatar
Proaxonn
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009. aug. 15. 13:52
Tartózkodási hely: Desert

Re: Vohlix Krónikái

HozzászólásSzerző: Proaxonn » 2009. aug. 17. 15:03

Vohlix Krónikái / III. Turaga Kaulon

Az oldalamon megnézhetitek! Katt a Vohlix Krónikái feliratra
Avatar
Proaxonn
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009. aug. 15. 13:52
Tartózkodási hely: Desert

Proaxonn

HozzászólásSzerző: Proaxonn » 2009. aug. 15. 14:23

Nekem is van egy Story amit megosztanék veletek....

Vohlix Krónikái.... :lol:

Bár még csak az első két fejezetet tettem fel megéri megnézni...Várom a véleményeket

Bővebben az oldalamon :

\/
\/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Proaxonn 2009. aug. 29. 12:42-kor.
Avatar
Proaxonn
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009. aug. 15. 13:52
Tartózkodási hely: Desert


Vissza: Fan Fiction

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron