LEGO Ideas (ex Cuusoo)

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: Anak » 2019. feb. 18. 19:59

A mai napon bejelentettek 2 újabb Ideas készletet. Az egyiket egy szabomate90 felhasználó nevű illető készítette. Ő esetleg magyar, ismeri valaki?
Nem neki volt korábban egy elmeszelt Csillagok háborúja Ideas ötlete is?

https://ideas.lego.com/projects/5b64baa ... dbf8604733
Avatar
Anak
 
Hozzászólások: 965
Csatlakozott: 2009. aug. 31. 18:09

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: HUN_Sector » 2017. aug. 5. 11:36

kvp írta:Van egy olyan policy, hogy licenszes temaval parhuzamosan nem johet ki sima keszlet azonos temaban. Tehat jurassic park melle sima dino, karib tenger kalozai melle sima kalozos, stb. Amint kifut a licenszes tema, utanna mar a kovetkezo evi keszletek kozott viszont johet, sot szokott is jonni hasonlo, csak licensz mentes keszlet.

Nexo knights a castle-vel vajon mennyire ütközik, hogy utóbbit már 2-3 éve nem is kapunk? :)

Most hogy kifut a PiratesoftheCaribbean, jöhetne a jövőre ismét a kalóz téma
harmincas-kilencszázötven-harminc-negyven
Avatar
HUN_Sector
 
Hozzászólások: 962
Csatlakozott: 2016. máj. 26. 16:26
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: Anak » 2017. aug. 4. 19:18

szabomate90 "I' am your father" projektje elérte a 10000 támogatót.
Ő az első magyar alkotó akinek ez sikerült?
https://ideas.lego.com/projects/5ef3851 ... b064e4ff8b
Kár, hogy a témaválasztás miatt sosem lesz belőle valódi készlet ebben a formában.
Avatar
Anak
 
Hozzászólások: 965
Csatlakozott: 2009. aug. 31. 18:09

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: kvp » 2015. nov. 25. 11:22

A licenszes téma lefutását hogyan kell érteni?
Amikor lejar a licensz szerzodes es kiveszik a katalogusbol a keszleteket is. Ha lesz film par ev mulva, lehat mar arra is meg van kotve a szerzodes, akkor viszont varhatjuk amire az lejar. De a Star Wars licensz sem fog egyhamar kifutni...

Na már most ha réteg, akkor nem lehetne akár országokra is lebontani?
Dehogynem. Van az amerikai piac es a van a tobbi. Elsosorban az amerikai piacot szolgaljak ki, a CM sorozat is egy ideje mar csak oda keszul. Az osszes tobbi pedig azokat az orszagokat jeloli, amik felvevokepes celorszagkent vannak jelolve, pl. ilyen az EU. Nagy szerencsenk, hogy egyaltalan nallunk forgalmaznak LEGO-t, mivel altalaban ahol gyartjak, ott tul szegenyek az emberek hogy meg is vegyek. Ezert nincs Legoland olyan orszagban ahol gyar van es ezert nincs mar rendes gyartas egy olyan orszagban sem ahol van Legoland. Viszont mivel EU tagok vagyunk, ezert beleesunk a keleteuropa/kozelkelet/azsia/ausztralia csportba, ahol van Lego forgalmazas, mig Kinaban pl. egyaltalan nincs (kiveve Hong Kong-ot).

Viszont van egy ceg pesten, akik fogalkoznak Lego kockara nyomatassal, ezert ha lenne ra igeny, akkor le lehetne gyartani zsakban megveve a Lego cegtol a feher felsoju osszerakatlan figurat es UV-ra megkoto tintaval ranyomni a mintat, majd nem hivatalos Lego keszletkent kiadni. Igy keszunek pl. amerikaban a nemhivatalos, rendezvenyekre kiadott Lego keszletek, de a legutobbi Millenarisos Lego kiallitas feliratos figuraja is. Tehat a piac le van fedve, a Lego cegnek pedig annyira kis megye vagyunk az EU-n belul, hogy mar az is szerencse, hogy legalabb kilora ad el alapanyagot a nyomtatashoz.

Mindezeket figyelembe veve, szerintem igen is jo lenne, ha az otletet eredetileg felkarolo klub (KLIKK) kiadna a figurat hazilag nyomtatva, egyedi csomagolasban. (ez utobbi lehetne akar a monobrand fele papirlappal diszitett simitozaras zsacskohoz hasonlo egyszeru megoldas is)
Avatar
kvp
 
Hozzászólások: 3351
Csatlakozott: 2010. ápr. 12. 11:00

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: rixman » 2015. nov. 25. 7:47

Azon töprengtem, hogy gyakran "réteg" igényeket szolgál is ki ez az egész....(Dr Who-Shinkai). :wink:
Na már most ha réteg, akkor nem lehetne akár országokra is lebontani?
Valamikor a Kockagyár blogon találkoztam a magyaros ruházatú lányfigurával, ezt vagy valamilyen hasonlót eltudnék képzelni akár országonként is. :ty45:
Vérmesebb leszek: a "Népies" boltokban is eltudnék képzelni ilyent akár állami támogatással, hiszen a különböző népviseletek-épületek gazdagságát minden nép büszkén vállalja. :ty109:
Én látok ebben lehetőséget akár gyűjtői szinten is, mind a LEGO-nak mind az Uniónak előnyére válna, de akár az egész földet is lelehetne modellezni így. :oops:
Csendben megjegyzem ezen az oldalon is hasonló van: http://www.lego.com/hu-hu/architecture (valamint a Playmobil már ki adott hasonló figura készletet). :ty39:
Primum non nocere
Avatar
rixman
 
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2010. nov. 25. 8:59
Tartózkodási hely: Győr

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: Anak » 2015. nov. 24. 20:47

Köszi. Ezt nem tudtam. Viszont az új infók ismét összezavarnak. A licenszes téma lefutását hogyan kell érteni?
A Jurassic World készletek 2015-re voltak tervezve. Ez az IDEAS készlet is legkorábban 2016 őszére készült volna el. Tehát belefért volna ebbe a policybe. Jurassic P/W filmek meg 2018-ig nem lesznek.
Ez esetleg azt jelentené, hogy 2016-2017 évben lehetnek Jurassic témájú termékek a kínálatban, ami meggátolta az ötlet elfogadását?
Avatar
Anak
 
Hozzászólások: 965
Csatlakozott: 2009. aug. 31. 18:09

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: kvp » 2015. nov. 24. 16:44

Van egy olyan policy, hogy licenszes temaval parhuzamosan nem johet ki sima keszlet azonos temaban. Tehat jurassic park melle sima dino, karib tenger kalozai melle sima kalozos, stb. Amint kifut a licenszes tema, utanna mar a kovetkezo evi keszletek kozott viszont johet, sot szokott is jonni hasonlo, csak licensz mentes keszlet.
Avatar
kvp
 
Hozzászólások: 3351
Csatlakozott: 2010. ápr. 12. 11:00

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: Anak » 2015. nov. 18. 14:38

ghost írta:Pedig de. A T-Rex eredetileg egy Jurassic Park készlet részeként szerepelt, és a tervező összes más feltöltött munkája is JP.

Pedig nem! :P
Tudom, hogy eredetileg a JP kapu, JP autó és JP figurákkal együtt jelent meg, ám miután szekciókra lett bontva az eredeti ötlet, onnantól fogva ez a kockákból épített Tyrannosaurus csak egy dinoszaurusz. Azt pedig ne mesélje be nekem a cég, ha őslényről van szó, akkor az automatikusan Jurassic Park licensz.
A kockákból épített Indominus Rex viszont valóban ütközik a jelenlegi licenszszel.
Avatar
Anak
 
Hozzászólások: 965
Csatlakozott: 2009. aug. 31. 18:09

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: ghost » 2015. nov. 17. 17:10

Anak írta:A legjobban a Tyrannosaurus projektet sajnálom. Pont belefér az IDEAS készletek árkategóriájába, nem licenszen alapul [...]
Pedig de. A T-Rex eredetileg egy Jurassic Park készlet részeként szerepelt, és a tervező összes más feltöltött munkája is JP.

Ákos írta:[...] olyan cuccokat kéne betenni / támogatni, amik reálisan megvalósíthatóak. [...] Tehát eleve nem kéne beküldeni mondjuk 10000 alkatrészes alkotásokat, főleg szavazni rájuk. [...]
Biztos vagyok benne, hogy sokan nem a megvalósíthatóságot nézik, hanem a projekt/az építő online láthatósága lebeg a szemük előtt. Nyilván az ilyen típusú építőknél ennek is van hozadéka (meghívások, online feliratkozók stb.).
Avatar
ghost
 
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2009. ápr. 14. 14:20

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: Ákos » 2015. nov. 17. 11:50

Szerintem a "felelősség" (már ha indokolt így nevezni, amiért elutasításra kerül egy-egy mű) bizonyos esetekben megoszlik az alkotók és a támogatók között (is). Arra gondolok, hogy olyan cuccokat kéne betenni / támogatni, amik reálisan megvalósíthatóak. Sajnos csak a 10000 szavazat UTÁN derül ki, hogy mi merre meddig, amikor a TLC elkezd effektíve foglalkozni az alkotásokkal. Tehát eleve nem kéne beküldeni mondjuk 10000 alkatrészes alkotásokat, főleg szavazni rájuk. (Ha úgysem lesz belőle semmi.) A TLC meg bevezethetne egy korlátot az alkatrész számra. (Bár lehet, hogy van ilyen korlát, csak nem tudok róla :oops: Igazából nem nagyon mélyedtem el egyik ööö platform rejtelmeiben sem.)

A ránézéstől is szétesős / nem gyerekkézbe való alkotás is hasonló megközelítést igényelne - ilyet nem kell felrakni, vagy nem kéne szavazni rá. Ez elsősorban a benyújtó felelőssége, már ha tényleg meg is építette a cuccot IRL. Virtuális modellekről nyilván nehezebb eldönteni, hogy mennyire strapabíróak.

Józan paraszti ész kéne.

És végül az IPL, az aztán teljesen zsákbamacska. Vagy bejön, vagy nem. Erre mondhatnánk, hogy ne rakjunk be adaptációkat, mert azzal teljesen kiköszöböltük a tulajdonos beleegyezésének meg-nem-szerzésének kockázatát. OK, de azért volt olyan, ami bejött és szegényebbek lennénk nélküle. :D Ezt a kockázatot lehet teljesen elkerülni, max. csökkenteni. Olyan adaptációkat keresni, amik nem ütköznek egyéb témákkal ÉS a tulajdonosuk máskor/másnak már licenszelt. Még ez sem garancia, hogy most is így lesz, de hátha.

Akos
Avatar
Ákos
 
Hozzászólások: 5921
Csatlakozott: 2004. márc. 8. 17:30
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: eemee » 2015. nov. 3. 18:48

A "nyúzásteszthez" csak annyit, hogy megfelelő minőségben kellene gyártani az alkatrészeket. Például a Darth Vader Tie,
egyszerűen nem tudod úgy megfogni hogy ne essen szét. Ellenben a 1986-os 6080-as váram fel lehet emelni úgy hogy
csak az egyik bástyáját fogod, és egyben marad, aminek a kockáival játszottam anno nem keveset.


Gyártási kapacitást simán tudnék csinálni, pár témát simán kilőnék :)
De lehetne mondjuk valamilyen előre meghatározott kereteket szabni: alkatrész darabszám limit, felhasználható alkatrész lista, licences témák limitálása vagy tiltása.
Pont volt egy felmérés, talán Sah-on, az árra is rákérdeztek, arra kifejezetten emlékszem.

Mondjuk mintha most a nem megvalósítható művek lettek volna összeválogatva.
Vagy túl sok alkatrészből állna, vagy licenc kellett volna, ami egy készlet esetében nem kifizetődő. A T-Rexel meg a saját Jurrasic World-ös készleteiket ásnák alá, mert valljuk be azokat a dinók adják el.
Nekem ez tetszik nagyon most:
https://ideas.lego.com/projects/59212
Remélem lesz belőle valami.


De már lassan ott tartunk, akkor a a hype hogy ha egy fél téglát becsomagolnak egy Legos dobozba, azt is megveszik.
Avatar
eemee
 
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2009. jún. 3. 15:46

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: MikaBrick » 2015. nov. 3. 16:34

Igen, jó példa hogy Nyíregyházán pl. szép fokozatosan visszabérlik a korábbi gyárat is...
Avatar
MikaBrick
 
Hozzászólások: 128
Csatlakozott: 2012. dec. 15. 9:40

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: kvp » 2015. nov. 3. 15:57

Ha megvannak a szavazatok, akkor megnezik, hogy megvalosithato-e a keszlet (licenszek, utkozes mas temakkal, szukseges szabad gyarkapacitas, stb.) es ezutan keszitenek egy felmerest arrol hogy mennyire lenne eladhato az adott keszlet. Ez egyfajta ar/darabszam/nyereseg szamitas, amibol kiderul, hogy milyen aron, mennyit tudnak eladni az adott keszletbol es ebbol mekkora nyereseg varhato. Ha a varhato nyereseg nem eri el az elvart szintet, akkor nem adjak ki. A vegul kiadott keszletek meretben, arban, eladott darabszamban elterhetnek, de mindegyik varhatoan meguti azt a minimalis nyeresegszintet amiert mar erdemes vele foglalkozni.

A most elbukott keszletek kozott lehet olyan amit nem lehetett volna eleg szamban eladni, de lehetett olyan is amire most nincs eleg szabad gyartasi kapacitas, mert mondjuk nyeresegesebb vagy fontosabb keszletek gyartasa elviszi azt. A fentiek alapjan elofordulhat olyan keszlet, amit atvisznek kesobbre, mert megerne gyartani. Az angol nyelvu indoklasban egyebkent ezt irjak korul.

ps: Ugy nez ki, hogy egyre gyakrabban fordul elo akadalyozo tenyezokent a gyartasi kapacitas limitaltsaga es mar nem csak a kozossegi project-ek eseten.
Avatar
kvp
 
Hozzászólások: 3351
Csatlakozott: 2010. ápr. 12. 11:00

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: Anak » 2015. nov. 2. 17:00

Értem és tudom, hogy a LEGO elsősorban játékot gyárt gyerekeknek, de nekem úgy tűnt, hogy az IDEAS az a hely, ahol inkább a felnőtt közönséget próbálják kiszolgálni. Ezért nem értem azt a tényt, hogy egyik megszavazott ötletben sem láttak olyan potenciált avagy megvalósíthatósági fokot, mint egy DeLorean vagy Thumbler esetében.(Felnőtteknek készül, nem kell annyira masszívnak lennie.)
A legjobban a Tyrannosaurus projektet sajnálom. Pont belefér az IDEAS készletek árkategóriájába, nem licenszen alapul és ránézésre elég masszívra is meg lehetne építeni (ez volna a tervezők dolga), hogy akár a fiatalabb közönségnek is eladható legyen.
Talán úgy gondolták ütközik a Jurassic Park licenszszel.
Ez viszont abból a szempontból jó hír, hogy bár új film csak 2018-ban érkezik, addig kiadhatnak valami mást ebben a témakörben.

Nem volna rossz, ha a jövőben többet is megtudhatnák arról, miért is lett egyik vagy másik ötlet elutasítva?
Avatar
Anak
 
Hozzászólások: 965
Csatlakozott: 2009. aug. 31. 18:09

Re: LEGO Ideas (ex Cuusoo)

HozzászólásSzerző: Omega Tahu » 2015. nov. 2. 14:41

A mostani ötletek nem tünnek törékenynek, sőt az építők sok esetben sokkal komplexebb építést alkalmaztak mint a tervezők egyes készleteknél. Ezután jön a "lebutítás" a Lego részéről hogy nehogy már az illető alkotása jobb legyen az övékénél mert ki venne akkor Lego-t a tervezőktől ezután ha más emberek Lego alkotásai sokkal jobbak még ha nem is olcsóbbak.
Bionicle Will Never Die!
Avatar
Omega Tahu
 
Hozzászólások: 799
Csatlakozott: 2015. jan. 1. 18:53
Tartózkodási hely: Okoto

Következő

Vissza: Témák

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron