Mindstorms / BOOST

Re: Mindstorms / BOOST

HozzászólásSzerző: Mnarko » 2017. nov. 4. 17:35

Köszi!

Én is erre jutottam, hogy nem belépő a Boost, hanem tök más, mint Mindstorms, de nagy kár, hogy az érzékelői sem kompatibilisek :(
Ahhoz drága, hogy egy tök más programhoz és géphez boostoljam a srácokat vele...
Avatar
Mnarko
 
Hozzászólások: 366
Csatlakozott: 2011. júl. 3. 21:41
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mindstorms / BOOST

HozzászólásSzerző: Kiss Karcsi » 2017. nov. 3. 12:09

Nem kompatibilis a kettő.

A Boost-hoz szükséges egy tablet, a programja más eszközre nem telepíthető. A jobb minőségű, erősebb tableteken fut. A LEGO munkatársai állítják, feltették egy 30 ezres tabletre is és működik, de én mindenki mástól az ellenkezőjét hallottam.

Aki kipróbálta, azt mesélte, nagyon hamar meg lehet unni a Boost-ot. Én inkább a Mindstorms-ot választanám, ahol a kezdő/alap modelleket a gyerekek is meg tudják építeni, a LEGO honlapján is vannak további modellek és letölthető programkódok. Idővel aztán van lehetőség a saját ötletekre, a magasabb szintű programozásra. Valószínűleg tovább lesz játék vele, mint a Boost-tal.
Avatar
Kiss Karcsi
 
Hozzászólások: 397
Csatlakozott: 2007. ápr. 17. 17:32
Tartózkodási hely: Nagymaros, Budapest

Mindstorms / BOOST

HozzászólásSzerző: Mnarko » 2017. nov. 3. 9:20

Srácaimnak szeretnék induló modellt venni, de a két vonal összehasonlításáról kevés infóm van. Számítógépen már lelkesen dolgoznak Scratch-csel.
A két vonal érzékelői kompatibilisek egymással? A Mindstorms természetesen más liga, de az építhetőbb Boost jobban bejönne szerintem nekik. Viszont, ha nem tud egymásra épülni a kettő periféria szinten, akkor lehet, inkább jövőre kezdenénk csak, de akkor Mindstorms-szal.
Van erről tapasztalatotok? Van valakinek Boost-ja? Nekem az eddigi utánaolvasás alapján a Mindstorms inkább programozott robot, a Boost pedig felturbózott távirányítású gép.
Avatar
Mnarko
 
Hozzászólások: 366
Csatlakozott: 2011. júl. 3. 21:41
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Készletek összehasonlítása

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég