3841 - Minotaurus

társasjátékok

Értékelés

Kiváló
3
60%
2
40%
Közepes
0
0 szavazat
Gyenge
0
0 szavazat
Rossz
0
0 szavazat
 
Szavazatok száma : 5

Re: 3841 - Minotaurus

HozzászólásSzerző: Tomi » 2015. jún. 27. 22:54

gerda82 írta:Mikor lehet a zöld sövényt átlépni?
A leírás szerint akkor, ha a kockán a 3-as számos tile-t (gondolom van ilyen) kicseréled a zöld "ugrás" tile-ra. A 3-as játékszabály pont szerint.
Két lehetőséged van, ha zöldet dobsz, választhatsz:
a.) 3 egységet kell menned, a sövény is egynek számít. Nem fejezheted be a lépésedet a sövény tetején. Falakon nem ugorhatsz át.
b.) Normál módon, 3-at lépsz, ahogy egy 3-ast dobva is tennéd.

Tehát a zöld olyan, mint a 3-as, csak választhatod a sövény átugrást is az a.) pontban írtak betartásával.
Avatar
Tomi
 
Hozzászólások: 3346
Csatlakozott: 2008. júl. 7. 10:51
Tartózkodási hely: Pest-megye

Re: 3841 - Minotaurus

HozzászólásSzerző: gerda82 » 2015. jún. 27. 17:40

Sziasztok. Tudnátok segíteni a játékszabállyal. Nincs magyar leírásom, és az angol nem megy. Ha a figurát bezárják falakkal és nem tud tovább menni. Mikor lehet a zöld sövényt átlépni? http://lego.brickinstructions.com/03000/3841/038.jpg ez a leírás de nem értem :?: . Válaszokat előre is köszönöm. :)
gerda82
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2014. ápr. 19. 17:14

Re: 3841 - Minotaurus

HozzászólásSzerző: Anak » 2011. okt. 15. 16:17

Értékelés:
Ma a születésnapomra a húgom és a férje ezzel a készlettel lepett meg. Tudják, hogy szeretem a legót, de nem tudták mit hozzanak, így a társasjáték mellett döntöttek, bízván abban, hogy ilyenem még nincs.
És milyen jól gondolták. És milyen jól döntöttek!
A játék összerakása nem annyira izgalmas, de itt nem is az a lényeg. Az elemek a szokásos LEGO minőségűek. Ezután nekiültünk játszani.
Nos a játékélmény zseniális! Ugyan a Minotaurus nevet kapta, de ezt magyarra és minden nyelvre úgy kkellene fordítani: "Hogyan törjünk borsot (szívassuk) a többi játékostárs orra alá".

Adva vagyon négy sarok ahonnan a játékosok indulnak a kiválasztott színű figurákkal, középen pedig maga a minotaurus foglal helyet. A dobókockán 3 számjegylap szerepel illetve egy szürke és egy fekete mező. Ha valaki számlapot dob (3-tól 6-ig) ennyi pöttyöt (bütyköt, studot) kell lépnie az egyik figurájával a labirintusban a zöld mezőn a játéktábla közepén elhelyezett célmezők irányába, szigorúan a labirintus falai között haladva. Eddig sima ügy.

Amikor azonban szürkét dob az ember lánya avagy fia egy darab fal elemet lehet tetszőlegesen beilleszteni a labirintusba, gátolva a másik haladási irányát.
Ha fekete mezőre esik a kocka, akkor az adott játékos a Minotaurusszal léphet - a falon/sövényen keresztül is - az ellenfelek figurái felé 8 pöttynyit. Ha ebbe a távolságba beleesik a másik játékos figurája az visszakerül a kiinduló pozíciójába, illetve a Mino is visszaáll a játékmező közepére.
A játékszabály ugyan 2 azonos figura célba érkezését tekinti győzelemnek, ez természetesen megváltoztatható 3 figurára (ennyi a max). Mi is így tettünk. Hát véget nem érő szívózások, kitolások, valamint rengeteg nevetés lett a jutalmunk.

A doboz 30 perc játékidőt ígér, ám LEGO társas lévén mi alakíthatjuk a szabályokat így, akár könnyíteni és nehezíteni is lehet a játékmeneten.
Könnyítésként levehetünk egy tetszőleges számlapot a kockáról és egy zöld mezővel (2x2-s lapos) helyettesíthetjük, a hozzárendelt szabály pedig, hogy így akár a saját figuráink is képesek a sövényeken keresztülvágni.
Nehezítésként változtathatjuk a labirintus elrendezését, a célmezők elhelyezkedését a kiindulási pontunktól, a Mino lépési távolságát...szóval a lehetőségeink a játékhoz képest majdnem határtalanok, amíg a játékosok megegyeznek :)
Egy szó mint száz, ez egy remek társasjáték, egyszerű ám variálható játékszabályokkal és rengeteg nevetéssel.

Egy kis negatívum: a microfigurák tényleg picik, egy kicsit nehézkes a megfogásuk, illetve a Mino-val kicsit körülményes a lépkedés a fogása miatt, ám hamar meg lehet szokni. Mi egy picit hazai elemekből ki is bővítettük a könnyebb kezelhetőség miatt. Eme variálhatóság miatt megint plusz pont a LEGO-nak.

Az ára egy kicsit magas, ha más LEGO készletekhez hasonlítjuk, de itt mindenképpen inkább a többi társasjátékhoz érdemes viszonyítani. Ám ha úgy vesszük társasjátékot és LEGO kockákat is kaptunk a pénzünkért.

Erőteljesen ajánlott produktum. Szerintem új "Ki nevet a végén?" született.

(Lehet, hogy beszerzem hozzá a jövőre megjelenő CM6-s Bikafejű figurát, jól mutat majd benne.)
Avatar
Anak
 
Hozzászólások: 983
Csatlakozott: 2009. aug. 31. 18:09

Re: 3841 - Minotaurus

HozzászólásSzerző: Gyurma77 » 2010. dec. 16. 12:22

Szerintem is nagyon klassz készlet, az egyik legmegkapóbb a LEGO Games készletek közül.

Vajh a magyar szabálykönyvek fel vannak töltve valahova? Nekem a Lunar Command és a Ramses Pyramid van meg, de mind a kettő még a külföldi kiadás, amiben még nem volt magyar nyelvű útmutató.
"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. ...aki jól járt."
Avatar
Gyurma77
 
Hozzászólások: 498
Csatlakozott: 2004. szept. 2. 17:28
Tartózkodási hely: Budapest, IX. kerület

3841 - Minotaurus

HozzászólásSzerző: maxilos » 2010. dec. 11. 18:45

http://www.brickset.com/detail/?Set=3841-1
Kép

Az egyetlen meglévő Games készletem,és egyébként a kedvencem.A labirintus alapötlete kiváló egy társasjátékhoz,és tapasztalatból tudom,hogy jót lehet vele játszani.A kis LEGO figurák nagyon jók.
A labirintus sokféleképpen összeállítható,köszönhetően a pakolgatható szürke falrészeknek is.

Nálam 5/5
CANNIBAL CORPSE 4EVER
EMMURE
ENTER SHIKARI
ATTACK ATTACK
LIKE MOTHS TO FLAMES
WE CAME AS ROMANS
FIVE FINGER DEATH PUNCH

Egy kis LOTR: http://www.youtube.com/watch?v=Wb5QEaM9p2k
Avatar
maxilos
 
Hozzászólások: 1756
Csatlakozott: 2008. nov. 21. 13:19
Tartózkodási hely: ahol éppen vagyok


Vissza: Games

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron