10210 - Imperial flagship

Értékelés

Kiváló
18
82%
3
14%
Közepes
1
5%
Gyenge
0
0 szavazat
Rossz
0
0 szavazat
 
Szavazatok száma : 22

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: scevola » 2010. okt. 8. 13:24

Nos valaki nem nézné meg a szívem csücskét??? Esetleg pár építő észrevétel? Hangsúlyozom,még nincs kész,de már bemutatható.Lesz még rajta kötélhágcsó,ha megjön végre,a fedélzeti rácsok,ki lesznek cserélve barnára a világos sárgás szín helyett,van már két oldali horgony,fedélzeti kötélfeszítő,stb. (az ilyen apróságokért voltam a közlekedési múzeumban,hogy körülnézzek hajó ügyben ) és gondolkodom a kabin változtatásán is,de az még nem tiszta.Ettől függetlenül elég sokat változtattam kívűl-belül a kabinfelépítményen. :D

Üdv,már elég jól előrehaladtam ahhoz,hogy megmutassam.http://forum.index.hu/Article/showArtic ... =103916523 itt meg lehet nézni!! Két képen.

Üdv.Még új vagyok itt,de mindjárt evvel a hajó megvételével újítom fel a legos korszakomat!:) Szóval már megvan. Tehát testközelből tudok reagálni... Ha valakit érdekel.:) Előre kell bocsájtanom,hogy az összerakás elejétől kezdve, tisztában voltam avval,hogy bár az alap nagyon jó,de kiegészítőkre szükség lesz! Tehát amit én szükségesnek tartok kiegészíteni,mindjárt a legénység létszáma,mivel lényegében egy tengerész sincs a készlethez,beszerzek kb. hat-tíz tengerészt,mivel katonai hajóról van szó,egyen kinézetűeket.Ehhez a kalóz készletekhez kiadott keresztcsíkos trikót viselő ,egyszínűt,kendős figurákra gondoltam.Még négy katona kell majd. Kell még négy ágyú,olyan tíz db. hordó,mivel enélkül elég hiteltelen lenne.:) A hordókat a kalóz börtön helyén létesülő raktérbe rakom ( furcsa is lenne, a horgony lánctérben egy foglyot tartani ),és az ágyú fedélzetre lőporos hordóknak.Lesz még láda a rakfedélzeten. A hidat is kissé átrendeztem,a hátul látható dísz korlátot kiegészítve,előre raktam,mivel ott nem volt semmi.És itt ott ki kell cserélni az elemeket,pl. a korlátot,mivel a fekete kis boltíves lyukas elem nem tetszik,ezek helyett rendes kocka elemeket és barna színben képzelek el.A kardhalat fel sem raktam az orrhoz,mert valóban nem illik oda. És nem tetszik,hogy nincs tatvitorla,tehát pótolni akarom. Eredeti hajóknál , tudtommal, mindnek volt.Ha nem akkor tájékoztassatok róla,legalább nem kell vele bajlódnom.:) Az árbóc kötélhágcsók nem érnek fel az árbóc végéig,ami nem valós. Ide kell még mindhárom árbóchoz kis kötélhágcsó.És hát a kötélzet,ezt ti hogyan oldjátok meg?? Én pár lego elemet gondoltam a fedélzethez rögzítőnek,lapos és az egyik végén egy kerek rudacska.A cikkszámokat nem tudom...:( És itt ott még elemet cserélni szándékozom. Összességében nem ilyen sok,mint esetleg gondolnátok,de szükséges a kis lelkemnek...:) Össze is írtam mi kellene,de gond,hogy még a kockaboltban sem lehet kapni a legtöbbet!! Ebben tudnátok segíteni?

8396 - Soldier's Arsenal Ezt is lehetne a raktérbe rakni,kiegészítve több tartóval,amibe a puskákat bele lehetne tenni . Mint egy fegyver tároló rekesz a fedélzeten.
scevola
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010. júl. 6. 11:13

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: Pit » 2010. júl. 6. 19:28

Üdv
Érdekesen hangzik. Ha majd elkészülsz a felújításokkal légyszíves tegyél fel pár képet. Kíváncsi lennék az összhatásra.
Jól fest bár nekem is van pár kivetnivalóm.
Szerintem is jobb volt a régi árbócok kidolgozása, bár valószínüleg ez sokkal olcsóbb. Az orr így összhatásban elég nagyra sikerült, kicsit kellett volna még variálni. A tat felépítmény jó, szép díszes, ahogy egy zászlóshajótól elvárható.
Az ütegfedélzet, szép, jó, hogy vannak ládák, azonban...
Az ágyúk csöve merev, nem állítható a nélkül, hogy az oldalfalat szét ne kellene lőni. Nem csalódtam, "csak" 4 ágyú egy ilyen készletben szerintem igen kevés. Igaz minifiges készletekben soha nem volt több. Ha az ágyúk alá nem tettek volna 1x4-es tilet akkor talán 1 plate magasságot meg lehetett volna spórolni. A börtön, a konyha és a horgony nagyon jó. Van belső tér.
A fedélzet is szép, de ez sajna a mellvéd rovására ment. Az, hogy van fedélzeti nyílás jó elgondolás, de kár, hogy nincs létra amin le lehetne ereszkedni.
Jó, hogy a hídra létra vezet, de szerintem lehetett volna még egy kormánykerék valahogy úgy, mint ebben a mocomban: http://www.brickshelf.com/gallery/Pit/P ... enda/1.jpg

A figek nagyon jók, és jó sok.
Összeségében nagyon tetszik, de az ágyúk...
egy ekkora készletnél ezen spórolni.


Szerintem a vitorlákkal nincs semmi probléma. Ez az első igazán semleges változat. Jobban is hasonlít az igaziakra.
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1187
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: Hachier » 2010. feb. 26. 9:01

OFF:

Egyáltalán nem volt szériatartozék. A klasszikus értelemben vett orgona (mint a Karib-tenger kalózaiban) a legnagyobb terjedelmű hangszer, semmiképp sem hiszem, hogy másutt hordozhatták volna hajón, mint a raktérben öszecsomagolva. De mivel a parancsnoki kabin magasan van, ott feltehetően még egy zongora is veszélyes lett volna, ha rögzítési problémák miatt egy nagyobb hullámnál egykedvűen kirepül a falon. Igényes főtisztek, különösen ha családdal utaztak, hordozható zongorafélét (spinétet, virginált) esetleg vihettek magukkal, hogy az asszonyok ne unatkozzanak. Ezek könnyű, kicsi hangszerek.

Egy akkora orgona, mint ebben hajóban esetleg elképzelhető (pozitív orgona), ezek azonban erős hangterjedelmi korlátokkal küzdenek egy olyasmivel szemben, mint amilyen a filmben volt.

A Karib-tenger kalózaiban az orgona egy groteszk humor, ami a már-már unásig ismételt "Drakula orgonán Bachot játszik" poénra játszik rá, csak megfejelték a vicces csápjelenettel.
<Dávid>
Avatar
Hachier
 
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2004. jún. 25. 23:40
Tartózkodási hely: Budapest IX.

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: oBoR » 2010. feb. 13. 19:33

Leírná valaki, hogy miért van a kapitány kabinjában orgona? (lehet, hogy nem orgonának hívják :oops: )
Ilyen a valóságban is volt, vagy csak a Karib-tenger kalózai miatt került be?
Avatar
oBoR
 
Hozzászólások: 108
Csatlakozott: 2008. okt. 21. 19:37
Tartózkodási hely: Pécs (mellett)

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: Bazsy » 2009. nov. 9. 19:33

Nagyon szép a hajó! jol kidolgozott!! aranyos a konyha :D tetszik a rengeteg ágyu elég realisztikus az egész csak hát a kötélzet na mind1 majd a következön :D a szinek is szépek ja hát aza kardhal az elég béna az elején legalábis szerintem. Hát mivel én kaloz párni vagyok már elöre sajnálom szegény kicsi kalozokat mert a jelenlegi hajócskájuk meg se közeliti ezt :(
Bazsy
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009. okt. 27. 7:43
Tartózkodási hely: Barcs

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: forestman » 2009. nov. 3. 12:05

Szerintem 2-3 figura még elfért volna, hiszen 1 hajón nem 9-en voltak.
Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel!

Brickshelf: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=bencecsoma
Avatar
forestman
 
Hozzászólások: 841
Csatlakozott: 2009. szept. 9. 15:18
Tartózkodási hely: Kóny

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: frigyesteso » 2009. okt. 5. 17:42

Csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz...
A kötélzet hiánya tényleg zavaró, 2-3 matróz még elkélt volna... vagy legalább egy és akkor pont 10 figura van :?
Esetleg valamilyen legénységi szállást el tudnék képzelni függőágyakkal és az ágyúk kiemeléséhez csörlőket... kincsesláda és íránytű van benne? és egy mentőcsónakócska... De lehet megint telhetetlen vagyok :D

Nagyon tetszik! 5-ös
"Mert semmit sem hoztunk a világra, világos, hogy ki sem vihetünk semmit...
...A kik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértetbe meg tőrbe és sok esztelen és káros kívánságba esnek, melyek az embereket veszedelembe és romlásba merítik."
Avatar
frigyesteso
 
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2008. feb. 4. 10:30
Tartózkodási hely: Budapest II.

Re: A Pirates II téma 2010-ben nem folytatódik

HozzászólásSzerző: szecskamester » 2009. okt. 5. 14:23

:|
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=404064

ezt találtam...
ez valószínüleg az a bizonyos hajó a távolból...:)
Sétálom magam Veled az éjszakában...
Avatar
szecskamester
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009. okt. 5. 13:59

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: Kiss Karcsi » 2009. okt. 4. 16:09

Nagyon tetszik, megdobogtatja a szívemet. Ám a kötélzetet nagyon hiányolom róla! Valószínűleg azt majd én pótolom rajta, amennyiben megveszem. De ha ezt megszerzem, akkor már csak kell egy kalózhajó is. Akkor még egy-két Impulse, de legyen meg a sziget is... Jaj nekem...
Avatar
Kiss Karcsi
 
Hozzászólások: 397
Csatlakozott: 2007. ápr. 17. 17:32
Tartózkodási hely: Nagymaros, Budapest

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: Morgomir » 2009. okt. 4. 11:55

:ty103: Ez tökéletesen kifejezi,hogy nézek ki most.

Egy ilyen készlet után befejezni a (méghacsak idéglenesen is) a Piratest...A Lego tényleg az agyunkra akar menni.Mintha adna egy kis darabot egy fenséges ételből,és aztán azt mondaná: :twisted: NINCS REPETA!!!! :twisted:
Avatar
Morgomir
 
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2008. jan. 29. 15:14
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: kereszteslovag » 2009. okt. 3. 19:09

És azt a furcsaságot észrevettétek, hogy eddig mindig a kalózhajók voltak a nagyobbak :?:
A kalózok hajója simán elbújhat mellette. :)
Nekem is nagyon tetszik.
Ezen végre megint van például vasmacska és rengeteg ágyú.
A vitorlák nem tetszenek, de nem tudom milyen színben tetszene, mert ugye a piros-fehér csíkosat a kalózok már lenyúlták, ami illene hozzá. :(
Nem fogom beszerezni, mert hajóból csak egy másik hajót lehet építeni, mondjuk ebben van egy kis túlzás. :)
Tőlem csak közepeset kap.
Avatar
kereszteslovag
 
Hozzászólások: 2141
Csatlakozott: 2007. jún. 15. 20:17
Tartózkodási hely: Szászberek

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: maxilos » 2009. okt. 3. 16:23

A Pirates téma nem veszett el...................
Hát ez egy állati jó készlet.Soha jobb hajót ki nem adtak még a Pirates témában. :D Bőséges figválaszték,ráadásul jók is.Na jó,azért még egy-két kalóz elment volna.De azoknak nem lenne sok esélye. :mrgreen:
Hát a hajó eszméletlen jó.Négy ágyó,belső,berendezett rész,fedélzet...........Végre egy olyan hajó,ahol az ágyúk nem a fedélzeten vannak,hanem alatta.Konyha,börtön,rengeteg ágyúgolyó :D A fedélzet is nagyszerűen sikerült.Az árbócok is jók lettek,rengeteg vitorlával.
A hajó elejét is jól megcsinálták.
Nem is szaporítom a szót,egyszerűen tökéletes. :D Maximálisan 5-ös.
CANNIBAL CORPSE 4EVER
EMMURE
ENTER SHIKARI
ATTACK ATTACK
LIKE MOTHS TO FLAMES
WE CAME AS ROMANS
FIVE FINGER DEATH PUNCH

Egy kis LOTR: http://www.youtube.com/watch?v=Wb5QEaM9p2k
Avatar
maxilos
 
Hozzászólások: 1756
Csatlakozott: 2008. nov. 21. 13:19
Tartózkodási hely: ahol éppen vagyok

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: F.A.Hunor » 2009. okt. 3. 16:12

Szép hajó, nekem nagyon tetszik, pedig nem vagyok nagy Pirates gyűjtő, de ez nagyon jó, főleg a sok ágyú, igazi tengeri csatát lehetne csinálni, ha valakinek megvan a Kalózhajó is.
OFF: Az egyik MOC-omhoz ugyan olyan lámpát csináltam.
Avatar
F.A.Hunor
 
Hozzászólások: 216
Csatlakozott: 2008. júl. 1. 18:22
Tartózkodási hely: Szeged

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: Rob » 2009. okt. 3. 12:54

OFF
Most mondjam azt, h. volt egy ilyen érzésem, talán valamelyik topicban írtam is h. kéne egy nagy katonás "kalóz"hajót kiadni, illetve biztos lesz valamilyen katonai hajó is jövőre
valahogy megéreztem...
Mindenesetre az állam leesett. De megtaláltam.

Ha a mostani kalózhajót akarja megvenni valaki és félrerakni MISB-nek a jövőre nézve, ne tegye. Vegyen egy ilyet! Ez óriási sláger lesz.


Mindenesetre nem én lennék ha nem keresnék mindenben valamit, amit nem tartok tökéletesnek.

3 árbóc: Fáraóság! A fehér vitorla a barna csíkokkal nem valami nagy pukk. HA viszont fehér vitorla arany csíkokkal! NA az már egy Bumm(csili).
http://www.youtube.com/watch?v=aEmiypNmVRo (A zenét érdemes max hangerővel hallgatni)
Ezeket az árbócokat nem szeretem. A régiek sokkal élethűbbek voltak.
A vitorlatartó keresztrudak is eléggé bénák.... És kár h. nem lehet fel-le vonnia vitorlákat.
HOL A KÖTÉLZET?

Elején a kardhal jó de élő kardhalat odarakni? Akkor már legyne fából és valami jó színben. mErt így oylan mintha kifogták volna és ott szállítják.
A hajó eleje oylan mintha nekiment volna a jéghegynek és behorpadt volna. Nagyon meredek.Az eleje azzal a V alakú hajóorral nagyon tákolt...
az itt lévő feka Technix gumicsövek szintén nem jók ide.

A horog felhúzó mechanizmusa óriási!
Az itt lévő kamra és ajtaja szintén szép megoldás.
Ágyók jók, de régi kalózhajókban volt egy tile-okból és plate-kből felépített domborulat amira az ágyút rátéve, az nem tért ki a pályájáról...
Konyha a répát szeletelő matrózzal, a fali eszközökkel a halakkal nagyon állat.
Kár h. nincs(?) ablaka.
A "híd" sivár.. Ide rakhattak volna valamit még...
Mondjuk navigációs berendezést ;)
Az ezüstös ágyúk jól néznek ki.
A főkabinban nem látni mi van.

A fedett ágyús rész jóféle.
DE így nincsen korlát. Így az ágyúkat fedő részről simán a vízbe gurulhat a kalózkapitány üvegszeme...

Szóval 2. szemrevételezésre az állam a helyén maradt.
Még csak meg se mozdult.
Sajnos a kezdeti lelkesedésem alább hagoytt és átment abba h. "A fenébe már megint kiadhatok 150 €-t csak azért mert kihoztak egy új kalózhajót amit éppenséggel ki lehetett volna hozni 100-ból is jobb elemválasztással. És még csak nem is tökéletes, sőt hiányosságai vannak."

Mindenesetre szerintem meg fogom venni. Mert a hiányosságai ellenére nagyon jó. Csak éppen nem tökéletes....
[url=http://www.bricklink.com/store.asp?p=Roberto82]Bricklink[/url]
[url]http://www.mocpages.com/home.php/48576[/url]
[ur]http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Rober-to[/url]|

És most nézem ezt a gyönyörű tájat itten.
Avatar
Rob
 
Hozzászólások: 1309
Csatlakozott: 2004. máj. 27. 12:33
Tartózkodási hely: Pilis

Re: 10210 - Imperial flagship

HozzászólásSzerző: Schau » 2009. okt. 3. 11:05

Nagyon jó ötletek megvalósultak benne, igazán lenyűgöző.
Külön örülök a semleges kinézetű vitorláknak és a hölgyeménynek ;)

Az árbócok megoldása már annyira nem jön be, de a jelenleg gyártott alkatrészekből talán kihozták a maxot.
Schau
Avatar
Schau
 
Hozzászólások: 532
Csatlakozott: 2005. jan. 7. 17:51
Tartózkodási hely: Budapest, Zooglaw

Következő

Vissza: Pirates

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron