6285 - Black Seas Barracuda

Értékelés:

Kiváló
9
100%
0
0 szavazat
Közepes
0
0 szavazat
Gyenge
0
0 szavazat
Rossz
0
0 szavazat
 
Szavazatok száma : 9

6285 - Black Seas Barracuda

HozzászólásSzerző: Pit » 2010. júl. 4. 10:26

Kép
http://cache.lego.com/bigdownloads/buildinginstructions/4197389.pdf

Figek:
Szépen kidolgozottak, jól felszereltek. Ezekben a készletekben jelenik meg a többféle arcfestés. A kapitány mellé két tiszt és öt matróz jár, melyek közül ez egyik egy női fig.

A csónak:
Szabványos, zászlóval felszerelt darab. A maiakkal ellentétben két pad is van benne.

A hajó:
Talán a legszebb amit valaha kiadtak a témában. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy 10040-es számmal újra kiadták a Legends téma keretein belül.
1, A kabin:
Szépen kidolgozott jól hozzáférhető. Mind hátulról, minde felülről nyitható részek biztosítják a minnél jobb játszhatóságot. A kabin berendezése elég spártai lett, mindössze egy kincsesláda valamint egy falon lógó térkép, ez azonban könnyen orvosolható.
A híd:
Masszív kormány, szépen megmintázott "faragások" adják meg a megfelelő keretet. Lépcső vezet fel ami a mai hajókon szinte teljesen hiányzik.
A tat:
Szintén szépen megmintázott "faragások" keretezik a két hátsó ablakot. a felső részen egy egyszerű ügyes kis zár biztosítja, hogy a lehajtható rész ne essen le magától.
Az orr:
Itt is díszek egész garmadát vonultatták fel a tervezők. Ez még az a korszak ahol nem spóroltak a részleteken.
Fedélköz:
A hajó legmasszívabb része. Itt sem spóroltak az anyaggal. Az ágyúknak külön tapazat biztosítja, hogy nem mozduljanak ki oldalra, ezen kívül középen még az ágyugolyók számára kialakított rész is alátámasztja.
Fedélzet:
Hosszú ideig az egyetlen olyan hajó volt amely teljes hosszában végighúzódott a fedélzet. Még az ágyúk fölött is volt átvezetése. Rengeteg titkos rekesz tette mozgalmassá magát a fedélzetet. Itt van talán az egyetlen hibája. A különböző rekeszek nincsenek elválasztva egymástól így ha az ember véletlenül beleejt valamin az szinte bárhová eljuthat a fedélzet alatt.
Árbócok:
Kettő található a hajón. Mindegyiknek vannak mellékfunkciói, úgy mint a lépcső alátámasztása, fegyvertartók, valamint a horgony feltekerőjét is magába foglalja. A vitorlarudak még nem egy két elemből állnak, hanem nagy gondossággal platekből áll össze ami szerintem sokkal jobban utatott mint az új megolások. Még itt található egy egyzserű daru szerkezet. A kincsesládának még külön jutott egy kis kosár, ezért nem esik úgy szét, mintha a láda tetején lenne a kampó.

Összeségében:
Talán a legeslegjobb kalózhajó amit valaha kiadtak. Felépítse maszív, így a játék közben nem esik szét. Az összeépítési útmutaó végén található képak az alternatív modellekről még érdekessebbé teszik a készletet. A papagáj, valamint a majom, és a sok sok kiegészítő csak növeli a játszhatóságot. Az ágyúkkal sem spóroltak. Ide a négy pont elég. Kvés hajó kapott ugyanennyit. Bár a figek nem olyan széles skálájú mintázatot mutattak mint az újak, azért erre sem lehet panasz.

Szerintem a készlet kiváló.
:D
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1187
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Vissza: Pirates

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron