6280 - Armada Flagship

Értékelés:

Kiváló
3
33%
4
44%
Közepes
1
11%
Gyenge
0
0 szavazat
Rossz
1
11%
 
Szavazatok száma : 9

Re: 6280 - Armada Flagship

HozzászólásSzerző: Tomi » 2011. okt. 14. 15:18

Szerintem ez az egyik legszebb hajó, amit valaha kiadtak, a színvilága teljesen egyedi. Igaz, túl színes, de ez az egyetlen ilyen spanyol birodalmi hajó. :) Kicsit elfogult vagyok, mert ez volt az első(és egyetlen) hajóm, teljesen lenyűgözött, amikor meglett 98 körül. Egy ágyúja van, ami nem sok, de max. kettőt bírt volna el, mert relatíve kis hajó. A vitorlák és a zászló valami gyönyörűek. Szerintem egyáltalán nem kicsi a kormánya, nem is lenne arányos egy nagyobb. :wink: Népszerűségét onnan is látni, hogy újra kiadták 2001-ben. Összességében 90%-ot kap.
Avatar
Tomi
 
Hozzászólások: 3346
Csatlakozott: 2008. júl. 7. 10:51
Tartózkodási hely: Pest-megye

6280 - Armada Flagship

HozzászólásSzerző: Pit » 2010. júl. 9. 10:59

http://www.brickset.com/detail/?Set=6280-1
http://www.1000steine.com/brickset/images/6280-1.jpg

Figek:
A készlet legerősebb része. Végre megjelennek a spanyolok. A siksakjuk nagyon szépen meg lett mintázva, ráadásul a vezér még egy páncélt is kap.

A hajó:
A második vékony törzsű nem kalózhajó. A törzy színei elég szokatlanok, a hajó maga is egy nagy színkavalkád.
Orr:
Itt találunk egy félig zárható tárolót, ami ismerve a korábbi készletek megoldásait már már szégyen, még a hajó méreteihez képes is. A gorgony egoldása érdekes, azonban nem lehet feltekerni, csak az orrba akasztani. Az orr díszítése elég szegényes, ellenben az orr felépítményvel amely túlcicomázott. A zöld korlátok szerintem nem illenek ide. Itt található még a hajó főárbóca, melyen helyett kapott egy kis daruszerkezet. A kincsesláda egy hállóban kapott helyet. Érdekes megoldás, és a háló sok mindenre felhasználható. A hajó érdekessége, hogy nem két, hanem csak egy fővitorla van. A vitorlán lévő címer szép. A rögzítése is érdekes. Fennt hagyományos vitorlarúdon alul azonban a kötélzethez van erősítve "kötéllel". Orrvitorla egyáltalán nincs, helyette egy zászló van ott ami szerintem teljesen felesleges. A vímeres zászló szép csak ugyan olyan módon lett rögzítva mnt az orrben elhelyezett, nekem ez valahogy nem jön be.
Középső rész:
A hajó közül talán ennek van a legalacsonyabb mellvéde. A kidolgozottsága siralmas, és ami még ennél is rosszabb: mindössze egy ágyút kapunk. Azt is csúszótalpra szerelve, ami nem túl hiteles. Ráadásul megfoszt attól a lehetőségtől is, hogy az ágyút kivigyük a partra és ott a kerekein guruljon. Nagy pofon a játszhatóságnak.
Tat:
A hajó legkidolgozottabb része. A kormány kicsi, ráadásul van előtte egy lyuk ami mivel nincs mechanika a kormánylapát mozgatására teljesen felesleges. Az eltűnt orrvitorlát is itt találjuk a hátsó árbócon. Maga az árbóc egy csapóajtón van minek ledöntésével harci sérülés illúzióját kelthetjük. Leghátul még van egy fedett lyuk melyen keresztül az alatta lévő helységbe lehet jutni. A korlátok már messze nem olyan díszesek, egyedül a felépímény hátsó része emlékeztet az elődökre.

Összeségében:
Vannak benne jó megoldások, látszik a szándék. Azonban ez nem feledteti a hibáit. Szerintem túl színes is lett.Figből is elviselt volna még egyet. Ágyúból az az egy nagyon kevés. Egy ilyen készletbe kettő dukál. A figek nélkül a készlet nagyon gyenge lenne, szerencsére vannak, és ez valamennyire enyhíti az értékelést.

Szerintem ez a készlet közepes.
:D
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1187
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom


Vissza: Pirates

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron