Pit

Space, Star Wars, Exo-Force stb.

SF-03 Haru

HozzászólásSzerző: Pit » 2020. ápr. 7. 9:26

SF-03 Haru
Kép

Az első Kétüléses űrvadászom. Azülések könnyen eltávolíthatók, katapultálhatóak. Rendelkezik leszállótalpakkal, valamint számos toló és emelő hajtóművel. Ezekből a kék burkolatúak a hipertérmeghajtók. Melyek jelentősen megnövelik a hatótávot. Fegyverzetét 8 lézerágyú és 12 rakéta alkotja. Mind az űr mind a légköri körülmények között jól alkalmazható.

Story:
A birodalom rendelés adott le egy viszonylag erős bolygóvédelmi űrvadászgépre. A pályázatok közül végül az SF-03 Harut választották ki. Tervezői az eredeti paramétereket mesze meghaladó többcélú gépet alkottak A kétüléses gép alkalmas hosszabb távú járőr feladatokra, hála a hiper hajtóműnek (nem volt a pályázat része). Erős, változatos fegyverzete nagyobb célpontok leküzdésére is alkalmassá teszi. Tervezik egy új hordozóosztály létrehozását az új gép számára.
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2019. dec. 15. 10:32

ISS Horizon B

Kép

Úgy döntöttem picit kompaktabb űrhajót tervezek. Kisebb legénység, kidolgozottabb belső tér.
A hajó Zsilipjét úgy alakítottam ki, hogy kompatibilis legyen a moonbase szabvánnyal. Ezt a hajót teljes egészében kutatási célra terveztem, ezért a sok érzékelő és antenna. Melyek nagy része az orr részben kapott helyet.
Van kettő forgathatható antenna is:
- A Nagy 3 tányérból álló felelős a kommunikációért a központtal.
- A Kicsi Felderítésre jó, de végszükség esetén a kommunikációra is át lehet állítani.
Labor nincs benne, mivel ez egy rövidtávú hajó, bár a kutatórendszerei nagy hatótávúak. Feladata csak az adatok begyűjtése és továbbítása.
Fegyverzet, mivel az is van rajta:
4 toronyban kettős löveggel, valamint a hajó oldalán 2 duplacsövű előretüzelő ágyú. Szigorúan csak a védelemre, aszteroidák stb. ellen.
Híd:
A már tőlem megszokott öt konzolos elrendezésű. Ami újítás az a székek külön kialakítása. Mivel nem volt szükség nagy létszámra, így ezek is épített székek lehettek.
Gépház:
Eredetileg valamicskével nagyobb lett volna, de a közösségi tereknek több hely kellett ezért a gépházból vettem el. A meghajtásról az új G8-as reaktor gondoskodik.
Zsilip:
Itt szeretném megemlíteni az "új" ajtókat. Mivel ez egy jóval kisebb hajó, mint az eddigiek ezért szintén a jobb helykihasználás érdekében nnem az oldalra elcsúszó ajtó megoldását választottam ami ugye jóval több anyagot igényelne és több helyet foglalna, hanem ezt a tengeralattjárós kialakítást. Feltűnhet, hogy itt ott fejek vannak a falon lógó szkafanderekben. Igen ezt most csak így sikerült hogy a ruha egy az egyben lóghasson.
Közösségi tér:
Ide sok minden lett bezsúfolva:
- Konyha/url]
- [url=http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=6629613]Ágyak

- Mellékhelység/Fördő
- Gyengélkedő Súlyos vagy rendkívül fertőző betegségek ellátására nem alkalmas.
A hajó felszereltségéhez tartozik még 3 kilőhető szonda:
- 2 közepes hatótávú fejlesztett 1-es osztályú kutató szonda
- Valamint 1 hagy hatótávolságú 2-es osztályú szonda
Hajtómű:
Nincs változás. A korábban felhasznált technika lett átültetve az új hajóba is. Bár a szerkezet kissé far nehéz lett tőle.
És végül de nem utolsó sorban A hajótest teljes hosszában végigfutó szervizalagút. A zsilip/kilátó résznél vannak a szakaszoló ajtók.

Story:
A hajót eredetileg a kiöregedő Awanger osztályú kutatóhajók leváltására tervezték. A sors iróniája, hogy a Horizont sem kerülte el a katonai pályafutást. Fejlett érzékelőrendszerei miatt a Flotta is átvett jó pár példányt felderítési feladatokra. Nagy különbség nem volt a katonai és a civil hajók között. A katonai megerősített burkolatot, valami t fegyverzetet kapott. És igény szerint a nagy hatótávú 2-es osztályú szondát annak katonai automata tüzelő állomásra cserélhették.

:).
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2019. jún. 23. 10:41

Örülök, hogy tetszik.
Ha egy darabban kellene megmozgatnom bizony bajban lennék.
:D
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: KRONOS » 2019. jún. 14. 13:36

Gratulálok!
Ez bizony méretes dreadnought lett. Gondolom kell legalább 4 emberi kéz, hogy földönkívüli pályára helyezze :wink:
Avatar
KRONOS
 
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2008. júl. 7. 12:19

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2019. ápr. 10. 8:39

Elkészült az ISS Vörös Erik:

Kép

Nagyrészt csak a belső tér berendezései kerültek kialakításra. A gépház felső szintje lett egy kicsit módosítva a korábban leírtak szerint. _A hangár kapott két karbantartó járművet és egy rövidtávú kis vadászgépet.

Az eredetileg tervezett modernizált ISS Odin szemétől az építés folyamán jócskán eltértem, habár az eredeti elképzelés azért felismerhető. A korábbival már nem kompatibilisek az új modulok, mivel ezek lényegesen szélesebbek. Az ajtók viszont nem a semmibe húzódnak fel.

:)
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2018. szept. 20. 14:14

Elkészlt az SF-01 Pteranodon építési útmutatója.
Itt jól látszik, hogy hol kellett volna szétválnia a két félnek.
A szárnyak helyett lett volna kettő hajtómű helyet adva ezzel egy hátsó rámpának.

:)


----------------------- ---------------------- ---------------------


2018.07.20.

Először is nagy öröm, hogy a fórum újra üzemel. :D

SF-01 Pteranodon
Kép

Rendeltem pár új alkatrészt és azt próbálgattam, hogy ezek a ferde elemek, hogy mutatnak a különböző kabintetőkkel. Eredetileg a Vörös Erik hangárjába terveztem egy személyszállító kompot. Egy darabig úgy is alakult. Leválasztható hátsó résszel készült, aztán oda [url]ahová a rámpának kellett volna mennie hajtómű került.[/url] Ettől az egész egy jóval agresszívabb külsőt kapott. Akkor még nem voltak mag a farok vezérsíkok és a külső szárnyak, csak az amin a 10x3x1-es szárny helyezkedett el. Itt külső gondolában kapott volna helyet eredetileg két hajtómű, végül ezek helyére szárnyak kerültek. A szétválasztás ekkor már nem volt szempont. Ezen a képen jól látszik, hogy kapott egy kisebb segédhajtóművet, valamint 8deb emelőhajtóművet. Mivel helyből fel/leszálló konstrukció, így nem futóműveket, hanem leszállótalpakat kapott. Fő fegyverzetét 4 lézerágyú és 8db rakéta alkotja, melyből 2 elforgatható állásról indítható, így akár hátrafelé is indítható. Leszállásnál az orr részben elhelyezkedő rakétákat lejjebb kell ereszteni, hogy helyet csináljanak a leszállótalpaknak.
Már készül az MlCad változat, bár lassan haladok vele.

Story:
A Birodalom számára nyilvánvaló lett, hogy az Orkán egy rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező gép, de rengeteg Kreditbe került az előállítása, ezért csupán az elit csapatok kaphatnak belőle. A flotta számára egy új kis költségű, de legalábbis hasonlóan jó képességű gépet szerettek volna rendszerbe állítani. Végül az SF-01 Pteranodon nyerte meg a kiírt pályázatot. Fordulékony, kisebb helyigényű, mint az Orkán, valamint több feladatkörben is alkalmazható a sok felfüggesztési pontnak köszönhetően.
:)


------------------ ---------------------- -----------------------------


2018.07.18.

Közben haladt a Vörs Erik projekt is, még ha lassan is:

Korábban már írtam, hogy tervezem a legénységi szállás módosítását. El is készült. Végül két nagyobb kabinmellett döntöttem. Így elfért benne egy egy kisebb vizes blokk egy wc és egy zuhanyzó. a berendezés még várat magára, bár ez szinte minden helységre igaz. A gyengélkedő és az étkezde is nagyjából elnyerte végleges formáját. A gépház volt ami eddig nem igazán került elő. Most erre is sor került. Az eredeti alapjelentős módosításon ment át. Egy mélyedés került középre a reaktor számára, valamint oldalra is kiterjesztettem egy kicsit. Így kissé tágabb lett, de ez nem minden.
Itt tartott a dolog amikor újra jelentkeztem volna a frissítéssel, de az oldal eltűnése miatt csúszott. Sebaj, fő, hogy újra elérhető. :D
A következő lépés a hajó G7S reaktora volt egy hirtelen ötlettől vezérelve. Ez a korábbi G6-os modell jelentősen továbbfejlesztett változata. Ekkor elkezdtem a tényleges modul építését is. Sokat szöszöltem vele, főleg az átívelő résszel, hogy jó legyen az oldalfalak dőlésszöge. Úgy érzem a végeredmény megérte. Hirtelen rengeteg extra hely lett, egy új emelet is befért volna, de mégsem az lett, legalábbis nem teljesen. Elkészítettem a G7M reaktort. Lényegében hozzáépítettem két G6-ost. Így majdnem pont a plafonig ér. De azért lett extra emelet is. Még nem biztos, hogy ilyen lesz a végleges változat. Lehet, hogy csak az egyik oldalon hagyom meg. Még nem dőlt el.
És visszatértem a terv nagy problémájához. A hangár. Eredetileg csak a kapukat akartam kicsit kicsinosítani. De túllőttem a célon. Az új megoldás miatt pár studdal hosszabb lett a modul, ezért a belső tér kiosztását is átszerkesztettem. Eltűnt a két nagyobb helység, ezek immár a hangár hasznos terét növelték. A kis beugrók még kisebbek lettek, hogy helyet adjanak az előrébb tolt folyosó számára. Mielőtt elkezdtem átalakítani teszteltem egy hangár nélküli elképzelést is. Nem rossz, de látszik a képen, hogy valami hibádzik, legalábbis nekem. Végül csak elkészült tetőt is kapott. Elég súlyos tetőt, pedig ez már a könnyített verzió volt. Akár hogy néztem nem tudtam elsiklani a marha nagy púp felett, amit az új hangár eredményezett. Azt hiszem nem nehéz kitalálni mi következett.Újratervezés. Szinte a teljes alját brikkek alkotják A ferde falakat elvetettem, így kisebb lett a hely, viszont könnyebb befedni. Pár kísérleti jármű is belefér már. Most itt tart a munka. A képen már látszik, hogy elkezdtem felfegyverezni.
A farok rész kapott két segédhajtóművet. Később kicsit több képet szentelek ennek a modulnak.

Folytatása következik...
:)


--------------- --------------------- ---------------------


2018.01.24.

Kicsit ismét haladtam:

Az orr részleg bővítése befejeződött. Ez a modul már biztos nem lesz nagyobb, már önmagában majdnem két teljes modult kitesz. A hangár terén is változások következtek be. Szélesebb lett. A folyosó itt megtörik, hogy nagyobb helyet kapjon a tényleges hangár. A padlót is átalakítottam, hogy spóroljak a platekkel, plusz a hangárkapu kapott egy felső alátámasztást a képen a fekete rész, így nem csuklik össze, ha a kapuk nyitva vannak. Több kisebb helység és fülke lett kialakítva, ezek funkciója még nem dőlt el. Nagy valószínűséggel raktárak lesznek. A legénységi szállásokban 2-2 emeletes ágy kap majd helyet. De leket jobban járnék, ha csak két helység lenne, akkor talán több ágy férne el. Még gondolkodom rajta. Megalapoztam az étkező-gyengélkedőmodulját is. Jelenleg most itt tartok.

Folytatása következik...
:)


--------------- ---------------------- -----------------------Az eredeti tervek szerint nagyobb lett volna, de rájöttem, hogy azt nem fogom anyaggal győzni. Mindig ez van elkezdek építeni még ha valami apróságot is, mire végzek valami jóval nagyobb sül ki, mint amit eredetileg terveztem.

A fő fegyverzet a Fekete Szélen alkalmazott ágyúk fix változatai lesznek, ezen kívül a szokásos 4 csöves ágyúkból is lesz pár darab. A többi még tervezés alatt áll.

Most a belső tér kiosztásával vagyok elfoglalva. Gondolkodom a vizes blokkon is eredetileg terveztem, de a helyek amiket arra szántam rendre más funkciót kaptak. A hajtóművek is éppen átgondolás alatt állnak.
:)
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: safiati » 2018. jan. 19. 7:42

Azért méretes lesz ez is!
A fegyverzetet különösen érdekelne :mrgreen:
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
Avatar
safiati
 
Hozzászólások: 3279
Csatlakozott: 2007. nov. 25. 10:37

Re: Pit

HozzászólásSzerző: rixman » 2018. jan. 10. 8:23

Azt hiszem, hogy ez a LEGO értelme :!:
Szétszedni, összerakni. :mrgreen:
Primum non nocere
Avatar
rixman
 
Hozzászólások: 727
Csatlakozott: 2010. nov. 25. 8:59
Tartózkodási hely: Győr

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2018. jan. 9. 17:01

"Új" projektbe kezdtem. Első alkalom, hogy építési fázisban lévő moc-ról teszek fel képeket. Terveim szerint a feltöltés folyamatos lesz.
ISS Vörös Erik
Építési mappa
Az új szó azért került idézőjelbe, mivel eredetileg egy korábbi moc ISS Odin szeme továbbfejlesztett változatának megépítése volt a cél az ISS Fekete Szél építése során szerzett tapasztalatok alapján.

És most térjünk a lényegre:
Az építést a hajó orrával kezdtem, mivel ez jelölte ki a hajó majdani alapjait, amit az Odin szemétől örökölt. Mikor ezzel elkészültem a későbbi modulok alapjai következtek. Kis érdekesség, hogy a hangármodul első terveinél eredetileg két kis hangár lett volna kitolható indítóplatformmal. Ezt az ötletet azonban később teljesen elvetettem. A modulok alapjainak elkészülte után kicsit jobb rálátásom nyílt az összképre. Levontam a megfelelő következtetéseket: már megint túl nagyra török. Az egész szerkezetet túl szélesnek találtam, hogy a megfelelő karcsú formát kialakíthassam, ezért szinte a nulláról kezdtem az egészet. Néhány próbálkozást követően kialakult az új orr rész. Akkor még azt hittem a végső verzió. Látszólag nincs nagy különbség az elsőhöz képest, azonban ez 6 studdal keskenyebb, ami nem túl nagy külünbség de egyenlőre úgy tűnik pont elég. Következett az újabb modul egységek kialakítása és a felülnézet. A képen jó látszik, hogy közben az új orr kissé megnyúlt, valamint a hangármodul is teljesen át lett tervezve. Az öcskös már az elején javasolta a garázskapuk használatát, de én kapásból elvetettem, mert túl keskenyek. Ám a bogarat már elültette a fülemben és beugrott, hogy ha elfordítok két kaput akkor alkalmas lehet. Végül a legénységi modul is elkezdett formát ölteni.

Folytatása következik...
:)
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2017. okt. 16. 9:48

84-es Bázis
Kép

Peremvidéki 84-es Újraszervező és feltöltő bázis. A Köztársaság a klónháborúk idején a nagy veszteségeket szenvedett csapatokat küldte ide, hogy a készleteiket feltöltsék, és amennyiben szükséges összevonjanak egységeket. A Birodalom kikiáltása után itt kezdték meg elsőként a birodalmi rohamosztagok felállítását. Az Uralkodó és Vader éppen szemlét tart a csapatok felett.

A moc ötvözi a starcraft és a starwars univerzumot. A Terran academy épületét mintáztam meg:
https://orig00.deviantart.net/b1f6/f/2013/075/1/f/1fe5f527516d36be86d38e0458970106-d5yadtq.jpg
https://i1.sndcdn.com/artworks-000012914456-9avsoi-t500x500.jpg
Eredetileg csak az épület lett volna mindenféle "környezet" nélkül. Aztán gondoltam egyet és a lépegetőknek építettem egy indító és szerelő állást, ami az alapterület bővítését vonta maga után. Ezzel az eredetileg leszálló terültnek szánt útszakasz szerepe módosult, így tényleges út lett, ezzel elvetve a csapatszállító gép ötletét, mely szerepelt az eredeti elképzeléseimben. Maga az épület már a terveimben is módosult mivel az egyik építményt leszállóplatformra cseréltem. A belső tér alsó szintje a robogók tárolására és karbantartására szolgál. A nagy kapun befér a Swamp speeder is. A szintek között lépcsőn liften vagy létrán lehet közlekedni. Az emeleti nagy helyiségben egy orvosi csapat is készen áll szükség esetére. Itt található még a sisakok tárolására kialakított állvány is. Eredetileg csak lépcsők lettek volna, de helytakarékosság miatt inkább lifteket építettem. A fő irányítóterem érdekessége, hogy az alapjait és a tető szerkezetét leszámítva az üvegfal teljesen fejjel lefelé van elhelyezve csapos megoldással. A kis irányító a szárazföldi járművek mozgását koordinálja. A légi irányítás és a radar a toronyban helyezkedik el. Az építés vége felé a további bővítések magukkal hozták a rejtett lőállásokat. Végül az egész terep benépesült a battlepacokkal.


Emlékmű
Kép

A saját történetemhez tartozó moc. Itt is érezhető a starcraft hatás. A Zotax háború hősi halottainak emlékműve.

:)
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: rixman » 2017. szept. 21. 6:00

Tetszik az AT....tapasztalatból tudom milyen nehéz méretarányos, modellt készíteni.
Primum non nocere
Avatar
rixman
 
Hozzászólások: 727
Csatlakozott: 2010. nov. 25. 8:59
Tartózkodási hely: Győr

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2017. szept. 20. 21:59

Fejlemények Star Wars fronton:

AT-RT
Kép

A mochoz számos forrásból merítettem ihletet. Többek között a gyári készletekben megjelent különböző variációk, valamint a battlepackok hasonló építményei és a különböző moc-ok hatása is megjeleni benne. Nem akartam egy olyan nagy, eltúlzott méretű lépegetőt mint az első két gyári készlet, bár azok is tetszettek. Azonban én inkább egy "arányosabb" minifigbarátabb verziót képzeltem el. Ilyen alkotásokról is találtam számos képet. Az AT-RT-m számos átépítés után nyerte el végleges formáját. A fegyver rögzítése lehetett volna sokkal egyszerűbb is, ez azonban csak a legvégén jutott eszembe. Átalakíthattam volna, de akkor le kellet volna mondanom a fényszórókról ami akkorra már szinte szerves része lett a szerkezetnek.
:)

--------------------- ----------------- -----------------

A flottafejlesztő program újabb prototípusai:

ISS Arrow
Kép

Széles körben alkalmazható többcélú kisméretű hajó. Alapvetően felderítésre készült, de megrendelték a csapat és teherszállító változatát is. Képes légkörben manőverezni és landolni is sima terepen. Fegyverzete kicsi a feladatköréhez éppen elég.


ISS Assegai
Kép

Kis méretű könnyű cirkáló. Arra tervezték, hogy messze a flotta előtt az ellenséges űr szívében vívja magányos harcát az utánpótlási vonalak támadásával. Rendkívül fürge. Spaciális állítható hajtóműveinek segítségével komoly meglepetéseket tud okozni az ellenfeleinek. Kiválóan manőverezhető konstrukció. Légkörbe is képes belépni, de a landolni már nem képes. Kis legénységet és rengeteg ellátmányt hordoz hosszú távú küldetéseihez.


ISS Orion
Kép

Le sem lehetne tagadni, hogy születését a Csillagkapu Atlantiszban felbukkanó Aurora osztály ihlette. Nehézcirkáló, s bár nem látszik (nem akartam elrontani a vonalvezetést a korábbi hajóimnál megszokott fegyverzettel) a fegyverzet ehhez mérten komoly.


Ezenkívül elkészült az ISS Prometheus digitális változata a BI-vel együtt.

:)------------------------ ------------------ ----------------


Orkan A1 Starfighter
Kép

Story:
A birodalmi csillagvadász pályázat kiírásának nyertese. Nagy hatótávolságú erőteljes fegyverzettel rendelkező vadász. A szárnyakra extra pilonok felszerelésével még több rakéta felszerelhető. A pilóta biztonságát nagyban növeli a leválasztható pilótafülke. A teszteket követően a mély űri rendfenntartó erőket is felszerelték az új típussal. Kialakítása lehetővé teszi a légköreben való alkalmazást.

:)


-------------------- ------------------ ----------------


ISS Prometheus
Kép

Story:
A Birodalom számára megrendelt legújabb fejlesztésű hadihajó. A project ISS Titán néven kezdődött és a flotta számára egy új hordozóosztály létrehozása volt a cél.
A korábbi hajóosztályok rendelkeztek ugyan hordozókapacitással, mint például az ISS Fekete Szél, de ez minimális volt, még extra modulok hozzáadásával is. Nagy előre lépés volt az ISS Olympos, mely már jóval hatékonyabb támogatást jelentett a két viszonylag nagy hangár szekcióval. Ezért hívták életre a Titán tervet. A hajó már félig összeszerelt állapotban volt amikor a flotta új igénnyel állt elő a tervezők felé. Akkoriban fejeződtek be egy új nagy tűzerejű fegyver utolsó tesztjei, és a Tengernagyi Hivatal szorgalmazta ezek beépítését minden újonnan épülő nagyobb hajóba. Ez a mérnököket komoly fejtörés elé állította. Végül a belső tér jelentős átalakításával sikerült a kéréseknek eleget tenni. A hajó felső részére került ágyút a híd elé telepítették így még nem zavarta a kilátást, valamint a kisebb lövegek működését. További kettő került elhelyezésre a hasi részen. Itt némi hozzáépítés szükségeltetett valamint a leszálló hatóművek elhelyezésének megváltoztatását. Ezek a változtatások magukkal hozták a legénységi tér, valamint a hordozókapacitás csökkenését. Ám még így is sok gépet volt képes a fedélzetére venni. Átmenet lett a csatahajók és a hordozók között, ezért új nevet kapott Prometheus. A hangár a hajó orrában lett kiépítve. A hajó fegyverzetét a 3 főágyún és a 26 kisebb lövegeken kívül 26 torpedóindító állással is fel lett szerelve, melyek a szárnyakon és a hasi részen lettek kiépítve. Képes a bolygók légkörébe belépni és manőverezni, sőt akárcsak az Ajax osztály esetében speciális leszállóhelyen még landolhat is. A meghajtásról Négy hajtómű gondoskodik.
Az éles tesztek befejezésével megkezdődhet a hajó sorozatgyártása.

Az építésnél a legnagyobb változásokat a központi részen kellett végrahajtani nem egyszer kellt szétszedni, hogy az új ágyúk helyet kapjanak. Ha elékszül az MlCad változat arról is rakok fel képeket.
:)


----------------------- ------------------ ---------------------


Elkészült két újabb moc:

A korábbi Kondor moc ihlette.

Kondor 2
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=560023
Kép

Kondor 3
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=560060
Kép

:)
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: kereszteslovag » 2015. aug. 21. 19:16

Tetszik mind a kettőnek a formája. Olyan az alakjuk, hogy hihető, hogy tudnak légkörben is repülni. Fegyverrel is jól el vannak látva.
Jók lettek.
Avatar
kereszteslovag
 
Hozzászólások: 2141
Csatlakozott: 2007. jún. 15. 20:17
Tartózkodási hely: Szászberek

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2015. aug. 15. 15:11

Elkészült két újabb nem minifig méretarányú moc-om:

ISS Olympos
Kép
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=558093

Olympos osztályú csatahajó. A fegyverzetéhez rengeteg ágyú és rakéta (1x1-es round plate a kilövőállás) tartozik. Ezt egészíti ki a két oldalt található hangár melyben számos repülőeszköz áll rendelkezésre. A hangárokat is beleszámítva a hajó öt nagyobb szerkezeti egységre osztható fel, melyek közül a legnagyobb a tat a híddal. Itt találhatóak a hajtóművek melyekből hat van. A ahjó képes bolygók légkörében manőverezni és leszállni ha szükséges.

ISS Ajax
Kép
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=558112

Ajax osztályú romboló. Ez a hajó is roppant erős fegyverzettel lett ellátva Előbb készült el mint a csatahajó. Kialakítása visszaköszön rajta. A hajón sem rakétafegyverzet, sem pedig hangár nem kapott helyet. Be tud lépni a légkörbe, de csak speciálisan előkészített terepen tud landolni. A fekete talp a valóságban fehér volt, de úgy gondoltam itt inkább fekete legyen, mert különben a hajó részének lehetne tekinteni, pedig nem az. Az egyenetlen alja miatt szükséges.

:)
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Re: Pit

HozzászólásSzerző: Pit » 2015. márc. 11. 17:25

Kösz. Örülök, hogy tetszik. Eredetileg a felső fényszórók 2 stud szélesek lettek volna, de az már akadályozta akar szabad mozgását, ezért ezt elvetettem.
:)
Jó napot! Erős nyakat!
Brickshelf galériám
Avatar
Pit
 
Hozzászólások: 1195
Csatlakozott: 2005. márc. 29. 19:48
Tartózkodási hely: Hegyeshalom

Következő

Vissza: Jövő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron