10183 - Hobby Train Set

Értékelés

Kiváló
10
83%
2
17%
Közepes
0
0 szavazat
Gyenge
0
0 szavazat
Rossz
0
0 szavazat
 
Szavazatok száma : 12

HozzászólásSzerző: tuskohopkins » 2007. márc. 26. 10:29

nos én végig néztem a képeket Bsen factoryn és ahogy mondtam szerintem jó alkatrész beszerzés ez a szett , amugy semmi extra ......
WE WILL NEVER STOP LIVING THIS WAY ...
tuskohopkins
 
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2005. jún. 21. 22:24
Tartózkodási hely: Budapest-Nagykovácsi-Sopron

HozzászólásSzerző: BriKKreator » 2007. márc. 5. 9:29

Szerintem ez simán veri a santa fe/bnsf készleteket, mivel megvan ebben a készletben a lego legfőbb erénye: az átépíthetőség, ráadásul az újféle szinek nélkül (nem köll naranccsárga meg zőőőd se, MODERÁLVA). Persze izlés kérdése.

egyetlen negatívum: nem túl minifig barát, rakhattak volna még bele 1-2 hagyományos piros train ajtót, ha már úgyis gyártásban van a városi daru miatt...
Avatar
BriKKreator
 
Hozzászólások: 90
Csatlakozott: 2005. nov. 16. 13:51
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Greni » 2007. feb. 19. 15:55

Nem kérdés, hogy megveszem.
Kérdés, hogy hány darabot...
Szerintem kettőt kell venni minimum. Jól megdobja a vonatos alkatérészállományt...

Pl.:
KépKép

A készletben ebből kettő is van...
A világ legjobb játéka a LEGO.
Avatar
Greni
 
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005. júl. 19. 20:40
Tartózkodási hely: Gyömrő

HozzászólásSzerző: piszkosfreddy » 2007. feb. 19. 10:29

Egyre jobban kezdek beleszeretni ebbe a szetbe. Bár a 7898-ra sokkal többet kellett várni, egy örökkévalóságnak tűnik a márc.19. + persze, mire én itt megszerzem (lehet, hogy pl. Eu-ban csak később jön meg).

Az ára sztem sem vészes, pláne ha nézzük azt is, hogy mennyi ember szellemi munkáját tartalmazza. Meg jó marketingfogás, gondolom, ezzel sokakat rávesznek az LDD használatára (feltétlen kell az összerskáshoz), aki eddig ódszkodott tőle (pl. én), így többen fognak a Factory szolgáltatással is élni - egyelőre nem hiszem, hogy sokan használnák, bár ez főleg a drágasága miatt van.

ILTCO-n van egy FAQ a 10183-ról. Vicces, hogy olyan kérdésekre válaszolnak, mint pl. Miért van boríték a krokodil oldalán, vagy miért külön db-okban csomagolják a train wheel-eket. Csupa nevetséges és buta kérdés, egyedül a készlet létrejöttével kapcsolatosaknak van értelme. Az persze nincs benne, hogy pl. meg lehet-e építeni egyszerre több mozdonyt belõle, ha igen, mik a kombinációk.

Mivel elsősorban S@H-ról lehet megrendelni, így nem hiszem hogy igazságtalan, hogy netről kell letölteni a BI-ket. Amúgy én nagyon élvezem, ráadásul a modellek jó kiindulási pontok. Pl. egy mozdonyt picit átalakítasz, átszínezed, és már rendelheted is meg a Factory-ról (persze ha van külf.-i rokon) - legalábbis a Lego így gondolja szerintem ezt a szolgáltatást, nekem kicsit drágának tűnik.
http://www.iltco.org/gallery/view_photo ... 3_Elements

Van benne 4 db train door, bár igaz, hogy ezek kevés (5 db) mozdonyban vannak kihasználva. Szvsz, sok esetben nagyon elrontja az élethûséget a train door, mert a legtöbb mozdonyon még a sima szobaajtónál is kisebb ajtó található. Ezért olyan elterjedt a MOC-oknál a plane ablakos ajtóimitáció. Sztem az a lényeg, hogy egy mozdony arányos legyen a minifighez képest, és ha lehet, legalább a felsõtestét be lehessen rakni a vezetőfülkébe. Pl. Santa Fe/BNSF esetében sem tud beszállni a minifig.

De az FAQ-ban vannak érdekes adatok is, pl. a Köf II.-es (kis fekete tolatóí) 8 wide, és beleakad a váltó sárga kapcsolójába Sad Meg van kép, hogy hogy lehet motort rakni a krokodil alá, és azon a 9v-os train motor rc-s, technic axle-s kerekekkel van (de a fémrész stimmel) - szóval elég furán néz ki. Ha vki lát ilyet fotón is, szóljon!
Avatar
piszkosfreddy
 
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2005. jan. 10. 12:19
Tartózkodási hely: Makó

HozzászólásSzerző: Zanzer » 2007. feb. 19. 9:24

MALUG Ákos írta:A képen van motor, mert bután nézne ki egy kerék nélküli mozdony.


Ez akkor azt jelenti, hogy megépítve minden mozdonyból hiányozni fog 2 pár kerék, ahol a motornak lenne a helye? Vagy úgy lesz megoldva, ahogy a Santa Fe? Amihez nem járt a motor, de helyette volt benne +2 kerék amivel legalább gurítható volt. Ha ilyen lesz, akkor a képeket is illett volna eszerint megcsinálni, mert a Santa Fe dobozán se motorral van ábrázolva a mozdony.

Egész sokáig el tudták titkolni a létezését. Brickshelf-en csak az egyik villanymozdonyról voltak fent képek régebb óta, a dobozról csak most tettek fel egyet pár napja. Március 19-től pedig már kapható is lesz:) :)

Kíváncsi vagyok mi lesz az a másik titokzatos készlet, amiről írnak. (Remélem az is valami vonatos cucc :D )

http://www.iltco.org/gallery/view_album ... me=album47

Egy pár további kép a dobozról. Az alkatrészlista is jól olvasható ( 12 pár kerék :D ). És magyar felirattal is el van látva :D:D
Zoli
Avatar
Zanzer
 
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005. máj. 4. 19:32
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Ákos » 2007. feb. 18. 20:16

http://assets.lego.com/bigdownloads/bui ... 505850.pdf
http://assets.lego.com/bigdownloads/bui ... 519578.pdf

ROB írta:De ez most hivatalos Lego vagy Magánember csinálta Factorys?


Mindkettő egyszerre, mint pld. az 5524, 5525, 5526. A Factory előtt is voltak ilyen módon kiadott készletek, pld a 3739-1 Blacksmith Shop.

ROB írta:Figura van hozzá?

Nincs.

ROB írta:Motor?

Nincs.

ROB írta:Mert képen fénylik a kereke.

Ráadásul ahogy nézem a régi féle motor.

Igen, a kisebb mozdonyokba az RC-s vevő/elemtartó bele sem férne. Ezekhez a hagyományos 9V motort lehet/kell beszerezni. A képen van motor, mert bután nézne ki egy kerék nélküli mozdony. Hogy ne legyen megtévesztő a kép, a dobozon át van húzva a motor képe, ez jelzi, hogy nincsen benne motor.

ROB írta:Ha azt nézzük h. az a motor kb 6000 ft...
Akkor már inkább megéri.
de azért 25 kicsit sok érte.

A kb. 23-25 Ft alkatrészenkénti ár soknak tűnik. De ha azt vesszük, hogy a Santa Fé Super Chief és a BNSF is 40 $/€ volt, "fejenként" kb. 400 alkatrésszel, szintén motor nélkül, akkor beláthatjuk, hogy fajlagosan ez a készlet sem drágább azoknál. Főleg, hogy ebben kb. 30 alternatív modell van. Van egy olyan érzésem, hogy vonat MOC-osoknak szinte kötelező lesz megvenni ezt, a sok spéci alkatrész miatt. (Gyűjtőknek mindenképpen kötelező darab.)

Nagyon igényes modellek kerültek a készletbe, meg merem kockáztatni, hogy az eddig megjelent LEGO készletek legjobbjai (Santa Fé, BNSF) mellett se kell szégyenkezniük.

Akos
Avatar
Ákos
 
Hozzászólások: 5923
Csatlakozott: 2004. márc. 8. 17:30
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

HozzászólásSzerző: Gyurma77 » 2007. feb. 18. 16:36

A Lego Digital Designer legújabb verziójában már külön vonatos rész van, ezt a készletet is annak segítségével alkották meg. A pdf második lapján látható, hogyan fejlesztették. A vonatokat LDD-ben építették (ez megcsinálta az építési útmutatókat is), a képeket pedig renderelték, LDraw-ban.
Úgy sejtem, a doboz nem fog motort tartalmazni, sem sínt, mivel a 2. oldal alján reklámozzák, hogy feldobhatod a készletet ezen kiegészítők segítségével. Minifig pedig a képeken sincs.
Hogy megéri-e az árát, azt mindenki döntse el maga, de szerintem ha vki vonatokat épít, az biztos, hogy ezt a készletet nem unja meg egyhamar. :)
"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. ...aki jól járt."
Avatar
Gyurma77
 
Hozzászólások: 498
Csatlakozott: 2004. szept. 2. 17:28
Tartózkodási hely: Budapest, IX. kerület

10183 - Hobby Train Set

HozzászólásSzerző: Zanzer » 2007. feb. 17. 10:13

http://www.brickset.com/detail/?Set=10183-1
http://www.1000steine.com/brickset/images/10183-1.jpg

10183 Factory mozdonyok. Az 1080 db alkatrészből szerintem max 2 járművet lehet egyidejűleg megépíteni. 2-3 dobozból már egész jó szerelvényt össze lehet rakni.
A fekete gőzös nagyon valósághűnek néz ki:)
Zoli
Avatar
Zanzer
 
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005. máj. 4. 19:32
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Trains

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron