60204-1: City Hospital

Re: 60204-1: City Hospital

HozzászólásSzerző: Anak » 2019. jún. 11. 17:55

Nem is értem, azt a helikoptert minek kellett beleerőszakolni ebbe a készletbe. Inkább külön kiadták volna egy jobban átgondolt változatban. Nem kell mindent tartalmaznia egy készletnek.
Egyébként nagyon tetszetős. Bővíthetnék a témát.
Avatar
Anak
 
Hozzászólások: 983
Csatlakozott: 2009. aug. 31. 18:09

60204-1: City Hospital

HozzászólásSzerző: safiati » 2019. jún. 7. 6:24

https://brickset.com/sets/60204-1/City-Hospital
Kép

A várva várt városi kórházat végre megkaptuk. Az épület a moduláris rendszer "szabályai" szerint szintenként szétszedhető, a felső szint egyben, a középső pedig két részletben.
4 és fél osztályt kapunk. Van ambuláns betegfogadó, szemészet és egy röntgen részleg. A csecsemős kocsi miatt nem teljesen egyértelmű, hogy a felső szint egy műtő vagy csak egy szülőszoba, de a játék szempontjából ez mellékes. Ami hiányzik az egy 2-3 ágyas fekvőbeteg osztály. Az épület nem szétnyitható, de alakja és tagolása a játszhatóságot segíti, szinte minden fontos részleg teljes egészében elérhető a kis ujjaknak. A helikopterleszálló nem illeszthető az épület tetejére a légkondicionáló egysége miatt.
A mentőautó arányaiban kicsit bumfordi a hazai utakon megszokott furgon alakú gépekhez képest. Belső felszerelése jóformán nincs is, de építési technikáiban jól illeszkedik a mai trendekhez. A helikopter nem betegszállítása termett hanem orvosi felszerelések és készítmények gyors eljuttatására. A 11 figurával szinte kifogyhatatlan variációja eljátszható az egészségügyi ellátásnak.

AFOL szemmel: Az épület könnyedén adaptálható a moduláris rendszerbe, bár a modern minimalista külső jelentősen kilóg a sokszor gazdagon díszített épületek közül, de ez jót tesz az átépíthetőségnek, mivel kevés plusz alkatrész felhasználásával a mentőbejáró elbontásával kiegészíthető a felső szint a teljes alapterületre és így lesz egy saroképületünk. A helikopter nem sikerült túl meggyőzőre, ez valószínűleg a költség oltárán vérzett el. A belső berendezés jól profitál a Friends témával elterjedt igen kreatív alkatrészhasználatból.

Bár ez ára a 20-25 ezres ársávban mozog jelenleg, a beltartalom és a játszhatóság bőven megéri.
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
Avatar
safiati
 
Hozzászólások: 3279
Csatlakozott: 2007. nov. 25. 10:37


Vissza: Town

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron