70790 - Lord of Skull Spiders

Re: 70790 - Lord of Skull Spiders

HozzászólásSzerző: Everspark » 2015. dec. 19. 8:33

Az egyetlen '15-ös készletem, ami darabokban hever az alkatrészek között...
Everspark
 
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2013. máj. 28. 14:32

Re: 70790 - Lord of Skull Spiders

HozzászólásSzerző: Viktor24 » 2015. dec. 18. 19:16

Bepótoltam a készletbéli elmaradásom nagyját, és meglett ez a szett is. Már szinte mindent tudtam róla, amit lehetett, ezért fel is készültem rá, hogy nem valami remek készlet. Valahogy még így is képes volt csalódást okozni.

Mindenképp pozitívumként tüntetném fel az építési élményt, amely a klasszikus, korai Bionicle készletekét idézi a sok Technic elemmel. Az idétlen rikító sárga fogaskerekektől eltekintve a színei is rendben vannak -- az átlátszó élénk narancs színt mindig is kedveltem, plusz felidézi bennem, anno mennyit használtam az Aquasharks ablakelemeket mindenféle építéshez. Végül pedig kicsit nagyobb a készlet, mint amire számítottam, amit szintén jó dologként könyvelek el.

A többi minden negatívum. A lábak mozdíthatatlansága annyira nem zavarna, csak ne lenne ilyen ronda a felépítés. Lehetne szélesebb teste vagy helyezhették volna beljebb a lábakat tartó "vázat", hogy ne látszódjon ennyire. A fogantyúja sem szép, és igazán jót tett volna neki valami nagyobb potroh, hogy pókszerűbb legyen. A nyomtatott arc úgyszintén idétlen kinézetű, és a fogak úgy vannak megrajzolva, hogy távolról szinte mindig azokat nézem szemeknek.

Maga a funkció se nagy szám, a gumi nem túl erős, és az alkatrészeknek is van annyi holtjátékuk, hogy amit átkarol, az nagyobb nehézség nélkül kibújjon a lábai közül. Amúgy nem ellenzek minden olyan funkciót, ami egy adott készlet szinte egészét felemészti. Például a 2003-as Pewku az egyik kedvenc készletem, pedig az egész a gimmick köré van építve. De legalább annak bravúrosan működik a funkciója, míg LOSS-nak nem.

Na mindegy, elég vacak készlet, de mégsem utálom. Számomra ez a szett inkább egy kis, összességében feledhető érdekesség, ami jól el lesz majd a polcon. Értékelem a tervezők szándékait, és köszönöm nekik a jó kis építési élményt. Inkább az zavar benne, hogy egy nagyobb árkategóriában vagy a funkció teljes átgondolásával milyen jó potenciális figurát lehetett volna kihozni ebből az alapötletből.
Viktor24
 
Hozzászólások: 2087
Csatlakozott: 2005. feb. 20. 21:02
Tartózkodási hely: Folyton változik, ha csak nem körülöttem forog az univerzum

Re: 70790 - Lord of Skull Spiders

HozzászólásSzerző: Omega Tahu » 2015. feb. 18. 13:49

Ha legalább az "ölelés" funkciót kihagyták volna belőle, és helyettesítették volna egy mászó avagy járó funkcióval, jobb lett volna. Már méretben is kisebb mint a toák, miközben a bemutató kisfilmeken jóval nagyobb náluk és >üvölt< :?:
Nem biztos hogy egy nagyobb toát mint például Onua, meg tudna ölelni. A protectorokkal szemben nincs kétségem.
Bionicle Will Never Die!
Avatar
Omega Tahu
 
Hozzászólások: 802
Csatlakozott: 2015. jan. 1. 18:53
Tartózkodási hely: Okoto

Re: 70790 - Lord of Skull Spiders

HozzászólásSzerző: ghost » 2015. feb. 17. 23:32

Biztos lehet értékelni a funkciót, az elemeket, a kreativitást, a színeket meg sok mindent...

...de megdöbbentően csúnya és érdektelen a nyomtatott mintájú mellkaspáncél, ami hazavágja az egészet - és egy ilyen semmilyen funkcióért kár volt beáldozni egy egész készletet.
Avatar
ghost
 
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2009. ápr. 14. 14:20

Re: 70790 - Lord of Skull Spiders

HozzászólásSzerző: Cyborg » 2015. feb. 11. 14:13

A feje egy HF mellkaspáncélra van nyomtatva, eleinte a képeken zavart,

Na igen, nekem ez a bajom az összes új készlettel. Régen a festés helyett alapból úgy öntötték ki a darabokat, mintha mechanikus alkatrészek lennének benne. Ezt leszámítva persze jobbak, mint a régiek 2005 után.
Cyborg
 
Hozzászólások: 284
Csatlakozott: 2006. okt. 9. 18:39
Tartózkodási hely: Destral

70790 - Lord of Skull Spiders

HozzászólásSzerző: Keetongu » 2015. feb. 11. 7:33

http://brickset.com/sets/70790-1/Lord-of-Skull-Spiders
Kép

Az eddigi eresztések közül ez a legmegosztóbb készlet. Révén, hogy nem klasszikus karakter, így mindenki másként tekint rá. Ezzel a bemutatóval próbálok segíteni abban, hogy eldöntsd tetszik-e vagy sem.

Ő a négy közepes méretű készlet egyike, elemmennyiségben őbenne találunk a legtöbbet a négy közül, összesen 145-öt, igaz, elég kis elemeket tartalmaz. Ahogy lenni szokott a Bionicle világában, neki sem nyolc lába van csak - hiába pók. Funkciója itt ki is merül, ugyanis egy hátsó kar meghúzásával az összes lába a hasa felé mozdul, ezzel illusztrálva egy pók szorító fojtását. Jópofa funkció, csak kár hogy a mellső lábaival alig lehet megfogni a maszkot, amit adtak hozzá.

A kinézete a legjobb. A sok fekete és transz-narancs alkatrész passzol egymáshoz. A feje egy HF mellkaspáncélra van nyomtatva, eleinte a képeken zavart, de élőbe nem olyan vészes. Lehetett volna épített fejet is csinálni neki, de hozzászokik az ember. Sok technic elemből áll össze, ami retro hangulatot ad, mintha csak egy első szériás Rahi lenne.

Pózolhatósága nulla, így ebbe nem mennék bele. Ha lerakod, akkor stabilan megáll a lábain. A pluszba adott arany koponyapók maszk szép, de értelme és szerepe sincs.

Összegezve: Kihagyható készlet. BIONICLE szerelmeseinek kötelező. magam részéről nem bánom, hogy beszereztem, mert tetszik, de mindenki ítélje meg magának.
[url=http://www.malug.hu/comxs/viewtopic.php?f=15&t=13058]Eladok[/url]
Avatar
Keetongu
 
Hozzászólások: 1071
Csatlakozott: 2008. márc. 31. 20:10
Tartózkodási hely: Hát itt a gép előtt


Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron