70782 - Protector of Ice/A Jég Védelmezője

70782 - Protector of Ice/A Jég Védelmezője

HozzászólásSzerző: Surel-Nuva » 2015. jún. 27. 9:44

70782 - The Protector of Ice, azaz a Jég Védelmezője [Izotor], a 2015-ös Bionicle első éves szériájának egyik kis méretű készlete.

http://brickset.com/sets/70782-1
Kép

Fej, Maszk:

A megszokott újgenerációs CCBS Bionicle fej, kettős öntésű maszkkal. A Fej alapvetően a HF 2.0-ás hősök, és a '04-es bio fej kombinálása, a maszk pedig az Arthron Kanohira hajaz, mint mindegyik Protector készletnél. A kettős színezés javít azon, hogy a formája mind a hat Protector Maszknak ugyan az. A maszk leejtő funkcióval vigyázni kell, mert a legkisebb lökésre is leesik.

Test:

Kis CCBS testen, mellvért és hátvért is van, bár van egy "kis" rés a két vért közt, de ez a CCBS hibája. Az új elem lefedi a testét, és valóságban tényleg a fehér szín miatt úgy néz ki a karvértekkel együtt, mintha egy fehér télikabátot viselne :D

Karok, lábak:

Egyszerű felépítés, a lábain a kis felület miatt nehezen áll meg, a karjai viszont összesen 4-4 darabból állnak, abból 2-2 csak a páncél. Hiányolom az alkart, de a fegyverek nagysága kompenzálja a hibát.

Fegyverzet:

A forgó pajzs/körfűzész tetszik, az új elemnek hála még nem is esik távol a testtől, és szépen pörög.
A lőfegyveren a "jégcsap/Jégpenge" ötletes, alkalmasint közelharci fegyver. A kilövő szépen ki lett dolgozva, a hat lövet a cordakra emlékeztet, de a lövőfunkciója jópofa, csak könnyen ellehet veszteni a töltényeket.

Koponyapók:

Egyszerű kis ellenfél, négy lábbal, ezüst színezéssel. Ugyan az, mint Galinál, Kopakánál és a Víz Védelmezőjénél.

Új elemek:

A maszk, "special crossblock/half beam" (szerintem), az új fej, a páncélelem, a koponya pók darabok, az új "bionicle agy", és ez a csatlakoztató amiket kiemelnék.

Színek:

Fekete illetve szürke alapon fehér és világoskék, kevés ezüsttel társítva. Én személy szerint a feketét vagy szürkére vagy fehérre színeztem volna, de ez van, így is jól néz ki. Az ezüst lábfejek miatt nem esik ki a színek közül az ezüst fej.

Pro:
- Lőfegyver
- Pajzs/Körfűzész
- Hátpáncélzat
- Új maszk
- Összeépíthető Kopakával (Power Up + combination model)
- Egyedi testfelépítés

Kontra:
- Ár
- Nincsenek alkarok, így nincs könyök
- Még 6 ilyen maszk van, csak más színben
- A kilövő elfordul, mert nincs kibiztosítva, nem úgy mint a Cordak, vagy a Zamor kilövők.
- CCBS

Pár saját kép a készletről itt.
"Personally, I always find my comments and observations most interesting. You haven't truly lived until you have seen the world through the eyes of madness."
— Vezon, Federation of Fear
Avatar
Surel-Nuva
 
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2008. aug. 29. 14:13
Tartózkodási hely: Spherus Magna

Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég