70791 Skull Warrior

70791 Skull Warrior

HozzászólásSzerző: Everspark » 2015. júl. 3. 4:53

Tegnaptól elérhetővé vált az idei második Bionicle széria a hazai Lego boltokban, így le is csaptam egy Skull Warrior készletre. Már az elejétől ő tetszett a legjobban, ugyan kicsit általános az építése, de ez sem korábban sem most nem zavar. Érdekes pontja a készletnek, hogy szöges ellentéte Kopakának. Míg az említett Toa egy nehéz, defenzív megjelenésű harcos a kritika tárgya egy könnyedebb mozgású gyalog. Szintén érdekesnek tartom, hogy ez az év kicsit vegyíti a korai és kései Bionicle stratégiát az ellenséges készletek terén, azaz Skull Warrior egy horda ellenség, de vannak a szériában egyéni karakterek is.

Fej/Maszk:
A fej már nem tartogathat senkinek meglepetést, aki vásárolt egyet is a 2015-ös készletek közül jól ismeri. Az egyetlen érdekes, újonnan is értékelhető pontja, hogy kapunk egy új színezésű agyat. Részemről ez kicsit kettős érzetet kelt, mert örülök a harmadik szemszínnek, de ez jól bevált recept szerint narancssárga, ami elég gyakori volt a Bio későbbi éveiben.
A maszk egy aprólékosan kidolgozott és kivitelezett darab, nagyon tetszenek a csövek az állkapcs résznél. Azt hiszem ilyenre még nem volt példa. Külön értékelem a színét, hiszen Hewkii Inika megjelenése volt eddig az egyetlen készlet, amely metál-szürke maszkot viselt (meg Maxilos vállain a Vezon-arc/Ignika, ha maszknak számoljuk), így egy kevésbé bevett színű álarcot kapunk a készlethez. Remélem a történetben is maszkok lesznek, nem pedig arcok.
Az arany-átlátszó Kopaka maszk is mutatós, ha formára nem is tartogat sok újdonságot. Ismét felidézi a korai évek kiegészítő gyűjtési élményét

Test:
Itt sem tudok sok újdonságot felhozni, Skull Warrior teste semmi újat nem tartogat az eddigi Toákhoz képest. A későbbiekben hasznos lehet az ezüst CCBS test-alap. Örülök az új haspáncélzatnak, ismételten egy mutatós alkatrész, kreatívabb elmék biztosan okos dolgokat tudnak kihozni belőle építés során és hiteles is. A mellkas páncél ismét festve van, ezzel továbbra is meg vagyok elégedve. A Toákkal ellentétben nem törzsi minta van rányomva az alkatrészre, hanem betekintést nyerhetünk a karakter belső felépítésébe. Azt hiszem, ha mást nem legalább alátámasztja a biomechanikus létformát.

Végtagok:
Az új csont alkatrészek remekül mutatnak, a színezés pedig fémes hatást kelt. Ugyan nem feltétlenül emberéhez hasonló csontozatot képzeltem el a Bionicle karaktereinek, ha megfordult a fejemben, de végeredményben nem találok olyan kifogást, ami ennek ellentmondana. Talán az a legnagyobb hátránya, hogy egyik CCBS csontozathoz sem passzol igazán méretben, így vagy szimmetrikusan kell építkezni, vagy ugyanolyan elemeket használni, csak vegyesen comb és lábszár páncélzatnak, akárcsak Skull Warrior esetében. A méretkülönbség miatt a két térd nem egy vonalban van. Ami esetleg még problémás lehet sokaknak, hogy ez egy általános csont alkatrész, azaz bármilyen CCBS témához passzolna, nem feltétlenül ad magában Bionicle-utánérzetet.
Az új add-on alkatrészek is szépen ki vannak dolgozva, bár az én ízlésemnek túl nagyok, de sokoldalú felhasználási lehetőséget kínál építőknek. A célját pedig eléri, tényleg bomló páncélzat érzete van.
Ami az összképet illeti a két új páncélelemmel, az itt-ott beszúrt sima felületű páncélokkal tényleg olyan hatást kelt, mint egy egyszerű gyalog, ami nem visel teljes páncélzatot és ez jó.

Fegyverzet:
Skull Warrior egyik nagy erénye, hogy dupla fegyverzettel rendelkezik. Kapunk egy lőfegyvert, aminek az alapját ismerjük az eddigi Protector készletekből, ami kiad egy nagyobb íjat. Ez sem újdonság, a Protector of Jungle készlet fegyverének nagyobb verziója. Ennek ellenére nem panaszkodom, soha nem kaptunk igazi, működőképes íjat a régi bioban, így egyelőre tart az újdonság hatása. (Talán csak Kongu rendelkezett crossbow fegyverrel Inikaként)
A másik fegyvere egy közelharcra alkalmas dárda. Ez szépen mutat és igazán Bionicle hatása van, ami pozitív. Ugyan nem próbáltam, hogy képes-e lerángatni a maszkot egy másik karakterről, de bizonyára megoldható.

Színek:
Itt legelőször azt említeném, hogy szerencsére eltértek attól a recepttől, hogy kapunk a hősökhöz egy (közel) azonosan színezett szériát, nehogy eltévesszük az ellenfelet. Skull Warrior csak a másodlagos színeiben egyezik Kopakával és ez számomra pozitív. A metál-szürke és a sötétebb ezüst jól mutat együtt, előbbi színt nagyon szeretem. A narancssárga pedig ütközik a kékkel, de ez segít, hogy a karakter igazán fenyegetőnek hasson.

Összegzés:
Bár sok újdonságot nem tud felmutatni, Skull Warrior egy remek gyalog, így jól mutathat a polcon, vagy játék közben. Az új alkatrészek és maszkok jók és a színezése is szép. Ajánlom, de remélem a következő években az ellenlábasok nem hasonulnak építésben ennyire a főszereplőkhöz.

Pro:
-5 új alkatrész! (csont-végtag, közelharci fegyver, maszk, add-on, has-páncél)
-Metálszürke-maszk (ismét megjegyzem, remélem tényleg maszk)
-Az összes eddigi funkció egyben
-Dupla fegyverzet (Óriás-nyíl!)

Kontra:
-Nincs új funkció
-Visszafogott Bionicle utánérzet
-Narancssárga szem

Szerk: Elnézést kérek, vegyétek semmisnek azt a részt, hogy a csont alkatrész egyik korábbi csonthoz sem illeszkedik, tévedtem, valamit nagyon elnéztem
Everspark
 
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2013. máj. 28. 14:32

Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron