70794 - Skull Scorpio/ Koponyaskorpió

Re: 70794 - Skull Scorpio/ Koponyaskorpió

HozzászólásSzerző: Surel-Nuva » 2015. júl. 15. 12:16

Korrigálva
"Personally, I always find my comments and observations most interesting. You haven't truly lived until you have seen the world through the eyes of madness."
— Vezon, Federation of Fear
Avatar
Surel-Nuva
 
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2008. aug. 29. 14:13
Tartózkodási hely: Spherus Magna

Re: 70794 - Skull Scorpio/ Koponyaskorpió

HozzászólásSzerző: Omega Tahu » 2015. júl. 15. 12:05

Egy kérdésem lenne: a transneon-narancs ujjai biztosan Koponyapók lábak? Mert én megnéztem az enyéimet és nem nagyon hasonlítanak. Szerintem azok egy korábbi Hero Factory darabok.

Amúgy tetszett a bemutatód
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Omega Tahu 2015. júl. 15. 12:16-kor.
Bionicle Will Never Die!
Avatar
Omega Tahu
 
Hozzászólások: 802
Csatlakozott: 2015. jan. 1. 18:53
Tartózkodási hely: Okoto

70794 - Skull Scorpio/ Koponyaskorpió

HozzászólásSzerző: Surel-Nuva » 2015. júl. 15. 11:52

Az első második féléves készletem, a Koponyaskorpió, sokan a legrosszabb idei készletnek tartják.

http://brickset.com/sets/70794-1/Skull-Scorpio

Kép

A felépítése a CCBS és a technic keveréke, és 107 darabból áll. Az alapteste, amihez a lábak csatlakoznak, az egy technic darabokból összeállított alap, rá jön egy ezüst CCBS test, amihez majd a fullánk és egy páncélzat csatlakozik. A Fej egy kisebb nyakkal van hozzárakva a testhez, ez biztosítja a fejmozgást. A Karjai pár technic darabbal és két hordika "aggyal" vannak rögzítve a CCBS testhez. A bordázott transz-neonzöld testpáncél egy toldóval van csatlakoztatva a testhez, a karjaiban 1-1 csontelem van, ami a felkarjaiként szolgálna. Az ollói fele egy ezüst Invasion from Below szörny karom, a másik fele pedig két transz-neonnarancs HF karom.

A három funkciója van a készletnek. Az első, fejfunkció a megszokott: az agyat lenyomjuk, a maszk leesik. A második az ollóiban van, a karmai mozognak, így fel tudja venni a maszkot, ügyes megoldással még a kezében is marad.
A harmadik funkció a csatafullánk. Az alapja két technic alkatrész, meg a két új "kampófejsze". A hosszabbik bordát lenyomva, mint egy ravaszt, a fullánk előre ugrik, és összecsapja a két fejszét, amik transz-neonnarancs Bohrok szemekkel vannak díszítve. Maguk a fejszedarabok is jól néznek ki, ha a két darabot egyberakjuk, akkor Makuta Irányításmaszkjának mintáját kapjuk meg. Egy protectorról elsőre le lehet verni a maszkot, amíg Kopakáról nehezen, inkább csak belekap a lencsés oldal hátsórészébe és lehúzza, mivel ennek a Toának a vállpáncélzata elég nagy és túl közel van a fejéhez.

A lábai stabilan tartják a talajon, bár nem mozog, de így is jól lehet pózolni. (Habár pár másik elemmel mozgathatóvá válnak.) A legelső pár lábat egy pár világosszürke hajlított technic connector tartja, míg a többit fekete színű.

Az új darabok érdekesek, a bordázott testpáncél jól mutat, a hátán a fekete tüske érdekes választás. A fejszedarabok, ahogy már említettem, együttesen Makuta maszkját alkotják, de külön külön se rosszak, a pengén van egy kisebb kampó, amivel le lehet húzni a maszkokat, a pengén két tengely csatlakoztató van.

Az egyetlen darab, amit külön kiemelnék az a félig transz-arany, félig transz-neonzöld. Igen transz-arany, mivel ha közel teszed a fényhez akkor az egész maszk áttetszik, nem csak a neonzöld rész. A kettő szín egybeöntve elég mutatós, szinte távolról fénylik, hogy ez nem egy normális maszk (történet szerint is ez egy félig erejét vesztett maszk, mivel elszívták az erejét).

Mivel Pohatunak 2001-ben is egy Nui Jaga volt az ellenfele, így egyértelmű, hogy egy Skorpiót kapott most. Annak ellenére, hogy ez nem annyira hasonlít a régi Jagákra, ez se rossz, ha nem a CCBS oldalról nézzük, hanem a Bionicle oldalról.

Pro:
- Transz-arany (?) és transz-neonzöld Kőmaszk
- Bikakoponyamaszk, amin szájnyílás is van
- Csatafullánk
- Új darabok
- Transz-neonzöld
- Bionicle skorpió
- Bordázott test
- Ezüst CCBS test

Kontra:
- Nem mozognak a lábak
- Befejezetlennek tűnik a csupasz technic bordák miatt (Skirmixnek se volt az ilyenen semmi)
- Nem mindig fogja meg a maszkot az olló
- A fullánk szára rövid, ha távolra akarunk vele "csapni"
- Nem annyira masszív a felépítése

Bár a CCBS-t nem annyira szeretem, mert egyszerűbb, mint az eredeti Bio felépítés, de ennél a készletnél nem annyira dominál, aminek örülök. És annak is, hogy nem hasonlít a Hero Factory-s skorpióra.
Nálam a készlet erősen 8/10, mert a lábak nem mozognak, a fullánk meg rövid, ha nem közelharcról van szó.
Sajét képek a készletről itt.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Surel-Nuva 2015. dec. 23. 19:41-kor.
"Personally, I always find my comments and observations most interesting. You haven't truly lived until you have seen the world through the eyes of madness."
— Vezon, Federation of Fear
Avatar
Surel-Nuva
 
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2008. aug. 29. 14:13
Tartózkodási hely: Spherus Magna


Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég