71308 - Tahu Uniter Of Fire & 71303 - Ikir Creature Of Fire

Re: 71308 - Tahu Uniter Of Fire & 71303 - Ikir Creature Of F

HozzászólásSzerző: Omega Tahu » 2016. jan. 17. 11:45

De sajna. Tavalykor ez nem volt gond, de most ez a dual molded pengék azonos irányba hajtanak egy kicsit mind Tahu, mind Ikir esetében. De nem csak nekem. Láttam a mások által készített review-ekben hogy náluk szinték ugyanúgy meghajlik szóval ez egy design-gyártási hiba. Visszalehet hajlítani, nem az a gond, de hát azért mégis nem hajlítgatni akarom.
Bionicle Will Never Die!
Avatar
Omega Tahu
 
Hozzászólások: 802
Csatlakozott: 2015. jan. 1. 18:53
Tartózkodási hely: Okoto

Re: 71308 - Tahu Uniter Of Fire & 71303 - Ikir Creature Of F

HozzászólásSzerző: ozsi » 2016. jan. 17. 7:06

Hát Ikir mellett elvileg Kopaka és Umarak is meglesz (majd valamikor ...). Ennyire hangos az új funkció? De amúgy van füldugóm, nem lesz gond :D
De lehet csak be kell járatni :D. Mondjuk nálam a polcon fognak heverni, szóval nem nagyon lesznek használva.
Tavalyi szetteknél volt hogy a hosszú alkatrészek (Lewa és Slicer kardjai) elferdültek már a dobozban, itt az új kard elem nem volt meghajolva?
ozsi
 
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2015. nov. 22. 19:31

Re: 71308 - Tahu Uniter Of Fire & 71303 - Ikir Creature Of F

HozzászólásSzerző: Omega Tahu » 2016. jan. 16. 22:03

Köszönöm :D Ha egy Toát beszerzel, akkor füldugó is szükséges az új funkció miatt. :D
Bionicle Will Never Die!
Avatar
Omega Tahu
 
Hozzászólások: 802
Csatlakozott: 2015. jan. 1. 18:53
Tartózkodási hely: Okoto

Re: 71308 - Tahu Uniter Of Fire & 71303 - Ikir Creature Of F

HozzászólásSzerző: ozsi » 2016. jan. 10. 14:09

Tetszik amit írtál, Tahu sem rossz, de Ikir abszolút befutó, őt mindenképpen megveszem :)
ozsi
 
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2015. nov. 22. 19:31

Re: 71308 - Tahu Uniter Of Fire & 71303 - Ikir Creature Of F

HozzászólásSzerző: Omega Tahu » 2016. jan. 9. 11:25

Köszönöm :D

Tahu Nagyon jó szett és Ikir-rel együtt kiváló kombó modellt alkotnak.

Remekül lehet pózolni mindkettőt.
Bionicle Will Never Die!
Avatar
Omega Tahu
 
Hozzászólások: 802
Csatlakozott: 2015. jan. 1. 18:53
Tartózkodási hely: Okoto

Re: 71308 - Tahu Uniter Of Fire & 71303 - Ikir Creature Of F

HozzászólásSzerző: Everspark » 2016. jan. 9. 8:14

Jól bepózoltad, egész tetszetős és elfedi a hibáit. Ha esetleg veszek Toát, valószínűleg ő lesz az.
Everspark
 
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2013. máj. 28. 14:32

71308 - Tahu Uniter Of Fire & 71303 - Ikir Creature Of Fire

HozzászólásSzerző: Omega Tahu » 2016. jan. 8. 19:57

Tahu and Ikir Review

Kép

Kép

Nem rég sikerült beszereznem kettőt az első 2016-os szettekből így úgy gondoltam, hogy ahogy tavaly, úgy idén is megosztom veletek gondolataimat, érzéseimet a szettekről. :D

Kép

Kezdjük Ikir-rel.

Kép

Felépítés:

Ez az imádnivaló kis főnix madár rögtön belopta magát a szívembe. Számomra Ő a legjobban sikerült a Teremtmények közül. Nem csupán az arany és trans orange van összhangban rajta, de a felépítése is egészen lenyűgöző. Meglepetés volt tapasztalni, hogy a szárnyainál sokkal erősebb a surlódás mint vártam így ez és gömbcsunklós megoldás számos pózolási lehetőséget kínál. A tüzes "tollai" mozgathatók valamennyire fel és le, bár akkor néz ki a legjobban ha minden toll között ugyanannyi űr van.
A fejrész különösen tetszik. A trans orange nagyon szépen egybeolvad az arany színnel. A funkciója is egészen ötletes. Ha felemeljük a farktollát, a szárnyai hátra fordulva és ugyanaz fordítva. Örülök ennek az újításnak így nem csak a Toa kap játék funkciót de a Teremtmények is. A lábai nem túl hosszúak bár ez nem is várható el egy madár formájú figurától. A láb elemei hátán extra karmok vannak, amik nem csupán jól néznek ki, de stabilan is tartják a figurák így nem borul fel mikor a szárnyait hátrahajtom pihenő helyzetben. Igazán remekül és életszerűen fest ha a levegőben tartom repülő üzemmodban, a funkcióval együtt mégjobb! :lol:
Egyszóval nagyon tetszik Ikir és csak ajánlani tudom azoknak, akik azon tanakodnak, melyik Teremtményt vegyék meg. Ikir egy Tuti Vétel! :D
Az Árnyék Csapda és ötletes és egyszerű. Tetszik, hogy kék Barraki szemet raktak be neki hogy passzoljon a trans orange színével. Természetesen ki lehet nyítni és be lehet csukni könnyen. Nekem jobban bejön mint a múlt évi Koponyapókok. Többet ajánl és minden Teremtményhez más-más kinézetű Árnyék Csapda jön. Ez azért nagy előrelépés! :D

Kép

It's a Trap! :lol:

Kép

Tahu:

Kép

Az első ami feltűnt a dobozával kapcsolatban, hogy ezúttal keményebb kartont használtak ami dícséretes.

Felépítés:

Tahu-nak az új formájában jó sok darabja van! Pontosan 132 + a pótlás. Ez azért valljuk be jobban megéri mint tavaly a 87 elem számmal.
Mikor építettem, sokat gondolkoztam arról hogyan fog kinézni, de a végeredmény lenyűgöző! Nem csak egy sokkal tartlamasabb "old-style" technik építést adott vissza a régi időkről, de sokkal élvezetesebb is volt.
Tahu Uniter-t én mindenképpen egy felfejlesztésnek hívnám. Egyrészt magasabb lett, ami szerintem várható volt, másrészt maga a figura megjelenése még önmagában is nagyon impozáns. Rengeted újítás fedezhető fel rajta, és jócskán találok olyat is ami csak nála elérhető. A "crystal add-on" egy nagyon szép darab. Nagyon szép a színátfolyás rajta aranyból trans orange színre és közte sima narancs szín is van. Szépen illeszkedik a 6-os shell darabja és jól néz ki Tahu lábszárain. A "Pieace Of Unity" egy ötletes darab szépen kirészletezett és igazán a régi Bionicle hangulatát adja vissza. Őszintén nekem tetszik ahogy Tahu a combján viseli. Illik oda is. Ahogy a hátára is mikor Ikir-rel egyesül, de arról majd késöbb.
Tahu és Toa társai idén nem kaptak fogaskerékházat. Helyette egy egészen új mechanizmussal jelent meg. A hátsó részén található fogaskereket elfordítva, az egész felsőteste elfordul. Bizony! :lol: Derék forgatás! Habár lehet a fogaskerékház hiámyozni fog, az új funkció is ötletes és értelme is van. Az új "torso bone" darab ezuttal egy kis gunmetal részhez csatlakozik alul, amihez a lábak jönnek. A toros bone két oldalán, alul ahol a kos fogak vannak körbe, ott k3t oldalt sima részbe ütközünk. Ezért a felső testet nem lehet teljes 360 fokban de még 180 fokban sem elfordítani! Kb 60-70 fok ami lehetséges és ennek örülök. Ugyszintén örülök annak hogy a két rész között van annyi surlódás, hogy Tahu nem csapkod jobbra-balra a felsőtestémel, hanem rögzítve marad, amíg el nem fordítod hátul újra a fogaskereket. Nekem érdekesmód mikor legelőször összeraknak a két torso darabot, egyáltalán nem nyikorgott még akkor sem amikor az első néhány alkalommal kipróbáltam Tahu-n. Majd kiseé lassabban forgattam meg és elindult a nyikorgás. Hallottam hogy a szétkapcsolom a két részt, aztán újra össze akkor abbamarad a nyikorgás, viszont akkor a surlódás is fellazul.
Tahu-n nagyon sok arany fellelhető. Sokoknak ez nem tetszik, de nekem bejön. Hamár Ő a vezér. Továbbá néhány azúr kék szín is látható rajta. Egyrészt a fellkas festésén ahol ugyszintén ki nem találnátok, de a a régi Nuva szimbólum is fellelhető!!!!! :D Egyszerre három is! A középen lévő arany, míg a két suelső fekete színezést kapott. Tahu mellkas festése nagyon egyedi, különleges és szimetrikus mindkét oldalon, amit külön jó dolognak tartok. Két oldalt a vállain Arany színű Skull villain armor add-on-ok vannak amik segítenek merész és erőteljes megfelenésés. Ha oldalról nézzük kissé üres de ez nem nagy gond.

Fegyverei:

Tahu Ezuttal két duplapengés tűz kardokat kapott aminek saját funkciója is van! Ugyszintés Technik részeket tartlamaz, az eleje pedig egy új "blade" darab ami szinte minden új Uniter Toá-n fellelhető. Ami kissé csalódás hogy nem transparent a narancs rész elől, de így sem néz ki rosszúl, sőt! A funkciója abból áll, hogyha elfordítjuk a kis fogaskereket a fegyverén, az alsó penge előre ugrik vagy vissza. Mióta vágytunk már egy fegyverre aminek saját funkciója is van :lol: Számomra egészen jól mutat és tetszik.

Maszk:

Kép

Tahu új maszkja kisebb lett viszont az nem gátolja meg abban hogy jól nézzen ki! Az új "fusion" maszkok lényege hogy a homlok feletti rész a sima maszkoknál ezüst, az arany maszkoknál transparent szinezésű. A sima maszk jól áll Tahu-n és láthatóak a hasonlóság jelei a régi Nuva maszkjával. Az ezüst rész kicsit kilóg az összképből de nem túlzottan! Mintha Tahu sapkát viselne. Még néhány jellegzetes vonás a maszkoról, hogy a tetején néhol kidudorások vannak. Ez egyrészt kissé asszimetriát ad a maszknak mivel nem mind egyforma helyen vannak, másrész viszint egy nagyon vagány és szinte aerodinamikus kinézetet ad neki! Az Arany maszk szintén kifejezetten jól áll Tahu-n talán még jobban mint a sima maszkja, mert így a sok arany jobb összhangba kerül. A transparent rész a tetején is egy egészen különleges kinézetet ad Tahu-nak. A mostani maszkok sokkal szorosabban kapcsolodnak a fej részhez. Az új eyestalk darab rövidebb és szorosabb így nehezebb leütni a maszkot a fej részről.

Kép

Kép

Én most jöjjön a hab a tortán! :D

Kép

Én csak úgy hívom...

Ultimate Omega Golden Leader Phoenix Tahu

Kép

Kép

Mit is mondjak... Csak gyönyörű! Csak rá kell nézni! Mint egy Főnix isten XD
A legjobban sikerült kombo modell az idei szériából! Nagy imádom! Nagyon !eg vagyok vele elégedve! Bár a Teremtmény fej része nem csatlakozik semmihez Tahu maszkján azért a meghosszabított nyakával, Ikir képes akkor is rszépen illeszkedni Tahu maszkjára, ha ő elfordítja a fejét oldalra. Plusz még Ikir szárny funkciója továbbra is működik!

Nekem Tahu 9/10
Ikir szintén 9/10.

Hát ennyi volt. Remélem tetszett a bemutató és várom a hozzászólásokat a topikba! :D

Kép
Bionicle Will Never Die!
Avatar
Omega Tahu
 
Hozzászólások: 802
Csatlakozott: 2015. jan. 1. 18:53
Tartózkodási hely: Okoto


Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron