71300 - Uxar, A Dzsungel Szütötte/Uxar Creature of Jungle

Re: 71300 - Uxar, A Dzsungel Szütötte

HozzászólásSzerző: Surel-Nuva » 2016. márc. 30. 8:27

Lewát nem szereztem be :)
"Personally, I always find my comments and observations most interesting. You haven't truly lived until you have seen the world through the eyes of madness."
— Vezon, Federation of Fear
Avatar
Surel-Nuva
 
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2008. aug. 29. 14:13
Tartózkodási hely: Spherus Magna

Re: 71300 - Uxar, A Dzsungel Szütötte

HozzászólásSzerző: ozsi » 2016. márc. 30. 8:21

Jó lett a bemutató :)
Szeretnék még venni készleteket a téli szettekből, lehet hogy Uxart beszerzem, nagyon tetszik a repülő funkciója.
Lewa-ról esetleg lesz bemutató?
ozsi
 
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2015. nov. 22. 19:31

71300 - Uxar, A Dzsungel Szütötte/Uxar Creature of Jungle

HozzászólásSzerző: Surel-Nuva » 2016. márc. 29. 14:07

A "71300 - Uxar Creature of Jungle", azaz a Dzsungel Szülötte, a 2016-os BIONICLE szériájának egyik kisméretű készlete.

http://brickset.com/sets/71300-1

Kép

A dobozról

A doboza ugyan olyan, mint a tavalyi széria doboza, csak vastagabb papírból lett legyártva. A doboz tetején Lewa Nuva szimbóluma és a Teremtmények szimbóluma található, a BIONICLE felirat mellett idén az Irányítás Maszkja van. A doboz előlapján Uxar látható, amint egy Dzsungel Árnycsapda támadja, a háttérben a Dzsungel Arany egyesítő maszkja látható, Lewával együtt, akit két Árnycsapdával harcol. A maszk szentélye nem ugyan olyan, mint a JtO-ban, de attól még ötletes. A hátoldalán láthatjuk Uxar szárnyfunkcióját, 1:1 arányban Uxar Teremtmény maszkját és az Árnycsapda funkcióját. Ezek felett láthatjuk Uxart és Lewát, továbbá az egyesült modellt is, közöttük az egyesülés "útját" is, a háttérben az Irányítás Labirintusa van, benne Umarak és két Árnycsapda.

Fej és Maszk

Ahogy tavaly is, most is ugyan azt a maszk-elemet kapták a kis készletek, csak más-más színben. Uxar ezüst és trans-bright green(trans-apple) színezésűt kapott, aminek az orr-részén egy sárga szarv, a transz-zöld résznél pedig két ezüst Exo-force karon, két sárga szenzor/szarv(?) található. Sajnálom, hogy a szemeket külön nem színezték ki, távolról nem is láthatóak. A nyaka egy rövid CCBS elem.

Lábak

A mellső lábai egy-egy rövid CCBS elemből, egy-egy fekete "Y" elemől és egy-egy sötét-kékesszürke Hero Factory Beast karomból (új szín) áll. A hátsó lábak csak egy-egy "Y" elemből és egy-egy sötét-kékesszürke HF Beast karomból állnak.

Test és szárnyak

A teste a legkisebb fekete CCBS testelemre épül fel, amire bright-green/apple színű technic elemmel és egy sárga technic 5 hosszú tengellyel csatlakkozik az új, ezüst színű Uniter páncéldarab (amit Kalmah páncélzatához hasonlítanék. A szárnyak két új ezüst-bright green/apple színátmenetes pengéből és négy trans-bt-green/trans-apple Exo-Force szárnyból áll. A zöld szárnyakat, a kék pin-axle miatt lehet pózolni, így teljesen hátra lehet hajtani őket, csak a pengék állnak fixen, ami védelmi tüskeként is szolgálhat. A szárnyakat a farok/fullánk emelgetésével lehet mozgatni. A fullánk egy ezüst Vorox páncélból, és egy szürke karomból áll.

Árnycsapda

Az Árnycsapda/Árnyék Csapda két pearl-dark-gray/titán színű elemből áll, egy trans-red barraki szemel, és egy hat darabos, ezüst lánccal van ellátva. A lábai pedig négy lime színű Piraka minifig gerincből és négy ezüst Exo-Force karból áll. A titán darabok medvecsapda szerű mozgást végez, maga a csapda sokkal ötletesebb, mint a Koponyapókok, és több elemből is áll.

Új elemek

Az új Teremtmény Maszk trans-apple/bright-green színben, a Uniter páncél ezüstben, a kard/penge elem ezüst és trans-bright-green/apple színben, és talán a gearaxle elem világos-kékesszürkében.

Színek

A készlet fő színei az ezüst és a trans-apple/bright green. Kis mennyiségben található rajta sárga, fekete és kékesszürke (sötét és világos egyaránt). A sok kék pin-axle zavaró a szárnyakon, és a gear-axle daraboknál is, hiszen mindkettőt feketében is gyártják.

Pro
- Szárnyfunkció
- Maszk
- Új színezésű új-és-régi elemek (Vorox páncél)
- Trans-bright green / trans-apple szín
- Sárga tengely
- Árnycsapda
- CCBS elemek kis arányban

Kontra
- Ár
- Nem egyedi maszk
- Rövidek a hátsólábai, a JtO-ban pedig ugyan akkora mind a négy lába
- A pengék fixek, nem lehet hátrahajlítani őket, mint a sorozatban.

Egy 10-es skálán nálam 9,5. :) A "zöld" készlet gyűjtőknek elengedhetetlen kellék, de bárkinek ajánlom, mert a kevés hibáival együtt szerethető készlet.

Saját képek a készetről itt.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Surel-Nuva 2017. júl. 16. 13:33-kor.
"Personally, I always find my comments and observations most interesting. You haven't truly lived until you have seen the world through the eyes of madness."
— Vezon, Federation of Fear
Avatar
Surel-Nuva
 
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2008. aug. 29. 14:13
Tartózkodási hely: Spherus Magna


Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron