71301 - Ketar, a Kő Szülötte/Ketar Creature of Stone

Re: 71301 - Ketar, a Kő Szülötte

HozzászólásSzerző: Surel-Nuva » 2016. jún. 13. 10:46

Én csak a szarvat raktam az orrára (Skull Scorpio extra elemei közül), és a pengéit egy síkba raktam a fekete axle connectorral, négy 1x2-es liftarm és 2 fekete (vagy piros) tengely segítségével :D
De ettől függetlenül, szerethető készlet, nem annyira rossz, mint amilyennek mondják, nekem nagyon tetszik :) :D

Eddig csak Uxart és Ketart sikerült beszereznem. :)
"Personally, I always find my comments and observations most interesting. You haven't truly lived until you have seen the world through the eyes of madness."
— Vezon, Federation of Fear
Avatar
Surel-Nuva
 
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2008. aug. 29. 14:13
Tartózkodási hely: Spherus Magna

Re: 71301 - Ketar, a Kő Szülötte

HozzászólásSzerző: ozsi » 2016. jún. 13. 9:28

Jó lett a leírás :)
Nekem is megvan én nagyon szeretem, jó volt összerakni és a hibái ellenére is jó készletnek tartom.
A szarvat nem is vettem észre a filmben, de igazad van ez a készletből lemaradt.
Esetleg Pohatut beszerezted hozzá? Mert én nem annyira vagyok oda az egyesült modellekért, de Pohatu és Ketar egyesülése szerintem nagyon jól néz ki :)
ozsi
 
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2015. nov. 22. 19:31

71301 - Ketar, a Kő Szülötte/Ketar Creature of Stone

HozzászólásSzerző: Surel-Nuva » 2016. jún. 4. 21:18

A "71301 - Ketar Creature of Stone", azaz a Kő Szülötte, a 2016-os BIONICLE szériájának egyik kisméretű készlete.

http://brickset.com/sets/71301-1

Kép

A dobozról

Ugyan az a véleményem, ami Uxar esetében. A doboz tetején az egységes Creature Szimbólum, és Pohatu Nuva szimbóluma található. A BIONICLE felirat mellett az Irányításmaszk virít, még a mutáció előtti formájában. A doboz elején Ketar támad egy Kő Árnyékcsapdára, a háttérben Pohatu látható és az Arany Kő Egyesítő Maszk. A hátoldalon Ketar funkciója, a Teremtménymaszk és a csapda működése látható. Ezek felett az egyesülés látható Pohatu és Ketar között. A hátoldal ugyan úgy az Irányítás Labirintusa, a háttérben Umarakkal.

Fej és Maszk

A maszk ugyan az, mind a hat kis készletnél. Ketar egy ezüst és transz-neon zöld maszk színezést kapott. A szemek itt sincsenek kiszínezve, a nyaka egy sötét-kékesszürke rövid CCBS elem.

Lábak

A mellső és hátsó lábai ugyanolyan hosszúak. Mind a négy egy transz-neon zöld rövid CCBS elemből, egy fekete "Y" elemből és egy vöröses barna HF Beast karomból állnak.

Test és fullánk

A teste a legkisebb CCBS torzóra épül, rajta egy gunmetal (pearl dark gray) Uniter páncéllal, és egy pár Technic elemmel lesz teljes. A fullánkja a funkciójához csatlakozik, a sötét narancs glatorian nyak minimális mozgást ad a fullánknak, de nem sokat. A nyakon egy sötét homokszínű Vorox páncél van, amihez a fullánk maradék része kapcsolódik. A második glatorian nyakhoz egy rövid transz-neon zöld CCBS elem kapcsolódik, ahoz pedig egy fekete technic elem segítségével egy Dk-bluish gray HF Beast karom. A fullánk inkább dísznek van, és a funkciót segítik elő, de minimálisan pózolható. A fullánkot lehajtva, rögzíthetjük a funkciót, így nem mozognak a pengék fel és lefele, ezzel minimálisan pózolhatóbbá téve Ketart. A funkció másik fele az, hogy a karjai/karmai/pengéi mozognak. A pengék egy-egy sötét narancs glatorian nyakkal kapcsolódnak a gear-axle elemkhez. A pengéken az új kristálydarab oldalról azt a látszatot akarja kelteni, hogy a glatorian nyakakból nőnek ki a pengék, nem a fekete technic elemekből, ami végülis kezdetnek nem rossz, de nem a legjobb. A pengék ezüst és lime színűek, a kristályelemek pedig ezüst és transz-neon zöldek. A pengéket hátrafelé hajtva olyan, mintha oldal páncélja lenne, bár ez történetileg nem lehetséges, pózban nem rossz.

Árnyékcsapda

Az árnyékcsapda már jól ismert a szériában, itt négy HF minifig kar adja a lábait, egy vörös Barraki szem adja a szemét, a négy ezüst láncszem végén egy kisebb fullánk található, inkább díszítés, mint hasznos elem, de egyedi. A lábai miatt alacsony, összezárt formában a két oldalán olyan, mintha tüskéi lennének, így nekem egy sün beütést kelt. :D

Új elemek

A Teremtmény maszk és a kristálypáncélelemek ezüst és transz-neon zöld színben, a Uniter páncél elem és az Árnyékcsapda elemek gunmetalban, a pengék ezüst és lime színben és a gearaxle világos-kékesszürkében.

Színek

Igen, ez a készlet elég sokszínű, és a szó-szoros értelmében. Ketar főszíne talán a transz-neon zöld (a pengéin lime zöld) lenne, amihez a barna árnyalatait keverték. Elég furcsa, de ha azt vesszük, hogy történetileg bele tud olvadni a környezetében, érthető a sok szín. A lime és a transz-neon zöld annyira nem üti egymást. A feje, a pengéi és a kristálypáncélja ezüstös, a félfogaskereke homokszínű, a Vorox elem sötét homokszínű, a lábai vöröses barnák, a glatorian nyakak sötét narancsok, a fullánkja és a nyaka sötét-kékesszürke, a Uniter eleme pedig gunmetal/titán/pearl dark gray/metallic gray színű, a technic elemek és a test fekete. Összesen 10 szín, és képek alapján, ha Pohatuval egyesül, csak akkor, egy fokkal kiegyenlítődik ez. De hozzá lehet szokni.

Pro
- Új pengék (Pohatunak csak egy van)
- Maszk (fényesebb, mint Uxaré)
- Új színezésű elemek (Vorox páncél, glatorian nyak)
- Kristálypáncélelem
- Árnyékcsapda
- CCBS és technic arány
- Egyedi kinézet

Kontra
- Nem egyedi maszk
- Ár
- Laza funkció (nehéz kibiztosítani)
- Túl sok szín (10 + a piros tengelyek és kék pinaxle elemek)
- Nem annyira skorpió, mint amennyire Uxar szitakötő
- Díszfullánk
- A JtO-ban van egy szarva, ami a készletről lemaradt


Annak ellenére, hogy az idei év egyik legkevésbé kedvelt készlete, meg lehet szeretni, és hozzá lehet szokni. 10 skálán 5,5 és 6,5 pont között mozog. :D Ha valaki csak az alkatrészeiért veszi meg, az se baj, de összerakva se annyira rossz készlet, mint amilyennek mondják.

Saját képek a készetről itt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Surel-Nuva 2017. júl. 16. 13:34-kor.
"Personally, I always find my comments and observations most interesting. You haven't truly lived until you have seen the world through the eyes of madness."
— Vezon, Federation of Fear
Avatar
Surel-Nuva
 
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2008. aug. 29. 14:13
Tartózkodási hely: Spherus Magna


Vissza: Készletek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron