SUGÁR 2007 október 25.-28.

HozzászólásSzerző: piszkosfreddy » 2007. dec. 10. 10:16

Megjelent a 2 oldalas cikk a Sugár kiállításról az Indóház összevont dec--jan. számában (700 Ft az újság). Apróbb finomítások, átfogalmazások vannak benne a főszerkesztő részéről, de korrekt, leszámítva a "legó" következetes alkalmazását, aminek mellőzéséről nem tudtam a korrektort meggyőzni. :evil:
Első oldalon van ez a kép:
http://www.brickshelf.com/gallery/piszkosfreddy/Events/Sugar/Day3/Displays/dsc06919.jpg
Másodikon 3 kisebb:
http://www.brickshelf.com/gallery/piszkosfreddy/Events/Sugar/Day3/Displays/dsc06951.jpg
http://www.brickshelf.com/gallery/piszkosfreddy/Events/Sugar/Day3/Displays/dsc06873.jpg
És ez megvágva állóra (csak a gyerek látszik):
http://www.brickshelf.com/gallery/piszkosfreddy/Events/Sugar/Day3/Visitors/dsc06794.jpg
Avatar
piszkosfreddy
 
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2005. jan. 10. 12:19
Tartózkodási hely: Makó

HozzászólásSzerző: brob » 2007. nov. 5. 8:20

ROB írta:Miért van csak enyni ember ott?
Nem igaz h. nem volt több otthon?
Hol vannak az autok? stb.

Nekem pl. nem volt több használható emberem, sem autóm. Biztosan lehetett volna csinálni többet ha van ihlet és van miből.

ROB írta:A házak alaposan szemlélve kitűnőek érdekesek ötletesek, szépek.
De távolról azt látni h. na ez összefolyik, egyhangú,.NEm rí ki h. mondjuk a ház aljában egy kocsma van stb.
Valahogy jobban kellett volna érvényesíteni.


Távolról semmi sem látszik az épületek funkciójából, ez igaz, de szerintem már fél méterről sem. Én egy-két házamat rendeztem be, azokat is sokkal szerényebben mint Ákos, de közben mindig fájt a szívem egy-egy berendezésnek elhasznált kerítésért, székért, mikor tudtam, hogy kívülről nem lesz látható, és máshol bizony jól jönne. Hogyan érvényesítenél jobban egy-egy épületet? A "valahogy" még nem ötlet.

ROB írta:1-2 házablakba lehetett volna embert rakni stb. jelenetet.
kb olyan mint a 10182-es szett. kívül szép gyönyörű, belül üres.
Tele lehetett volna rakni ezt a terepasztalt millio minifiggel. Több ezer jelenet lehetett volna.


Előbb elkészültek a házak és ehhez raktunk embereket, legalábbis nálam így történt. Mivel én nem szétszedhető házakat építek, az emberek utólagos elhelyezése nálam nem megoldható (csak a tető bontásával) így a házaim üresek (egy-két kivétellel, mert a cukrászdába és a boltba raktam régi, kopott figeket, amiket a utcán nem használtam volna fel).

Szép gondolat a millió minifig és a többezer jelenet de ezeket nem lehet előre megcsinálni, a rögtönzésből pedig most ennyire futotta.

ROB írta:Nem tudtam rendesen megnézni mindent h. mi micsoda az épületeken.
De ha lett volna több matrica akkor jobban leehetett volna látni.
Sok bérház közé elfért volna más épület is.
Tudom van tűzoltóság, állomás stb stb de nem elég szerintem.
Botlok pl???
Plaza???
Iskola?


Ákos házai tele vannak kidolgozott boltokkal, Tibicsokinak volt fent tűzoltósága és kórháza is. Szerintem plazát épp senki sem akart építeni. Annak idején a szállodám előzménye egy iskola épület volt, csak aztán változott a koncepció és ezzel az épület funkciója és jellege is.

ROB írta:Szóval valahogy ara is rá kéne hajtani h. ne csak egy féle irányba haléadjunk és azt orrvérzésig.
Változatosan kéne.
Tele lehetett volna rakni kisebb házzal is a terepasztalt.


Mivel itt mindenki a saját dolgait építgeti és azt épít amihez éppen kedve és ötlete van, a nagy közös asztalon többször megjelenhet azonos funkciójú épület vagy éppen ezért bizonyos épületek lemaradnak. Hogy gondolod a változatosságot? Valaki eldönti, hogy Te most építs egy plazát Te meg egy iskolát, mert ha összerakjuk a sok egyénit akkor jól fog kinézni négy napig? Én az év másik 361 napján nem szívesen nézegetnék egy fél négyzetméteres plazát a saját terepasztalomon, mert nem illik bele az én koncepciómba.
Borda R.
[url=http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=345622]Medieval Life - saját készletek[/url]
Avatar
brob
 
Hozzászólások: 638
Csatlakozott: 2005. okt. 9. 20:57
Tartózkodási hely: Budapest, Érd

HozzászólásSzerző: Ludrew » 2007. nov. 1. 20:24

No, én is voltam hétvégén kinn a kiállításon, és nagyon tetszett.
Az első benyomás sajnos elég kellemtlen volt, kaptunuk egy három órával későbbre szóló jegyet, és ez vidékiként elég kellemetlen volt, lévén ennyi idő alatt már majdnem hazaérnénk...no mindegy, alapvetően nem ez volt a probléma, hanem az hogy ezt előre nemtudtuk..merthogy ott voltunk Bp.n családi programok miatt már 11kor, és ha ezt tudjuk, akkor beugrunk jegyet venni , és akkor közte elintézzük a családi programokat, és simán odaérünk mire be kell vonulni, így viszont három órát tengtünk-lengtünk, anyám szerzett egy ikea vázát :D de más érdekes nem történt. Tudom hogy nem a szervezők/ti hibátok, csak kellemetlen volt (amúgy nem lehet hogy azért halmozódótt fel ennyi ember, mert vidékről csak vasárnap mentek az emberek, lévén a többi munkanap volt? nem lett volna egyszerűbb és zökkenőmentesebb szabad hétvégén,). Viszont a propagálása kiváló volt, asszem még iwiw-en is volt reklámja :D a sugárról nem is beszélve, ahol ötméterenként egy poszter volt. A bejárati szabad-nemszabadot szintén jópofának találtam, a tévé pedig direkt tetszett, mert a city reklámfilmeket vmiért sohasem akarta lejátszani a gépem a lego.com on, úgyhogy végre láthattam őket!
Öt harmincra, amikorra a kötelező jegyünk szólt beálltunka sorba már teljes volt a káosz, addigra ugyanis már nyolcra se adtak jegyet, úgyhogy elkeseredett és felháborodott vidékiek üvöltöztek (őket amúgy beengedték az uccsú turnussal, vagy lehet tudni mi lett a sorsuk?), sőt votl egy beszívott öregasszony is :lol: Komolyan, majdnem nekitámadt szerencsétlen LH-s szervezőcsajnak. No és akkor mit láttam a kiállításon rész következik: :)
A pirate-viking kiállítás jó volt, pláne élmény amikor világít és mozog az a sok embernagyságú vigura. Kicsit rontott az összképen hogy üvegben voltak, de szerencsére igen változatosak voltak(csak túl sok volt a patkány-moc :D ). apámnak a ferrarik tetszettek a legjobban,, nomeg a mozaikok.Hihetetlen, amikor a fotókat felraktam a gépre nem lehet eldönteni hogy az lego vagy paint mozik-e (ergó vagy az én digicamom selejt, vagy túl élethűek). Amúgy az a mozikon a harmadik asszem nő az ki volt? A többit felismertem, einstein volt a legjobb! :D De ezeket még mindíg überelte az üvegekbe kiállított szettek, és hasznosság szempontjából az volt az egyik legjobb, végre láthattam hogy a 7897-ben tényleg egy elfuserált rés van, hogy milyen belűröl a gold city juction, meg hasonlók, tényleg jó volt. A terepasztal, hát arra nincs szó :) komolyan, állandóan visszarohangáltam hozzá, valami eszméletlen volt. Nem is álmodtam volna hogy ilyen jól összerakott cuccost lehet csinálni legóból. A poénos részek, hát azon kifeküdtem amikor rázoommoltam, és kiderült hogy az egyik lefizeti a rendőrt, a másik meg fejbe akarja lőni magát egy VÍZTORONY tetején, hogy lehetőleg leessen :lol: :lol: Biztosra ment. :lol: Szóval minden elismerésem. A kalózos is jó volt, csak talán túlságosan egybe volt, kevés helyre sűrítve, nehezen lehetett kibogozni mi-hol van. A wii valahogy marhára nem érdekelt. :) A mikulás is mekkora ötlet volt már, de azok a hátizsák méretű nagy lego mikulás minifigek vitték a pálmát. Az egyiket fel is emeltem, tiszta könnyű volt (miből volt&honnan lehet oylat szerezni??) A clark ádám tér&lánchíd is fenomenális volt, de azt már láttam a barbi és legon a syma csarnokban, úgyhogy nem volt akkora újdonság. A moonbase...hát, vlahogy nem vonzotta a tekintetemet. Lehet hogy én vagyok avatatlan, de annyira nem kötött le, nem ingerelt jobban hogy megvizsgáljam, elintéztem néhány páztázó tekintettel. :) Öcsém, az RC kommentátora :D az pályát tévesztett. A kicsik nagyon élvezték. A kivánságfal is jó ötlet volt (bár a hely HIHETETLENÜL kevés volt a feliratkozásra, még a pótlapokon is az emblémákra is írtak). Anyám felírta hogy "haza akarok menni". :) Sajnos a szabad építésre nem maradt időnk, ugyanis nem éjfélkor akartunk hazaérni, ezért miután a kiállítást átnéztük, elhúztuk a csíkot.
Egyszoval nagyon jó volt az egész, és hatalmas gratuláció minden kiállítónak és szervezőnek!
Avatar
Ludrew
 
Hozzászólások: 119
Csatlakozott: 2007. júl. 17. 15:40
Tartózkodási hely: Makó

HozzászólásSzerző: Ákos » 2007. nov. 1. 19:12

Vendégköny / szervezési hibák kérdése: sajnos ennyi emberre nem számított senki. Ehhez képest elég jól kezelték a szervezők az embertömeget. A lényeg, hogy a beírások zöme pozitív, aki meg negatívat írt be, az sem a mi munkánkat szapulta, hanem a szervezést. Hogy joggal-e vagy sem, az megint vitatható: pld. volt olyan, aki azt írta be, hogy időpontra szóló jegyet kapott, végigállta a 2,5 órás sort, majd nem engedték be az időpontja előtt. De hát könyörgom, pont azért kapott jegyet, hogy ne kelljen sorban állnia, hogy lehet valaki ennyire értetlen??? Ha meg végigvárta a sort, akkor miért mutatta meg a jegyet?? Csak annyit kellett volna csinálnia, hogy sorbanállás helyett elmegy vhova, nézelődik, vásárolgat, kajál, üldögél, stb., és visszamegy a megadott időpontra.

Akos
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ákos 2007. nov. 1. 20:08-kor.
Avatar
Ákos
 
Hozzászólások: 5923
Csatlakozott: 2004. márc. 8. 17:30
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

HozzászólásSzerző: Tibicsoki » 2007. nov. 1. 17:42

piszkosfreddy írta:A vasútnál a fiú kelletlenül és ?(nem tudom elolvasni) pofával ült és többünk kérésére sem indította be a vonatot.


Ez írtamég: MI az hogy elromlik egy Mozgólépcsõ ????
Sajnos ez a sugár hibája, ha egyáltalán az õvé, mert ami elromolhat az el is romlik... MURPHY
Miért nem volt wc ???

Volt, csak szerintem nem találta meg.

Az unott pofás vonatos beinditós dolgot nem értem amikor FOLYAMATOSAN
mentek a vonatok az elõre beigért vasutassztrájk idején is .
(csak nállunk az egész országban ! :D )

Egyébként lehet, hogy csak azt a két percet fogta ki amikor éppen a Metrolinert kapartuk össze a földrõl, mert éppen egy kedves látogató leverte a földre.
Vagy az is lehet, hogy a Kedves fiú 20. kérésre is azt a választ adta: "Sajnos nem tudom elindítani, mert az a mozdony vagy nincsen villanymotorral felszerelve, vagy nem fér el az alagútban."

Na ezek az embereknek soha sem lesz semmi sem jó... Örökké elégedetlenek..
Avatar
Tibicsoki
 
Hozzászólások: 1139
Csatlakozott: 2004. ápr. 12. 20:55
Tartózkodási hely: Budapest IV ker

HozzászólásSzerző: Gyurma77 » 2007. nov. 1. 12:20

Én is nagyon sokmindenben egyet értek ROB-bal, de mindennek megvoltak az okai, amiket kívülállóként nem is tudhat az ember.

A város pl. azért nem lett jobban széthúzva a város, mert ennyi asztal volt. Földre, szőnyegre nem teszünk semmit, több okból sem. Az egyik, hogy akkor elveszíti a tekintélyét. Ez egy kiállítás, ezek kiállított műtárgyak, amikhez nem szabad(na) hozzáérni sem. Ha a földön vannak, az puritán, szegényes, és gagyi. (Pl. a vasútmodellezők miért nem teszik a terepasztalaikat a földre? De hát benne is van a válasz: terepASZTAL :) ). A másik, amiért kell az asztal, hogy így kevésbé hozzáférhető az avatatlan kezeknek. Ha földön lenne, ott szaladgálnának a gyerekek, vmelyik megbotlik, elesik, ráesik a városra... még belegondolni is szörnyű. És persze azt megint tapasztalhattuk, hogy a kordon max a felnőtteknek jelzés, sok kicsi még nem tudja, miért is van az ott a feje fölött. És egy ilyen kiállításon nem igazán jellemző, hogy a gyerkőc végig fogja apu vagy anyu kezét, szaladgálnak, fogócskáznak, nézelődnek, stb.
De ROB, most komolyan, TE ki mernéd állítani a LEGO városodat a földre úgy, hogy csak egy 1m magas kordon veszi körül?
Minifiggel sem csak azért nem volt telepakolva az asztal, mert nincs, hanem biztonsági okokból is. Amúgy pl. Tibicsokinak, Ákosnak, brob-nak sok minifigje van, az övék lettek "szétszórva" az egész layout-on. Amúgy Ákos városrésze 20-30-as évek beli, amikor nem is volt jellemző a nyüzsgés az utcákon. Nem tudom, mennyire lehetett látni, de abban a negyedben korabeli ruhákban voltak a minifigek, és korabeli járgányok pöfögtek az utcákon.
Ha kordon helyett plexifal lenne körben végig, nyugodtan tele lehetne pakolni az egész asztalt, és teljesen körbejárható is lehetne. Igaz, annak is megvan a hátránya, ha pl. vhol kisiklik a vonat, nehéz odaférni, esetleg bontani kell a plexifalat. :roll:

A pirates készleteknek is egy asztalon kellett elférniük, aminek a szélére inkább jobb nem rakni baseplate-es készletet, mert arról könnyen le lehet szedni a minifiget. Hiába a kordon, vannak kisgyerekek, akik átsétálnak alatta, és a szülő későn veszi észre (vagy rosszabb esetben nem is szól rá, "játszál csak kisfiam" alapon). Hajók nélkül üres lett volna az kalóz-asztal, ha egy oldalon sorakoznak a hajók, akkor meg hülyén néz ki. Amúgy ahhoz a mennyiséghez kijárt volna egy sokkal nagyobb asztal, persze akkor is gond lehetett volna, hogy messziről nem nagyon lehet látni a közepét. Talán a legjobb megoldás egy hosszabb asztal lett volna, aminél még az sem baj, ha nem körbejárható, hiszen a hajónak elég lett volna az egyik oldalát látni, így lehettek volna hátul.

Az ötleteid amúgy nagyon-nagyon jók és hasznosak. Nekem egyedül az utcai verseny jutott eszembe, de az sem a gyorsulásos, hanem inkább F1, amolyan Monaco stílusban. Persze ez is csak a kiállítás után jött. :D Amúgy az sem baj, ha valaki mondjuk nem tud házakat hozni, csak minifigeket, kiegészítőket, az is a terepasztal része. Csak ha vki ilyesmit szeretne, akkor legyen 100%-ig biztos, hogy jön, és időben ki tudja őket rakni, különben ott áll a csapat egy rakás házzal, üres utcákkal.
Örülök, hogy Ákos nyitott egy új topikot az ötleteknek!! :)

Amúgy sztem amennyi idő alatt megnézted a képeket, és megírtad ezt a hosszú hozzászólást, már ki is jöhettél volna a kiállításra.
:lol:
"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. ...aki jól járt."
Avatar
Gyurma77
 
Hozzászólások: 498
Csatlakozott: 2004. szept. 2. 17:28
Tartózkodási hely: Budapest, IX. kerület

HozzászólásSzerző: bigtom » 2007. nov. 1. 9:09

Még korábban akartam mondani, hogy mekkora ötlet volt a részemről, hogy mi pénteken mentünk ki: nem volt egy perc sorbanállás sem :-)
Robbal rengeteg mindenben egyetértek, azzal együtt, hogy óriási munka lehetett ezt összehozni. Ami azt illeti, nekem már az is fejfájást okoz, ha a gyerek által széttúrt lego városunkat kell ráncba szedni, pedig az csak hangyapiszok ehhez képest, szóval minden tiszteletem azoké, akik ezt a hatalmas kiállítást összehozták. Ezzel együtt a kalózos szerintem is zsúfolt volt, a külső részén körberakott - egyébként csodálatos - hajóktól szinte semmit sem lehetett látni az erődökből. Legközelebb érdemes volna kitalálni valami olyan megjelenítést, ahol az erődök is jobban előtűnnek.
A City-be szerintem is lehetne kisebb készleteket is tenni (pl.: régi lego házakat), lehetne parkot is rakni, és valahogy úgy kellene legközelebb kirakni, hogy körbe lehessen járni, mert most csak az egyik oldalát lehetett megnézni.
Egyébként elképesztően jó volt mellesleg, szóval mindenkinek gratula.
Avatar
bigtom
 
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2006. aug. 16. 9:00
Tartózkodási hely: Budapest, Káposztás II

HozzászólásSzerző: Rob » 2007. okt. 31. 23:42

Örülök h. raktatok fel képet.
Gondolam észre vettétek h. nem voltam.
Sajnos tanulmányaim miatt főleg, nem tudtam menni.
Szeretnlém minéle előbb kiégezni az egyetemet... Gyakran nem úgy haladok ahogy szeretném de ez nem mindig miattam van(Anyuék szerinte csak miattaM)
Szóval lényeg h. noha mentem volna szívesen, nem tudtam.

Szeretnék pár észrevételt megosztani amit nem sértésnek szánok nem cseszegetésnek, csak szeretném ha a jó jobb lenne alapn fejlődni tudjona Malug.
Nem tudom (mindig) mit ki épített. Nem is nevezek senkit sem meg.
OK. talán 2 embert mégis.
Multipla építményein látszik h. építészmérnökire járt. Ákos építményein meg látszik, hogy pályát tévesztett és egy építész (vagy kettő) veszett el benne.

Szóval mielőtt még bárki bármit is mondana rám h. na osztja az észt de el sem jött nem is segített, tisztázom h. nem akarok senkinek sem a lelkébe gázolni.
tuodm sokat dolgoztatok a kiállításon és a képek alapján tök jó is lett.

Nem tudom h. milyen terepasztal létrehozása volt a célotok. Én úgy tudtam h. sima város.
HA kimondottan BP részlet volt amit akartatok akkor NEM SZÓLTAM! De ha nem akkor olvassátok:

A kalóz téma nem érvényesült eléggé.
elégé ösze volt zsófolva.
tudom kicsi volt a hely, de arra nem gondoltatok h. nem mindig kell asztalra építkezni?
Pl. szőnyeg, kis 20-30 cm-es emelvény, stb.
jobban áttekinthetőbb lett volna egész és nagyobb lett volna a hely is.
A vasutas terepasztalok azért vannak asztalokon mert alattuk áramellátás van stb.

A város nagyon jó lett. Zanzerrel beszééltem ma h. a várost a magyar mérnökképzéshez tudnám hasonlítani.
Beleadnak mindent tanítanak mint állat, mindent tudunk még azt is amit máshol nem de a végén a késztermék mégsem az ami. Nem mi gyártjuk a legjobb autokat, nem mi megyünk a Marsra, stb.

Malugul: tök jók a házak, tök díszesek meg minden, totáljó a kivitelezés.
DE könyörgöm miért ilyen zsúfolt az egész????
Miért van csak enyni ember ott?
Nem igaz h. nem volt több otthon?
Hol vannak az autok? stb.
A házak alaposan szemlélve kitűnőek érdekesek ötletesek, szépek.
De távolról azt látni h. na ez összefolyik, egyhangú,.NEm rí ki h. mondjuk a ház aljában egy kocsma van stb.
Valahogy jobban kellett volna érvényesíteni.
1-2 házablakba lehetett volna embert rakni stb. jelenetet.
kb olyan mint a 10182-es szett. kívül szép gyönyörű, belül üres.
Tele lehetett volna rakni ezt a terepasztalt millio minifiggel. Több ezer jelenet lehetett volna.
A részletek is kettősek.
Valahol tök jó valahol meg semmi.
Jelzőlámpák?

Fák?
Virágok??? Mennyi mintát lehet virágból kirakni???
Nem tudtam rendesen megnézni mindent h. mi micsoda az épületeken.
De ha lett volna több matrica akkor jobban leehetett volna látni.
Sok bérház közé elfért volna más épület is.
Tudom van tűzoltóság, állomás stb stb de nem elég szerintem.
Botlok pl???
Plaza???
Iskola?
Vagy csak nem láttam őket?
Szóval valahogy ara is rá kéne hajtani h. ne csak egy féle irányba haléadjunk és azt orrvérzésig.
Változatosan kéne.
Tele lehetett volna rakni kisebb házzal is a terepasztalt.

Összességében csak ez nem tetszik.
Amúgy minden ok.
Csak ki kéne jobban dolgozni.

Nagyon tetszetta Sikló, a híd,régi járművek, torony, a mókás részletek (csontvázak, arab csaj, sárkányok, öngyilkos, madárijesztő!!!), CSÚCS ötlet a kutyakiképző, nagyon jó lett a villamos és a mozdonyok is jók.

Autot lehetett volna még betenni.
Ezek is jelenetforrások lettek volna. Ütközés gázolás utcai verseny, stb, autoszalon, lerobbanás stb stb stb.

És h. miért jó ha van kis épület is?
Gondoljatok bele.
Csóri kisgyerek hazamegy, h. juj de miket láttam.
Meg akarja építeni Ákos Tudor házát és nem megy neki mert már az alapoknál elszédül.

Menynivel jobban örül ha valami kis kutyaól van amit meg tud építeni otthon?

Ezek a kis csókák ötletet is merítenek egy ilyenből.

És kimaradt csomó cucc amivel még jobban lázba lehetett volna hozni őket!
Vidámpark, repülőtér kikötő, bicós verseny, NASA központ stb.

Be kellett volna mindent vetni.
Ki tudja mikor lesz iylen legközelebb.

OK. Nem volt elég időtök, tudom én is menyni idő míg eleve összeállítjátok a tervet, aztán beálíltjátok és a részletekre már alig marad idő, amiken végülis a legtöbb múlik, mert nem azn vidul az ember h. jujj de jó ide ez a ház és h. de jó h. nem ott van, hanem azon h. de felragadt az a sárkány a fára, de tök jó az a szélfujta játék a kisember kezében , de megijedtem attól a madárijesztótól, stb.

Szóval erre a részletezésre rá kéne menni még jobban.
Én nem építek sokat mostanában, meg nemis iylen nagyot de amit építek azt igyexem a tőlem telhető legjobban megcsinálni.
Így nálam addig soha sincsen befejezve egy ház pl. amíg nincs berendezve, vagy nincs hozzá valami virágágyás, postaláda stb.

És látom h. tök jól nyomjátok (Mondjuk volt valakinek is kétsége efelől??).
HA jobban rámentek a részletekre akkor jobbak lesztek mint Német, Amcsi stb terepasztalosok.
Mert ha megnézitek ott nem mindig van jó épület! Annál több jó jelenet.
És Jó jelenet + jó építmények és ti lesztek a legjobbak.


Javaslom kezdjetek minifig vásárlásba

NA remélem nem bántottam snekit sem.
Megyek alszok.
Jóccakát.
[url=http://www.bricklink.com/store.asp?p=Roberto82]Bricklink[/url]
[url]http://www.mocpages.com/home.php/48576[/url]
[ur]http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Rober-to[/url]|

És most nézem ezt a gyönyörű tájat itten.
Avatar
Rob
 
Hozzászólások: 1314
Csatlakozott: 2004. máj. 27. 12:33
Tartózkodási hely: Pilis

HozzászólásSzerző: piszkosfreddy » 2007. okt. 31. 23:26

Végigolvastam a 107 oldalas vendégkönyet! (lefotózni is szép teljesítmény volt! - gratula)

Általánosan nagyon pozitív. A zöme kisiskolás, de sok felnőtt is visszafiatalodott saját bevallása szerint. Néhányan megemlítik a sorbanállást, ki normális, ki normálatlan hozzáállással - bár aki vidékről jött fel és nem udott bejutni, az tényleg nagyon rosszul járt szegény.
Az az idegesítő, hogy van, aki a sorbanállás miatt nem akar legót venni a gyerekének :? Rengetegen megemlítik, hogy jönnek majd jövőre is/remélik lesz még ilyen, stb., szal van létjogosultságunk!

És a kedvenc bejegyzéseim:

Elvettem a Misitől a fogaskereket :) - LOL!
Jó volt/sz a r. - Ebben a sorrendben :)
A kedves kolléga hátba...ott, mert nem tetszett neki, ahogy viselkedtünk. A gyerekek közül kiküldtek, hát mi ez, ha nem egy NAGY SZ A R! (csatolt megjegyzés: a kérésemre lettek ittasságuk miatt eltávolítva. Köszönettel: Fné) - no comment.
A vasútnál a fiú kelletlenül és ?(nem tudom elolvasni) pofával ült és többünk kérésére sem indította be a vonatot. - nem tom, kinek szól, de ült volna ő egész nap ott, és hamar megunta volna a mozdonyok 2 percenkénti cseréjét!
Imádom a nagy vagy kicsi legókat! - én is :)
Nem szeretnének véletlenül meglepni karácsonyra egy csillagrombolóval? - Matyó, ez neked szól!
Nagyon tetszett, csak elvesztettünk egy telcsit. - pech
Á ezt el se hiszem ez a hely!!!! ÁÁÁÁÁ Enyi gyereket egyhelyen és enyi jó kolbászt ööö játékot. Nagyon jó volt. Esküszöm a kisfiú haljon meg Zsuzsika, ha nem igaz. Köszönöm az élményt. - he?
Tetszett, de voltak túl fiatal gyerekek is. - az meg milyen?
Azért nem nyertem a kocsiversenyen, mert az utolsó másodpercben belenyúlt egy gyerek, és az ellenfelemet a cél elé rakta. - :evil:
Avatar
piszkosfreddy
 
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2005. jan. 10. 12:19
Tartózkodási hely: Makó

HozzászólásSzerző: multipla » 2007. okt. 30. 7:00

karo írta:Felautóztam a fõvárosba (más miatt ugyan),de próbáltam kis idõt szakítani ,hogy megnézzem.Azonban másfél órám sorba állni nem volt - amit aképek láttán méginkább sajnálok. Viszont a kérdés felmerûl bennem , hogy ha valamire ekkora az érdeklõdés, mért nem rendeznek gyakrabban - e-set-leg vidéken is!? (mintha még mindíg a vasfüggöny mögûl kukucskálnánk) :(


Nem lehetett előre felmérni, hogy mennyien lesznek.Kb 7-8000 emberre számítottunk összesen a 4 napra, ehelyett több mint 15000 ember volt.
Avatar
multipla
 
Hozzászólások: 251
Csatlakozott: 2004. máj. 26. 14:33

HozzászólásSzerző: Gyurma77 » 2007. okt. 30. 0:32

karo írta:Viszont a kérdés felmerûl bennem , hogy ha valamire ekkora az érdeklõdés, mért nem rendeznek gyakrabban - e-set-leg vidéken is!? (mintha még mindíg a vasfüggöny mögûl kukucskálnánk) :(


Szerintem pusztán anyagi okai vannak.... és részünkről idő. Ugyanis amiket mi állítottunk ki, azokat mi pakoltuk/szállítottuk (hoztuk, vittük) és őriztük a főszervező segítségével. Ez annyit tesz, hogy mindegyik nap munka után vagy helyett mentünk a kiállításra, és ott voltunk zárásig. Egy vidéken lévő kiállításnál ezt nem tudnánk megcsinálni. Az autósoknak így is sok pénze ment el benzinre és parkolásra.
Tehát nem "a kedv"-vel van gond. Ha meg tudnánk élni ebből szerintem sokunk csak építene és kiállítana. :D De hát ez nem ilyen egyszerű.
Sajnálom, hogy nem tudtad megnézni a kiállítást, de vígasztaljon, hogy nem ez volt az utolsó. :)

Elnézést a királyi többesért, hiszen én sokkal kevesebbet voltam ott, mint pl.(a teljesség igénye nélkül) Ákos, vagy brob, akik rengeteg időt töltöttek a kiállításon.
"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. ...aki jól járt."
Avatar
Gyurma77
 
Hozzászólások: 498
Csatlakozott: 2004. szept. 2. 17:28
Tartózkodási hely: Budapest, IX. kerület

Kiállítás

HozzászólásSzerző: piratefan » 2007. okt. 29. 16:53

Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy az én műven is részt vehetett ebben a csodás forgatagban. Mikor kicsi voltam, mindig a Globe szinházban ámultam és bámultam azon kivételezettek építményeit, akik a kreatvitásukkal emelni tudták a kiállítás fényét. Nagyon jóleső érzés volt - immáron másodszor - hogy most énis a kiállítók között lehettem, és a kicsik a mi diorámáinkon ámultak. Sajnos a talin nem tudtam jelen lenni, és ezt utólag bánom. A névreszóló táblák nekem személy szerint nagyon tetszettek.
Ami talán negatívumnak mondható, hogy az kirakott cuccomból loptak, ami nekem egy kicsit fájt.
Mégegyszer köszönöm a lehetőséget és várjom a következőt!
Avatar
piratefan
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2004. aug. 1. 10:33
Tartózkodási hely: BP, XIV. Ker

HozzászólásSzerző: Gyurma77 » 2007. okt. 29. 12:39

Szerintem a Lego Hungária is szépen kitett magáért. Én nem mernék olyat mondani, hogy a mi munkáink nélkül sehol sem lett volna a kiállítás. Véleményem szerint a kettő együtt alkotott egy olyan egyveleget, ami élvezetes volt kicsinek és nagynak egyaránt.

A mi munkáink "kiállított műtárgyak", amit - mint a neve is mutatja - nézni szabad, fogdosni nem. Egy gyereknek élmény lehet ilyet látni, de ha nem nyúlhat utána LEGO-hoz, az olyan, mint nézni egy süteményt, amit nem lehet megkóstolni. (Persze ennek ellenére sokan próbálkoztak kézzel illetni a modelleket, és volt akinek sajnos sikerült is, ezzel hiányokat okozva a kiállított dolgokban. )

Másrészről a kiállított MALUGos munkák önmagukban még nem elegek ahhoz, hogy ilyen tömegeket mozgassanak meg, és egy önálló kiállításból pl. fedezni tudják a terembérletet. Hatalmas sikere volt a játszóasztaloknak, a kipróbálható RC vonatnak (ez pl. Kockaboltos asztal volt), és ugyanúgy kellettek a szobrok, RC autók, Wii, filmvetítés, mert ezektől lett sokrétű a rendezvény, amely megérdemelte "Az évtized LEGO kiállítása" címet. Sőt, ezekkel át is lépte egy "kiállítás" határait, mivel interaktívvá vált. Ugyanakkor így a kicsiknek éppen olyan élvezetes volt, mint a nagyoknak, és fordítva.
Ha röviden akarnám kifejezni: a két fél (LH és Malug) jól kiegészítette egymást, és az együttműködés miatt lett ilyen ütős a rendezvény.

A MALUGos srácok pedig megérdemlik a hatalmas dícséretet, nemcsak azért a végtelen munkáért, amit a modellek megépítésére fordítottak, de a szállítás, szétszedés/összerakás, folyamatos felügyelet (ami szabadság kivételével ment), a parkolási díjak (melyek szintén ezer Ft-os nagyságrendű kiadások voltak) miatt is. Ezek a dolgok kívülről nem látszottak, de attól még nagyon komolyan jelen voltak.

Külön köszönet Gegőnek a pizzákért, Tibicsokinak a csokikért, és mindenkinek, aki a Malug találkozóra hozott valami finomságot. :)
"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. ...aki jól járt."
Avatar
Gyurma77
 
Hozzászólások: 498
Csatlakozott: 2004. szept. 2. 17:28
Tartózkodási hely: Budapest, IX. kerület

HozzászólásSzerző: Greni » 2007. okt. 29. 8:00

Uraim!

Legmélyebb tiszteletem és ámulattal teljes elismerésem.
Amikor egyedül maradtam egy rövidke időre a terepasztal mögött, nem győztem hárítani a látógatók dícséreteit, hogy :"hát Éééén csak így itt állok és vigyázok, szóval nem én, én nem vagyok egyik sem a négy közül, akinek a neve látható a táblán és, különben is..."
Szóval, iszonyatosan sok, őszinte elismerésben volt részetek, amit maximálisan megérdemeltetek!!!
Talán egyszer majd magam is aktívabban részt tudok venni az építésben és szervezésben, mert tudjátok mit? Megtiszteltetés egy ilyen csapat részese lenni.

Utoljára ekkor a érdeklődést itt Mo-n a LEGO iránt a Petőfi Csarnokbeli kiállításon tapasztaltam, de az...leglább 20 éve volt, amikor egy éveben egyszer karácsony előtt lehetett legot kapni...
Szombaton távozásomkor figyelmeztették a sorban állókat, hogy másfél óra a várakozási idő!!!

A találkozó jó hangulatú volt. Zoli eltökéltsége, hozzáértése lebilincsel...a mérgező óriásfogaskerekekkel együtt.
A névtábla ötletet támogatom, mert néha zavarban voltam...

HAJRÁ MALUG!
A világ legjobb játéka a LEGO.
Avatar
Greni
 
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005. júl. 19. 20:40
Tartózkodási hely: Gyömrő

HozzászólásSzerző: MARTIN2 » 2007. okt. 27. 18:54

Sajnos csak a hivatalos tali elött és annak elején maradhattam, de így is remekül éreztem magam.A kiállítás is szuper volt, gratulálok a készítőknek,kiállítóknak.Jó volt veletek telálkozni, megcsodálni az élőben még fantasztikusabb építményeket,járműveket,melyeket készítettetek. :ty23:
Én is bemutathattam a középkori falvam, star wars városrészletem(remélem elnyerte tetszésetek). :D
Örülök,hogy ott lehettem,köszönöm a szervezőmunkát,és a következő alkalomkor is ott leszek!
Avatar
MARTIN2
 
Hozzászólások: 138
Csatlakozott: 2005. máj. 29. 20:16
Tartózkodási hely: Gárdony

Következő

Vissza: LH

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron